Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Testa_di_Legno
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот Testa_di_Legno » 06 окт 2020 11:52

Моето мнение е, че опасността въобще не ни е отминала и тепърва ще имаме сериозни проблеми: и с разпространението на вируса, което (при настъпването на есенно-зимния сезон от една страна и масовото неспазване на елементарните препоръки и "мерки" у нас - от друга) в един момент може да излезне от контрол, и със съответоното увеличаване броя на тежко преболедувалите и, не дай Боже, починалите, и с неминуемите икономически последствия от пандемията. Ще се радвам много, ако се окажа безкрайно глупав, черноглед и в крайна сметка - неправ, но ми се струва, че подценяването на форсмажора с коронавируса би могло да ни струва доста скъпо в идните месеци... :roll:
Само "Левски"!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 06 окт 2020 19:13

Testa_di_Legno написа:Моето мнение е, че опасността въобще не ни е отминала и тепърва ще имаме сериозни проблеми: и с разпространението на вируса, което (при настъпването на есенно-зимния сезон от една страна и масовото неспазване на елементарните препоръки и "мерки" у нас - от друга) в един момент може да излезне от контрол, и със съответоното увеличаване броя на тежко преболедувалите и, не дай Боже, починалите, и с неминуемите икономически последствия от пандемията. Ще се радвам много, ако се окажа безкрайно глупав, черноглед и в крайна сметка - неправ, но ми се струва, че подценяването на форсмажора с коронавируса би могло да ни струва доста скъпо в идните месеци... :roll:

Така е, видяхме какво стана по Великден и Цветница. Онези, които целуваха икони и пиеха от една лъжичка почти унищожиха България. Да не говорим за футболните фенове и протестиращите. Погребалните агенции не смогваха и държавата събираше труповете в чували и ги горяха в ТЕЦ-овете.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 06 окт 2020 21:24

На всички управляващи им харесва тази "извънредна"ситуация.Правят си каквото си искат.Имитират мерки и помощ, а съсипват малкия и среден бизнес,администрацията не работи,безработицата се вдига всеки ден ,а пазара на черен труд се увеличава.Липсва адекватно транспортиране на стоки,сферата на услугите е доведена до колапс,а хората на изкуството са докарани до пълна мизерия.
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 06 окт 2020 21:38

Какво не ти харесва? Държавата изплаща 60% от заплатите на някои работодатели и ония си живеят живота.

Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 06 окт 2020 23:45

pomiqrat написа:Какво не ти харесва? Държавата изплаща 60% от заплатите на някои работодатели и ония си живеят живота.

Ъхъм.Само че за да ги плати тия 60% ,трябва да се бръкне за едни 40 %+осигуровките ;)
И още куп изисквания,които няма как да бъдат изпълнени при неработещ нормален бизнес за 6 месеца ...
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Testa_di_Legno
Контакти:

Мнениеот Testa_di_Legno » 07 окт 2020 09:48

pomiqrat написа:
Testa_di_Legno написа:Моето мнение е, че опасността въобще не ни е отминала и тепърва ще имаме сериозни проблеми: и с разпространението на вируса, което (при настъпването на есенно-зимния сезон от една страна и масовото неспазване на елементарните препоръки и "мерки" у нас - от друга) в един момент може да излезне от контрол, и със съответоното увеличаване броя на тежко преболедувалите и, не дай Боже, починалите, и с неминуемите икономически последствия от пандемията. Ще се радвам много, ако се окажа безкрайно глупав, черноглед и в крайна сметка - неправ, но ми се струва, че подценяването на форсмажора с коронавируса би могло да ни струва доста скъпо в идните месеци... :roll:

Така е, видяхме какво стана по Великден и Цветница. Онези, които целуваха икони и пиеха от една лъжичка почти унищожиха България. Да не говорим за футболните фенове и протестиращите. Погребалните агенции не смогваха и държавата събираше труповете в чували и ги горяха в ТЕЦ-овете.

Поживём - увидим. ;) Но винаги е добре да имаме предвид, че обстоятелството че за определен период от време нещо не се е случило на нас конкретно, не води непременно до извода, че даденото нещо изобщо не се е случило и въобще не съществува. :)
Само "Левски"!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 07 окт 2020 17:35

favaca8888 написа:
pomiqrat написа:Какво не ти харесва? Държавата изплаща 60% от заплатите на някои работодатели и ония си живеят живота.

Ъхъм.Само че за да ги плати тия 60% ,трябва да се бръкне за едни 40 %+осигуровките ;)
И още куп изисквания,които няма как да бъдат изпълнени при неработещ нормален бизнес за 6 месеца ...

Само, че не съм видял неработещ бизнес 6 месеца. Някои затвориха за два месеца и толкоз. Заведенията са пълни. Морето беше препълнено. И аз продължавам да финансирам на Домусчиев и подобни него с 60%.

c_menotti

Мнениеот c_menotti » 07 окт 2020 18:06

За съжаление вече тръгнахме по опасната крива към пропастта със засилващо се ускорение. :roll:
436 случая при около 5хил. теста. Предният рекорд беше 330 при 8хил. теста ! Очаквам истинско бедствие през ноември-декември и хора лежащи по коридорите на болниците заради изчерпан капацитет на легла. :(

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 08 окт 2020 03:13

Брей... при 40 000 легла и колко 600-700 заети от които сигурно поне 1/2 вината за са усвояване на клинична пътека :lol:
Истинска драма има с леглата, бедствие!
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 08 окт 2020 11:23

pomiqrat написа:
favaca8888 написа:

Само, че не съм видял неработещ бизнес 6 месеца. Някои затвориха за два месеца и толкоз. Заведенията са пълни. Морето беше препълнено. И аз продължавам да финансирам на Домусчиев и подобни него с 60%.

Първо: Хайде направи ресторант или бар и не работи два месеца да питам как ще ти се отрази.
Второ: Няма как от нищото да изкараш тези 40% след като не е влязъл един лев за това време.
Трето: Туризмът беше затворен до 1-ви юли.
Повечето хотели и ресторанти не отвориха за този сезон.
Това,че на юг някои баби са изкарали някой лев въобще не променя ситуацията.Спадът в туризма (като взема и твоите пръскащи шевове) е 8 0 % !!!
Оттук следва спад на всички други допълнителни услуги(рент а Кар,джетове,допълнителни екскурзии,Аквапарк и прочие), на транспортните фирми,на селското стопанство, туроператори,авиокомпании,доставчици и хранителни вкусовата промишленост и т.н. и.тн.Тези фирми ще фалират! Те ще фалират сега тези седмици ,защото се вижда че работят на загуба или с много по-малка печалба и съкратен персонал(апропо съкратиш ли някой ,нямаш право да назначаваш друг поне 6 месеца).

Тези,които се възползват от 60:40 са фирмите на Делян и Бойко и всички държавни служители.За тях даже по-добре да става по-лошо,защото по-малко ще работят,а ще взимат същите пари.Айде,че дълго стана да ви пикам на измисления вирус!

Върни се в “Свободна зона”