ceBep написа:Питаш ме мен защо нямаме купа. Какъв отговор мога да ти дам аз. Искаш по този начин да умаловажиш отбора който сме имали, така ли. Ами вие колко европейски купи имате ?! след като доказахме, че не сте били по-малко подкрепяни от онази власт.
Май не четеш или не разбираш какво съм ти написала! "Левски" никога и по никакъв нацбхи не е претендирал, че е някакъв Еропейски футболен гранд. Ние никога и никъде не сме се самотитулували като "екзекутори", "събирачи на скалпове", "убийци на шампиони", "най-известният отбор в Европа след Реал и Аякс" и т.н.
Нашите амбиции са били в рамките на националното ни първенство, а оттам нататък до където ни стигат силите.
Да, след обединението ни със "Спартак" през 1969 година сме ползвали всички превилегии като на ведомствен отбор на МВР. И сме били под контрола на МВР и БКП. Не съм го крила и съм го написала точно и ясно.
Но публиката ни никога не е копняла или искала това обединение. Катастрофалната историческа загуба на ЦСА през есента на 1968 година, накара комунистите да ни обединят насила им псотавят чрез МВР под техния надзор. Не е тайна, че никой от тогавашните футболисти и спортисти не възропта против това обединение. Напротив, те бяха доволни че стават офицери и се изравяват по превилегии с дотогава превилигированите футболисти и спортисти на армейския клуб.
Но публиката ни си остана по традиция антикомунисическа и опозиционна. И оттам тръгна движението за демокрация през 1989 година, което завърши с пребоядисване на комунистите в демократи, с приобщаване на сините лидери към голямата торта и така комунистите си останаха и до днес на власт под маската на различни партии.
Така че няма какво да се дърлим тук. За съдбата си е виновен твоя клуб и вие като привърженици, че допуснахте управата му да ви докара до просешка тояга и да ритате във "В" група.
При нас положението не е толкова мрачно, защото макар да сме в ръцете на разни бивши мутри, съмнителни типове от политиката и бизнеса, все пак те не са източили клуба ни така, както го сториха вашите и държат на съществуването ни като отбор. Ако не за друго, то поне да си запазят избирателите за поредните избори.