Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- metodito
- Контакти:
Re: Тема за политика - България
А какъв трябва да си да гласуваш за престъпник, като Костов или да се мислиш за демократ и да се събереш с комунистите.
paceto написа:Thsmith написа:paceto написа:Трябва да си наистина пиян (меко казано), за да гласуваш за Възраждане или ИТН.
Пиян не е точната дума. По скоро трябва да имаш изключително празна тиква или огромен фетиш към садизъм и мазохизъм.
Честно казано, Доган ще е по-добър избор от тези.
Не исках да изпадам в крайности и затова сложих в скоба "меко казано".
Аз нямам такива скрупули.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
- metodito
- Контакти:
Явно наистина няма кой. Тук преди да падне Тиквун един колега питаше: "Добре, бе. Кой? Кой да дойде?". Намери се кой. И той не става. Искам национално отговорни хора да дойдат. Няма да дойдат. Скоро един приятел ми се обиди само щото му казах да не се надява на Костадинов, щото не знае кой е. И че НЯМА СЛУЧАЙНО ПОПАДНАЛ човек в нашия парламент. Щом е там, нещо има. Може и да не съм прав, ма така мисля. Читав, морален човек, в парламента работа няма. Забрана на всички партии. Временна. Ревизия на прехода. Съд. Затвор. Промяна на конституция, на законодателство (оня ден някакъв пребил с железен прът сляп човек. Последният по чудо оцелял. От 5 до 15. Колко ли ще излежи, а? Примерите са много.). И почваме на чисто. Това е единствения изход. Всичко друго е ужас без край!
П.С. И да. Все забравям. Извинявам се на тези, с които съм спорил по отношение на Петков (преди да стане премиер). Гледах го млад такъв, позитивен. Всеки може да се обърка.
ПС2. Импийчмънт на Радев!
П.С. И да. Все забравям. Извинявам се на тези, с които съм спорил по отношение на Петков (преди да стане премиер). Гледах го млад такъв, позитивен. Всеки може да се обърка.
ПС2. Импийчмънт на Радев!
Drunken_Master написа:rhaegar написа:Groucho написа:rhaegar написа:doktora25 написа:-Невижданата от времената преди 1989 г. политическа цензура, дирижирана от СЕМ и забраняване на медии, която не знам от 100 и някое място на кое ни е пратила свободата на словото.
Туй сериозно ли е сега? От месеци медиите не спират да бълват помия по ПП, цензура вика.
Външнополитическа цензура сигурно има предвид, но тя се управлява от шефовете на ЕС, нашите нямат думата, само прилагат директивите.
Ах, не сме разбрали руската гледна точка ли? Ужас, ужас.
Ами, ако смяташ за нормално да забранят сума ти руски телевизии и медиите да показват ЕДИНСТВЕНО И САМО украинската гледна точка... Аз лично съм най-засегнат, понеже обожавам руските филми. 300 пъти по-качествени са от хамериканските с по 350 избити за 2 минути и неограничени литри бликаща се кръв.
Като копираш чужди мнения поне провери кои канали са спрени ;( Алфа и Бсп тв работят и винаги можеш да се насладиш на прекрасното руско кино :D
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
- Drunken_Master
- Контакти:
На Помияра верно трябва да му се обяснява нещо по 800 пъти и не е много сигурно, дали пак ще зацепи, горкия... Аз пиша, че са забранили половината руски телевизии, той ми говори за някакви телевизии на АТАКА и БСП. Брато, сериозно ти казвам, ще ти пратя пари по еконт, купи си ютия и се застреляй. Б*хти... ай да не казвам.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

metodito написа:П.С. И да. Все забравям. Извинявам се на тези, с които съм спорил по отношение на Петков (преди да стане премиер). Гледах го млад такъв, позитивен. Всеки може да се обърка.
Евала, не всеки може да се извини за грешка. На Киката му се видя още в началото, че не му е проблем да огъва истината, да не кажа "лъже", с въпроса за гражданството. Почнеш ли още в началото с левия крак, натам е само спускане ... Натрупаха натам много черни точки, но като че ли най-големия провал беше в "борбата с привнесената инфлация" - в кавички е, защото такава нямаше. Антикризисните мерки и увеличението на пенсиите само допълнително я помпаха ... Отделно продължиха една уникална тъпотия останала от Бойковото управление - компенсациите за тока на бизнеса. Първо им взимат парите, след това ги връщат ?!? Отделно аз не смятам, че трябва да има подобни компенсации, защото първо бизнесът вече е прехвърлил тази цена към клиентите си, и второ - те години наред плащаха доста по-евтин ток от този за домакинствата и тогава беше добре, а сега вече не е, въпреки че те бяха основните, които реваха за "свободния пазар на тока".
Колкото до руските телевизии - явно това са решения на операторите, аз си имам всички руски телевизии, включително най-големите хардлайнери ...
Леевски, оле

1. Не разбираш руски, но пък гледаш руски филми по руски канали :D
2. Два канала не работят, ако е половината...
2. Два канала не работят, ако е половината...
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
boabbb написа:tiamat написа:boabbb написа:Логичен провал за Киката ... Пича може да е много образован и специалността му да е сериозна (завърших скоро същото, но в друг университет), но аз лично още от началото имах съмнения в неговите лидерски качества и опита в изкарването на пари. Винаги съм бил скептичен към политици, които не са изкарали 5 кинта през живота си като Станишката, например. За съжаление провалът на ПП беше лесно предсказуем за мене, както се вижда и в много мои стари мнения тук, затова и на последните избори отказах място в листите им ...
Какво значи това, че си се изплашил от провал? Ако си наистина способен човек и си имал шанс да участваш в опита БГ да се промени към добро, защо не си пробвал поне? Не го приемай като нападка, интересно ми е. Щото то е ясно, че повечето от ПП са аматьори, ама както бях писал преди хиляда пъти предпочитам аматьори-идеалисти пред старото положение.
За съжаление бях сигурен в провала ... Това е поради няколко причини:
- Киката и преди изборите не се свенеше да върви по ръба на истината, че даже и отвъд (схемата с рейса, кой слиза да се снимат като посрещащи)
- човекът очевидно леко (това е максимално меко казано) се надценява - MBA-a не мисля, че е основание да изнасяш лекции, пък били те и безплатни и ти да си го завършил в Харвард
- нещо след изборите - вадиш хора от нафталина като Рашков
- Асен е тотално неадекватен в бюджетирането - ако не оправиме актуализацията сега, има опасност за пенсиите, а е само юни !
*** Аз не съм много съгласен, че точно това са причините за провала, но всеки си има мнение.
Мога бая да продължавам - неща преди и след изборите ... Отделно, че към момента имах образование да завършвам и отделно цели в професионалното развитие.
*** Това си е реална и достатъчна причина ;)
Абе ти не беше ли фен на ГЕРБ?
[offtopic]
Две забележки.
- В класацията за свободата на словото всъщност се качихме с няколко места, а голямото пропадане беше по времето на ГЕРБ.
- Външният дълг всъщност е намалял. Не знам откъде излезе тоя фейк.
[/offtopic]doktora25 написа:Все пак да направя една рекапитулация на правителството през моите очи:
Положителното:
-Махане на зеления сертификат и ковид мерките, ситуацията с пандемията в момента. - това обаче до голяма степен е проблем който те създадоха (служебното правителство), както и шефовете им зад граница, действията им непосредствено след изборите във връзка с ваксинацията бяха нагли, и по най-долния начин предизборно бяха излъгали че са против зеления сертификат (аз самият бях за строги мерки, защото вирусът е реален, но неразграничаващи по никакъв начин ваксинирани от неваксинирани)
-Повишаването на пенсиите и МРЗ - можеше още да се желае, не съответства на нивото на инфлацията, до голяма степен нормативната база го предполагаше и други да бяха на власт пак най-вероятно щеше да го има, но парите са си пари, все е нещо и все пак е факт.
-Замразяването на цените на тока, парното и водата през зимата. - много важно нещо, пиша му положителна оценка, разбрах каква е била разликата с тези за бизнеса, не знам дали не беше възможно нещо подобно и за него да се направи, но по-добре за едните, отколкото за никои.
-Министъра на околната среда Сандов ми допадаше, въпреки принадлежността му към ДБ, разреши важна за мен и отлагана с години кауза със забрана фермите за норки. Като цяло моите политически възгледи са доста зелени, но позицията ми за зелената сделка е че зелената сделка е хубаво нещо, но трябва да бъде сделка, а не директива, т.е. всяка държава да си договаря сама условията гъвкаво спрямо националните си интереси и придържайки се към някакви крайни цели, рамки и план да си управляваме дотогава енергетиката свободно, както счетем за добре, търгувайки с когото си искаме и предвиждайки форсмажор като ситуацията в момента, а не да ни пускат те условията и ограниченията, ако е второто - по-добре да сме против нея
-Официалната позиция че няма да изнасяме директно оръжия за Украйна, до голяма степен заслуга на БСП.
-Гостоприемството към украинските бежанци конкретно го приветствам. Те са най-големите потърпевши от простотията и действията на целия свят буквално.
Отрицателното:
-Основното заради което исках оставката на правителството и ще искам оставката на всяко следващо е категоричното заемане на позицията на Украйна във военния конфликт, изказванията, провокациите, затварянето на въздушното пространство и придържането към самоубийствената общоевропейска санкционна политика, до голяма степен стояща в основата на инфлационната, енергийната, икономическата криза и провокираща разширяване на военния конфликт. Пледирам за позиция към "мир и неутралитет" и поведение, сходно на правителствата на Турция и Унгария.
-Свидетелствата за неявно изнасяне на оръжия са немалко и крайно притеснителни, засилващата се дейност на НАТО в страната и честите прелитания на военни самолети са неприемливи.
-Невижданата от времената преди 1989 г. политическа цензура, дирижирана от СЕМ и забраняване на медии, която не знам от 100 и някое място на кое ни е пратила свободата на словото.
-Новите антикризисни мерки са крайно недостатъчни и незадоволителни.
-Темата Македония, всичко свързано с нея и най-вече усещането което тя провокира че сме управлявани отвън, че тези които ни управляват отвън не ни уважават грам, изнудват ни с евросредствата и не ги интересуват националните ни интереси. Затова и аз не ги уважавам, техните интереси не ме интересуват и силно призовавам към намирането на надеждни и коректни партньори, от които ще имаме взаимна изгода.
-Не помня да сме имали по-слаб министър на образованието, макар че медиите не му обръщаха особено внимание. Обвинявам го главно в 2 неща: намерението за по-ранно започване на учебната година по западни аналогии - убийствена за родния туризъм мярка и второ - политиката за още по-силно обвързване акредитацията на университетските преподаватели основно с научните постижения - не, драги, добър педагог и добър практик може да бъде също толкова полезен преподавател от добрия учен, и едното, и другото трябва да го има, може и у различни хора. Именно откъсването на образованието от практиката е най-големият му проблем.
-Някои ще обвинят правителството в обратното, но аз ще го обвиня че още в първите дни около изборите имаше големи съкращения главно на нискоквалифицирани кадри в държавната администрация. На прага на кризите...
-Липса на напредък в борбата с корупцията и мафията, които бяха обявени като основни цели. Това е материя която ми е далечна, чужда и непозната, не е определяща за мнението ми за дадено правителство и за кого да гласувам, не ми е ясно какви конкретни стъпки трябва да се направят, съдебна реформа ми звучи на китайски, човек не трябва да говори, където не е компетентен, но все пак не е трудно да се види че резултати няма, за разлика от големи предизборни обещания.
-Значителното увеличаване на външния дълг, без да виждам в какво реално е вложен. Притеснява ме повече втората част на изречението, не разбирам достатъчно добре какви точно са реалните последици от първата част, но не би трябвало да са положителни. Това си е и предизборна лъжа.
-Против въвеждането на еврото съм, а правителството не беше.
-Спирането строежа на магистралите и вкарването им в дълги съдебни битки не е плюс.
Това е, разни назначения, дрязги, взаимни обвинения, всичко свързано с поведението на ИТН във връзка с тях, Каримански, БНБ-та и др. такива мен не ме вълнуват особено, макар че може би точно те изядоха главата на правителството. Не знам и какво е бъдещето, кой с кого би и не би управлявал. Никой не е казал и че ГЕРБ и ДПС биха сформирали екип, особено избирателите на първите. Стефан Янев се е позиционирал като консерватор, дано целите са му да подражава като идеи и политика на Виктор Орбан, искрено му го пожелавам, имаме крещяща нужда от такъв човек, ще следя изкъсо развитието и действията му, но смятам да гласувам сега категорично за Възраждане, като с оглед написаното по-горе друга аргументация не мисля че ми е необходима. Каквото и да се случи на следващите избори вярвам и съм почти сигурен, че моите идеи ще имат по-голямо парламентарно представителство.
Две забележки.
- В класацията за свободата на словото всъщност се качихме с няколко места, а голямото пропадане беше по времето на ГЕРБ.
- Външният дълг всъщност е намалял. Не знам откъде излезе тоя фейк.