Съществува ли Господ според вас? АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Съществува ли Господ според вас?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Съществува ли Господ според вас? АНКЕТА

Мнениеот Кашчей » 18 мар 2015 20:26

pomiqr260 написа:Като сте християни колко пъти годишно правите секс

Два пъти-през деня и през нощта

:mrgreen: :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 18 мар 2015 20:27

Кашчей написа:
Eminem написа:
v.r.s. написа:
Eminem написа:
Кашчей написа:Опрощение на греховете, от изповедник, може да се поиска и не само в църквата, но е по-удобно там, защото си уж скрит и не се знае кой се изповядва и кой го изповядва, но специално западните християни са си имали изповедник (говорим за богатите фамилии). Няма как да получиш последно причастие, ако не се изповядаш, и не помолиш Бог за прошка, а такова се дава на смъртен одър, та и извън Храма стават тези изповеди и опрощения.

Аз пък вярвам, че на човек не му е необходима религия, църква, изповедници, свещи, икони и т.н. за да е вярващ.
Можеш да си вярващ и без тези неща, просто трябва да го почувстваш вътре в себе си. Не ми е необходима църква или изповедник, за да се изповядам, мога да го направя вътре в себе си и пак ще има същата сила, че и по-силна ще е.

По твоята логика на човек не са му необходими също болници и лекари. А като се почувства зле, може сам на себе си да каже какво му е, да си назначи лечение и то ще има същият ефект, каквото би му предписал лекар.

Неадекватен пример. Нали вярваш в душата, на нея не й трябва посредник.

Вярващите много се засягат, когато им посочиш несъстоятелност на техните твърдения, но не им пречи да твърдят, че невярващите не разбират и заради невярата си ще горят в пъклото, защото няма да спасят душата си, която е предварително обречена, само защото не вярват. За тях е без значение как живееш и какво правиш-всичко е безсмислено, ако не вярваш в Светата троица и в Светото изповедание, ако не палиш свещ на Бога и не спазваш догмите на някоя Църква-Източно-православна, Католическа, Протестантска, Евангелска.....абе трябва да си в стадото, за да се спасиш!
Те едни други себе си плюят и избиват, ама атеистите са проблемът на Земята :mrgreen:

Нито се засягаме, нито пък ти и колегата сте посочили някаква несъстоятелност на твърденията ми. Освен да задаване въпроси и когато ни се отговори, да опонирате отново с въпроси и то такива, които показват, че не познавате материята, друго нищо не правите. Няма аргументи, няма нищо с което да оборите Вярата. За мен е без значение, че сте атеисти тъй като всеки има право да е такъв, какъвто иска и спасението на душата е лично дело, а след като е така и вие сте атеисти, какво значение има за вас казаното от Христос, че който не вярва вече е осъден.
А определението, че трябва да си стадо, за да се спасиш дали се отнася и за тези, които са дали живота си за Вярата и отказаха да се отрекат от нея. Стадо ли са били нашите предци, когато са се опълчили на османският поробител и не преклониха глава пред него и много от тях останаха без глава заради това. Стадно мислене е това в момента, когато чрез филми, клипове, статии и др., ви се спускат шаблони и ви моделират, без да се замисляте и търсите познание. Защото е много по-лесно да ви се даде сдъвкана храна, отколкото твърда и да я сдъвквате, т.е., по лесно е да си изградите мнение по изброеният от мен начин, отколкото да търсите литература, четете и разсъждавате.
Иначе атеистите не сте никакъв проблем, а проблем е войнстващият атеизъм, който постоянно търси конфронтация, осмива Вярата и вярващите, а когато им се даде отпор, започват да обвиняват в нетолерантност. Колко религиозни теми в този форум са пуснати от атеисти и колко от вярващи, мисля, че съпоставката е многократно в полза на атеистите, като целта им е да провокират оплюване и подигравки с тях. Така, че не Вярата и вярващите имат проблем с атеистите, а атеистите с тях.

Сега да отговоря на колегата, относно душата и това, че не и трябва посредник.
Душата е част от човешкото тяло и то най-важната и като такава част, тя също страда, изпитва болки, понякога се нуждае се от лечение, както и другите телесни части, като Вярата и Църквата са лечебниците, а свещениците лекарите за нея. Болниците и лекарите не могат да лекуват душевните болки и страдания. Заради това и в предишен коментар дадох примера със самолечението, което определихте като нелепо и неадекватно. Но на нелепи и неадекватни въпроси и коментари, по какъв друг начин може да се отговори.

pomiqr260

Мнениеот pomiqr260 » 18 мар 2015 20:30

Кашчей написа:

Два пъти-през деня и през нощта

:mrgreen: :mrgreen:

Не си християнин

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 18 мар 2015 20:34

Синьо сърце написа:v.r.s., леки пости! То днес се преполовиха вече, не остана... :)

Благодаря и на теб!
Да, преполовиха се, но за мен те не са проблем. След седмица е Благовещение, тогава ще хапна риба, 10 дни след Благовещение е Цветница тогава също се яде риба и след това остават още 6 дни. :)

pomiqr260

Мнениеот pomiqr260 » 18 мар 2015 20:37

v.r.s. написа:
Синьо сърце написа:v.r.s., леки пости! То днес се преполовиха вече, не остана... :)

Благодаря и на теб!
Да, преполовиха се, но за мен те не са проблем. След седмица е Благовещение, тогава ще хапна риба, 10 дни след Благовещение е Цветница тогава също се яде риба и след това остават още 6 дни. :)

Правиш ли секс

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 18 мар 2015 20:48

v.r.s. написа:Да, преполовиха се, но за мен те не са проблем. След седмица е Благовещение, тогава ще хапна риба, 10 дни след Благовещение е Цветница тогава също се яде риба и след това остават още 6 дни. :)

И преди съм споделял-проблемът ми, когато съм на работа, защото почти никой не предлага постни ястия. Макар пекарната наблизо да вдяна нещата и вече имат баница с тиква и с ябълка. А два месеца на боб и леща не се кара...онзи ден един ме убеждаваше в закусвалнята, че сиренето по шопски било постно??? :)
Аз лично смятам, че риба трябва повече да се яде. Просто е изключително полезна. Наистина, Коледните и другите пости са доста по-толерантни към рибата, Великденските са строги. Но в страна като нашата, в която освен край морето и Дунав няма традиция целогодишно да се консумира риба-едно увеличаване на дните, когато е позволена , би било нещо добро-все пак здравето е много важно, а един 50 дневен опост, съчетан с повишена консумация на риба и зехтин, си е сериозна профилактика. Нашата църква би могла да се замисли по въпроса!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 18 мар 2015 21:01

Ами най-малкото органът няма съзнание, че да се самоизлекува. Сравняваш орган с душата, наистина я подценяваш.

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 18 мар 2015 21:06

Не правим. :lol:
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 18 мар 2015 21:06

pomiqr260 написа:
v.r.s. написа:

Благодаря и на теб!

Правиш ли секс

Да, 100 пъти годишно.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

pomiqr260

Мнениеот pomiqr260 » 18 мар 2015 21:09

Синьо сърце написа:
pomiqr260 написа:
v.r.s. написа:

Благодаря и на теб!

Правиш ли секс

Да, 100 пъти годишно.

В такъв случай само hajitsu може да петендира за християнин.

Върни се в “Свободна зона”