38% от гърците казаха ОХИ

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Nuke
Контакти:

Re: 38% от гърците казаха ОХИ

Мнениеот Nuke » 06 юли 2015 16:44

КироВарна написа:
petko.h.markov написа:
Синьо сърце написа:Поправете това заглавие най-сетне. Не 38, а 62% от гърците казаха ОХИ. ОХИ означава НЕ.

Когато политиците на една държава са слаби,правят референдум.Така сега ще прехвърлят вината на народа-вие така
казахте.Какво разбират обикновените хора от тези неща?На всички,които се прехласват от поведението на гърците вчера,
ще задам един прост въпрос.Ако вие дадете заем на някой,1000лв например,защото няма пари за хляб,и утре той вместо
да ви върне парите,ви покаже среден пръст как ще реагирате.
От много векове съседство с гърците,нашия народ си е казал ясно и точно мнението за тях-лукави византийци.
пп Човек без пари е като празен чувал,той изправен не може да стои.

Ако някой случайно се пита,защо живеем като скотове в скотска държава....нека да прочете последното изречение на г-н petko...Не съм го подчертал и не мога да го повторя,че съм гнуслив!!!Но мисля,че достойният човек и без пари може да стои гордо изправен!!!А мижитурката е готова на всичко за пари!!!Относно примера с 1000-та лева,я да помислим дали е справедливо....когато някой получи бърз кредит,от лихварска мутренска фирма и после е длъжен да живее за да плаща на по силните,които му извиват ръцете....докато е жив!?Не е ли същото с кредиторите,които извиват ръцете на по малките държави?Не е ли време да се осъзнаем?Или както винаги,ще сме на грешната страна?

Не съм голям оптимист, да ти кажа. Като гледам как ревностно българи защитават банкерската мафия, направо ми се драйфа.

Потребителски аватар
aleksandrov77

Re: 49% от гърците казаха ОХИ

Мнениеот aleksandrov77 » 06 юли 2015 16:55

Betchualeng Arnaikem написа:
Синьо сърце написа:Брей, много загрижени за Елада тез евроатлантици....тц,тц,тц.
Гърците имат право да изберат бъдещето си, и го направиха с ефектен хОй за ЕС!
Оттук нататък дупе да им е яко, но това щеше да е факт и при другия вариант.
Както споменах, на ход е Италия, после и Англия...

Ами хубаво избраха бъдещето си. Но да вземат да си платят и борчовете. Тия лафове, че ЕС нарочно са ги загробили със заеми не вървят. Дори да е вярно.. да са реагирали по-рано, вместо да харчат чужди пари без да мислят за целта и последиците. Да бяха отказали заемите, които няма да могат да върнат. Но не, те явно смятат, че имат правото да искат пари, а когато парите свършат да искат още. Дори и сега искат пари, при това опитват да поставят и условия, при които да им бъдат дадени.

Първо САЩ да си върнат дълга 19 трилиона долара и тогава Гърция ще върне дълга на Еврогейския Съюз! 8-)
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 06 юли 2015 17:06

Италия да върне десеторно по-големия си от този на Гърция дълг ! Незабавно...
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 06 юли 2015 17:14

Нещо бъркате нещата, не е проблем дългът, а непогасяването му.
Все едно аз както имам кредит, да не го погасявам, а друг, който има по-голям да си го погасява и да претендирам, че той също има дълг, а банката ме притеснява мен, а не него. Нормално е да си имам проблеми с банката, дори и да дължа и сто лева, но не ги плащам, а другият може да е взел милиони и да няма проблем, след като си погасява вноските.

Потребителски аватар
Nuke
Контакти:

Мнениеот Nuke » 06 юли 2015 17:21

v.r.s. написа:Нещо бъркате нещата, не е проблем дългът, а непогасяването му.
Все едно аз както имам кредит, да не го погасявам, а друг, който има по-голям да си го погасява и да претендирам, че той също има дълг, а банката ме притеснява мен, а не него. Нормално е да си имам проблеми с банката, дори и да дължа и сто лева, но не ги плащам, а другият може да е взел милиони и да няма проблем, след като си погасява вноските.

Ако математически е доказано, че ти никога няма да можеш да си изплатиш дълга, каква ще ти е мотивацията да продължаваш да го плащаш? Единствената възможна такава е да играеш на партия с банките срещу "скромно" възнаграждение. Това, което правят ВСИЧКИ европейски политици, включително нашите. Заробване, след което неминуемо следва приватизация на стратегически отрасли, пълна загуба на суверенитет и пр. гадости. TTIP е последният пирон в ковчега на всички нас.

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 06 юли 2015 17:37

v.r.s. написа:Нещо бъркате нещата, не е проблем дългът, а непогасяването му.

А Украйна погасява ли милиардите, дадени от ЕС? И защо ЕС кредитира страни, които не са членки, и на терирорията на които се води гражданска война?
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

pisna_mi
Контакти:

Мнениеот pisna_mi » 06 юли 2015 17:56

Преди влизането си в ЕС Гърция беше бедна държава. В желанието си да настигнат по жизнен стандарт западноевропейците но без да работят, прибягнаха до познатите ни византийски номера - в случая 30 години вземаха кредити които никога не са имали намерение да връщат. Сега 60 % от гърците имат мисленето на циганите - мислят си че обществото (ЕС) е длъжно да ги издържа и храни, а те да не работят.

Има и други страни които са вземали огромни кредити (Португалия, Испания, Исландия). Когато кредитите станаха баснословни, кредиторите съвместно с държавите-длъжници съставиха план за връщането. Всички закъсали страни се съгласиха, като Гърция беше единствената страна която не се съгласи и се опита да лъже и протака.

П.П. - Имаше едни БГ политици които се възхищаваха от гръцкия пишман-патриотизъм. Възхищаваха му се и всички руски подлоги. Късметлии сме, че тези хора не вземат решения за бъдещето ни.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 06 юли 2015 17:59

Варуфакис се връща в Тексас да преподава икономика

:lol: :lol: :lol:
Отиде коня в рЯката :mrgreen:
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 06 юли 2015 18:04

Абе всички политици, анализатори, икономисти тук в България се занимават кво ще стане с Гърция, а никой не казва възможно ли е за нас да има някакви плюсове от узо кризата :?
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 06 юли 2015 18:07

ivan56 написа:Абе всички политици, анализатори, икономисти тук в България се занимават кво ще стане с Гърция, а никой не казва възможно ли е за нас да има някакви плюсове от узо кризата :?

И по-същественото - дали и кога България може да се озове в положение като това на Гърция в момента.
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

Върни се в “Свободна зона”