Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот paceto » 22 юни 2022 21:57

delqnski47 написа:
paceto написа:Няма какво да се оправдавам, защото фактите са си факти и ти си този, който в момента се опитва да носи от 100 кладенеца водичка, за да оправдаеш Славчо. ;) Видимо е от няколко седмици насам как се опитваш всячески да го оправдаеш, но тук няма как да мине този номер и може би си търсиш оправдание за самият себе си понеже си дал гласът си за него.

Аз много добре те оборих със статия и факти за опита ти да дискредитираш Йорданов как бил гласувал еднакво с ДПС и ГЕРБ и как ''това означавало коалиция''. Много ясно и точно ти посочих пример. Това че не го приемаш си е твоя работа.
Просто следя редовно пленарни заседания и комисии и паметта ми е добра ;)

Нищо не си ме оборил, а ти казах как са нещата, ама явно не ги разграничаваш.
Само си мислиш, че си оборил някого, но в момента оборваш самият себе си. ;)

Не виждам смисъл да продължавам да говоря с радиото.
Съжалявам ако се засегнеш от това определение, но мисля да насоча енергията си и времето си към нещо по ползотворно нещо, а не теб ти пожелавам да пощракаш с пръсти още малко на някоя песен на Славчо и след това се надявам да се осъзнаеш каква грешка си допуснал. ;)

Време за обяд при мен, така че ще се хапва.
Лека вечер за теб. :)

goshev
Контакти:

Мнениеот goshev » 22 юни 2022 21:58

Groucho написа:
boabbb написа:Пича може да е много образован

Образован не знам колко е, ама със сигурност треа се постарае малко в говора.
"Чест беше да водА правителство", "правимЕ", "говоримЕ"...
Не баш като Боце, но прилично близо до Тиквата.

Нищо не разбираш от харвардски стил и произношение!

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 22 юни 2022 22:03

goshev написа:
Groucho написа:

Ей браво, намерихте му кусура. Тъй като темите финансова политика и Македония са напълно несъстоятелни като причина за вот на недоверие, не знам що коалицията "Кап. Андреево" не се сети вота да е заради начина на говор на премиера. Съвсем сериозно, такъв вот би имал по голямо основание ;)

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 22 юни 2022 22:08

paceto написа:
delqnski47 написа:
paceto написа:Няма какво да се оправдавам, защото фактите са си факти и ти си този, който в момента се опитва да носи от 100 кладенеца водичка, за да оправдаеш Славчо. ;) Видимо е от няколко седмици насам как се опитваш всячески да го оправдаеш, но тук няма как да мине този номер и може би си търсиш оправдание за самият себе си понеже си дал гласът си за него.

Аз много добре те оборих със статия и факти за опита ти да дискредитираш Йорданов как бил гласувал еднакво с ДПС и ГЕРБ и как ''това означавало коалиция''. Много ясно и точно ти посочих пример. Това че не го приемаш си е твоя работа.
Просто следя редовно пленарни заседания и комисии и паметта ми е добра ;)

Нищо не си ме оборил, а ти казах как са нещата, ама явно не ги разграничаваш.
Само си мислиш, че си оборил някого, но в момента оборваш самият себе си. ;)

Не виждам смисъл да продължавам да говоря с радиото.
Съжалявам ако се засегнеш от това определение, но мисля да насоча енергията си и времето си към нещо по ползотворно нещо, а не теб ти пожелавам да пощракаш с пръсти още малко на някоя песен на Славчо и след това се надявам да се осъзнаеш каква грешка си допуснал. ;)

Време за обяд при мен, така че ще се хапва.
Лека вечер за теб. :)

Началото на разговора започна как Тошко бил казал, че който гласува с ГЕРБ за квото и да е било предателско и ми го пльосна, за да ми кажеш как си противоречал, а аз ти допълних че това нещо са го правили и всички останали, които плюха по ГЕРБ и ДПС. И как като гласуваш с ГЕРБ и ДПС това автоматично значело ''коалиция'' . Това условие обаче важи за всички останали и аз го доказах. И ти сега тея останалите ми ги оправдаваш. Смешно е.
Приятен обяд.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 22 юни 2022 22:09

delqnski47 написа:
tiamat написа:Делянски, дори и да приемем, че Слави е имал добри намерения и няма задкулисни игри както се говори, сериозно ли одобряваш БГ да се управлява с чупки, стойки и гримаси от някакъв диван някъде и през фейсбук. Че аз дето чета всичко наред, допреди няколко месеца понятие си нямах какви са въобще политиките на ИТН, щото не ползвам фейсбук.

Както каза Хазарта преди време Слави има толко много пари, че може да обиколи целия свят 10 000 пъти и го боли к@ра. Слави е ЕДИНСТВЕНИЯТ, който взима 1 лев субсидия на глас като никога не е парадирал с това. И както всички виждаме.... ДА. Партиите могат и с 1 лев на глас. Слави мисля че да е похарчил 5-6 плаката за кампаниите си.
--- Това че имаш пари, по никакъв начин не значи, че не искаш още. Даже обратното ;)

Виж ги ония амеби от ДеБъ къв ''спам'' е на всяка предизборна кампания . На всеки ъгъл е грозната физиономия на Христо Иванов.
--- Обиди. Страшен коментар.

Това са сигурно МИЛИАРАДИ пари на вятъра.
--- Да бе, трилиони :)))

И ПАК не можаха да съберат толкова гласове колкото ''нулевата'' кампания в разходи на Трифонов. Тия тънки детайли ги виждам аз. Единствения кахър на ИТН е че влезнаха в коалиция с БСП. Излизането им от власт го броя за половин грях, но няма безгрешни хора. Но по голямо унижение от това да застанеш ДО САМИЯ КРАЙ редом редом с партия, която е в пълно противоречие с принципите и възгледите ти е вечен срам !
--- Бла-бла-бла и отговор на въпроса ми, тц. Но какво ли съм и очаквал...

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 22 юни 2022 22:12

tiamat написа:
boabbb написа:Логичен провал за Киката ... Пича може да е много образован и специалността му да е сериозна (завърших скоро същото, но в друг университет), но аз лично още от началото имах съмнения в неговите лидерски качества и опита в изкарването на пари. Винаги съм бил скептичен към политици, които не са изкарали 5 кинта през живота си като Станишката, например. За съжаление провалът на ПП беше лесно предсказуем за мене, както се вижда и в много мои стари мнения тук, затова и на последните избори отказах място в листите им ...

Какво значи това, че си се изплашил от провал? Ако си наистина способен човек и си имал шанс да участваш в опита БГ да се промени към добро, защо не си пробвал поне? Не го приемай като нападка, интересно ми е. Щото то е ясно, че повечето от ПП са аматьори, ама както бях писал преди хиляда пъти предпочитам аматьори-идеалисти пред старото положение.

За съжаление бях сигурен в провала ... Това е поради няколко причини:
- Киката и преди изборите не се свенеше да върви по ръба на истината, че даже и отвъд (схемата с рейса, кой слиза да се снимат като посрещащи)
- човекът очевидно леко (това е максимално меко казано) се надценява - MBA-a не мисля, че е основание да изнасяш лекции, пък били те и безплатни и ти да си го завършил в Харвард
- нещо след изборите - вадиш хора от нафталина като Рашков
- Асен е тотално неадекватен в бюджетирането - ако не оправиме актуализацията сега, има опасност за пенсиите, а е само юни !

Мога бая да продължавам - неща преди и след изборите ... Отделно, че към момента имах образование да завършвам и отделно цели в професионалното развитие.
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 22 юни 2022 22:14

tiamat написа:
delqnski47 написа:
tiamat написа:Делянски, дори и да приемем, че Слави е имал добри намерения и няма задкулисни игри както се говори, сериозно ли одобряваш БГ да се управлява с чупки, стойки и гримаси от някакъв диван някъде и през фейсбук. Че аз дето чета всичко наред, допреди няколко месеца понятие си нямах какви са въобще политиките на ИТН, щото не ползвам фейсбук.

Както каза Хазарта преди време Слави има толко много пари, че може да обиколи целия свят 10 000 пъти и го боли к@ра. Слави е ЕДИНСТВЕНИЯТ, който взима 1 лев субсидия на глас като никога не е парадирал с това. И както всички виждаме.... ДА. Партиите могат и с 1 лев на глас. Слави мисля че да е похарчил 5-6 плаката за кампаниите си.
--- Това че имаш пари, по никакъв начин не значи, че не искаш още. Даже обратното ;)

Виж ги ония амеби от ДеБъ къв ''спам'' е на всяка предизборна кампания . На всеки ъгъл е грозната физиономия на Христо Иванов.
--- Обиди. Страшен коментар.

Това са сигурно МИЛИАРАДИ пари на вятъра.
--- Да бе, трилиони :)))

И ПАК не можаха да съберат толкова гласове колкото ''нулевата'' кампания в разходи на Трифонов. Тия тънки детайли ги виждам аз. Единствения кахър на ИТН е че влезнаха в коалиция с БСП. Излизането им от власт го броя за половин грях, но няма безгрешни хора. Но по голямо унижение от това да застанеш ДО САМИЯ КРАЙ редом редом с партия, която е в пълно противоречие с принципите и възгледите ти е вечен срам !
--- Бла-бла-бла и отговор на въпроса ми, тц. Но какво ли съм и очаквал...

Не, тогава Хазарта го каза в положителен смисъл ;) И как хората гласували за Слави, а получили Тошко.
А иначе политиките на ИТН ясно са написани в сайта им. Колкото до твоя въпрос за диванчето . Бюджетната комисия Слави ли я управлява? Или Каримански? Все си мисля че е втория. Това е най важната комисия в цялата държава. Слави е намерил човек, който е добър специалист да върши работа. Не виждам какъв е проблема с диванчето ти.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

goshev
Контакти:

Мнениеот goshev » 22 юни 2022 22:24

tiamat написа:
goshev написа:
Groucho написа:

Ей браво, намерихте му кусура. Тъй като темите финансова политика и Македоания са напълно несъстоятелни като причина за вот на недоверие, не знам що коалицията "Кап. Андреево" не се сети вота да е заради начина ан говор на премиера. Съвсем сериозно, такъв вот би имал по голямо основание ;)

По добре е като просташки изказ от Тиквата, но щом е нормално за теб министър-председателя ти да говори като квартален ашлак не трябва да се вживяваш в теми на светлинни години за такива кукли на конци.
Последна промяна от goshev на 22 юни 2022 22:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 22 юни 2022 22:28

Все пак да направя една рекапитулация на правителството през моите очи:

Положителното:
-Махане на зеления сертификат и ковид мерките, ситуацията с пандемията в момента. - това обаче до голяма степен е проблем който те създадоха (служебното правителство), както и шефовете им зад граница, действията им непосредствено след изборите във връзка с ваксинацията бяха нагли, и по най-долния начин предизборно бяха излъгали че са против зеления сертификат (аз самият бях за строги мерки, защото вирусът е реален, но неразграничаващи по никакъв начин ваксинирани от неваксинирани)
-Повишаването на пенсиите и МРЗ - можеше още да се желае, не съответства на нивото на инфлацията, до голяма степен нормативната база го предполагаше и други да бяха на власт пак най-вероятно щеше да го има, но парите са си пари, все е нещо и все пак е факт.
-Замразяването на цените на тока, парното и водата през зимата. - много важно нещо, пиша му положителна оценка, разбрах каква е била разликата с тези за бизнеса, не знам дали не беше възможно нещо подобно и за него да се направи, но по-добре за едните, отколкото за никои.
-Министъра на околната среда Сандов ми допадаше, въпреки принадлежността му към ДБ, разреши важна за мен и отлагана с години кауза със забрана фермите за норки. Като цяло моите политически възгледи са доста зелени, но позицията ми за зелената сделка е че зелената сделка е хубаво нещо, но трябва да бъде сделка, а не директива, т.е. всяка държава да си договаря сама условията гъвкаво спрямо националните си интереси и придържайки се към някакви крайни цели, рамки и план да си управляваме дотогава енергетиката свободно, както счетем за добре, търгувайки с когото си искаме и предвиждайки форсмажор като ситуацията в момента, а не да ни пускат те условията и ограниченията, ако е второто - по-добре да сме против нея
-Официалната позиция че няма да изнасяме директно оръжия за Украйна, до голяма степен заслуга на БСП.
-Гостоприемството към украинските бежанци конкретно го приветствам. Те са най-големите потърпевши от простотията и действията на целия свят буквално.

Отрицателното:
-Основното заради което исках оставката на правителството и ще искам оставката на всяко следващо е категоричното заемане на позицията на Украйна във военния конфликт, изказванията, провокациите, затварянето на въздушното пространство и придържането към самоубийствената общоевропейска санкционна политика, до голяма степен стояща в основата на инфлационната, енергийната, икономическата криза и провокираща разширяване на военния конфликт. Пледирам за позиция към "мир и неутралитет" и поведение, сходно на правителствата на Турция и Унгария.
-Свидетелствата за неявно изнасяне на оръжия са немалко и крайно притеснителни, засилващата се дейност на НАТО в страната и честите прелитания на военни самолети са неприемливи.
-Невижданата от времената преди 1989 г. политическа цензура, дирижирана от СЕМ и забраняване на медии, която не знам от 100 и някое място на кое ни е пратила свободата на словото.
-Новите антикризисни мерки са крайно недостатъчни и незадоволителни.
-Темата Македония, всичко свързано с нея и най-вече усещането което тя провокира че сме управлявани отвън, че тези които ни управляват отвън не ни уважават грам, изнудват ни с евросредствата и не ги интересуват националните ни интереси. Затова и аз не ги уважавам, техните интереси не ме интересуват и силно призовавам към намирането на надеждни и коректни партньори, от които ще имаме взаимна изгода.
-Не помня да сме имали по-слаб министър на образованието, макар че медиите не му обръщаха особено внимание. Обвинявам го главно в 2 неща: намерението за по-ранно започване на учебната година по западни аналогии - убийствена за родния туризъм мярка и второ - политиката за още по-силно обвързване акредитацията на университетските преподаватели основно с научните постижения - не, драги, добър педагог и добър практик може да бъде също толкова полезен преподавател от добрия учен, и едното, и другото трябва да го има, може и у различни хора. Именно откъсването на образованието от практиката е най-големият му проблем.
-Някои ще обвинят правителството в обратното, но аз ще го обвиня че още в първите дни около изборите имаше големи съкращения главно на нискоквалифицирани кадри в държавната администрация. На прага на кризите...
-Липса на напредък в борбата с корупцията и мафията, които бяха обявени като основни цели. Това е материя която ми е далечна, чужда и непозната, не е определяща за мнението ми за дадено правителство и за кого да гласувам, не ми е ясно какви конкретни стъпки трябва да се направят, съдебна реформа ми звучи на китайски, човек не трябва да говори, където не е компетентен, но все пак не е трудно да се види че резултати няма, за разлика от големи предизборни обещания.
-Значителното увеличаване на външния дълг, без да виждам в какво реално е вложен. Притеснява ме повече втората част на изречението, не разбирам достатъчно добре какви точно са реалните последици от първата част, но не би трябвало да са положителни. Това си е и предизборна лъжа.
-Против въвеждането на еврото съм, а правителството не беше.
-Спирането строежа на магистралите и вкарването им в дълги съдебни битки не е плюс.

Това е, разни назначения, дрязги, взаимни обвинения, всичко свързано с поведението на ИТН във връзка с тях, Каримански, БНБ-та и др. такива мен не ме вълнуват особено, макар че може би точно те изядоха главата на правителството. Не знам и какво е бъдещето, кой с кого би и не би управлявал. Никой не е казал и че ГЕРБ и ДПС биха сформирали екип, особено избирателите на първите. Стефан Янев се е позиционирал като консерватор, дано целите са му да подражава като идеи и политика на Виктор Орбан, искрено му го пожелавам, имаме крещяща нужда от такъв човек, ще следя изкъсо развитието и действията му, но смятам да гласувам сега категорично за Възраждане, като с оглед написаното по-горе друга аргументация не мисля че ми е необходима. Каквото и да се случи на следващите избори вярвам и съм почти сигурен, че моите идеи ще имат по-голямо парламентарно представителство.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 22 юни 2022 22:56

Groucho написа:То е свирено вече според мен. Нашите продажници ще си измият ръцете с ЕС-чиновниците, които ще поемат "контрола" върху прогреса на северномакетата. Радев, Борисов, ДПС, Петков - всички казаха, че предложението е ОК. След една-две години ще спадне интересът към темата у нас и те така.

То и да не спадне все тая, мачът ще е "свирен" вече, нашият Рубикон е ветото. След него, връщане назад няма.

Отсега виждам вота:

ЗА националния позор и предателство - ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС.
СРЕЩУ - ИТН (все тая плюс или минус т.нар. " независими" отцепници) и Възраждане.

БСП може и в двете посоки да отиде, не съм сигурен за тях. Не, че ще променят нещо.

Върни се в “Свободна зона”