Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bobonikolov

Re: Войната в Украйна

Мнениеот bobonikolov » 02 авг 2022 23:57

JimBeam написа:
ReBorn1982 написа:1. Руската армия не е на курорт в Украйна. Но тя не прави нищо по-различно от най-големия световен агресор след ВСВ .... и когато си мълчиш за злините на САЩ, не виждам с какви очи съдиш Русия. Аз лично отказвам да участвам в тези игри на двоен морал. Или ще осъждаме всяка агресия, или никоя.

2. Сводките по темата на американците във форума рядко ги чета вече, щото не ми се занимава с украинска пропаганда, а те бълват такава всеки ден. Та сигурно съм изпуснал много неща .... но както казах, зверства винаги има на война. Естествено, че не одобрявам тези неща, но дотук не съм коментирал и украинските такива, така че няма как да ме обвиниш в двойни стандарти.

Били ми казал кога САЩ е влезнала в чужда държава, за да "защитава" американци и в същото време да анексира територии без значение дали са били американски преди 50-100-200-300 години? Точно ти си човека, който винаги говори против запада и от февруари насам не е обелил и дума против Путин и винаги влизаш на контра какво бил направил запада и най-вече САЩ? За разлика пък от Русия САЩ където и да са влезнали не го правят сами и винаги с алианса и към ден днешен не са анексирали каквато и да е територия да е тяхна.

Дори и в момента не обелваш дума за изтезанията на руснаците.

Я да видим сега колко слепи хора ще се намерят.

paceto написа:Изскочиха някакви простотии, които не знам как да ги коментирам.
https://twitter.com/justkotekmeme/statu ... 0860321794
Надолу в нишката става повече от ясно и има някакъв стоп кадър, а не искам да се ровя за това видео.

Вече му знаят имената и къде живее.

Изображение

Тия убавци е хубаво малко да се ограмотят от историята какво се случва, когато САЩ стои отстрани и не прави нищо и после могат да говорят. Наляти са им като с фуния някакви кухи опорки от Русия и даже и не мислят. Да вземат малко да попрочетат история за периода между ПСВ и ВСВ и какво се случва, когато САЩ приема пацифистката политика на Рузвелт, вярвайки, че ако нямат ВПК никой няма да воюва. Илюзии. Веднага се появява Хитлер, Сталин и тем подобни идиоти,заради които днес сърбаме тая попара ама не САЩ та САЩ все те са виновните. Преди ВСВ САЩ стига до такъв момент, че забраняват всякакъв вид фирми, които произвеждат оборудване за война - било то пушки или каквото и да било. И какво става? В Европа един мустакат откаченяк, заедно с един друг мустакат мужик започват да бълнуват, че Полша видиш ли ги заплашвала. Горките толкова са глупави, че не могат да разберат, че ако не е САЩ основния дразнител ще е някой друг, но "любимата" им Русия винаги ще търси оправдания за да напада други страни, просто защото варварина си е варварин каквото да го правиш. Точно тия индивиди да ми говорят за някакви морални ценности при положение, че при тях напълно липсват е меко казано смешно.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 03 авг 2022 00:05

Заеби ти Сталин, ами кажи ползите за Европа от Арабската пролет какви са. Аз и ти живеем сега, развий една мисла.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 03 авг 2022 02:44

Някакви интересни неща излизат, но за сега няма потвърждение.

Руска подводница потъва, гори жестоко! Черноморският флот 'има катастрофа'. Най-малко 18 членове на руския флот бяха убити, когато подводницата B-261 Novorossiysk беше на строго секретна мисия в дълбокото море и се запали, съобщи руското министерство на отбраната на 29 юли.

Пожарът е възникнал, когато подводницата клас 'Кило' Б-261 'Новоросийск' на Черноморския флот е оказвала военна помощ в Черно море и пожарът е бил потушен.

Причините за инцидента се изясняват. Агенция Интерфакс цитира изявление на руското министерство на отбраната: „На 29 юли в териториалните води на Русия избухна пожар на борда на подводница B-261 „Новоросийск“ на Черноморския флот на мисия в морето, убивайки 18 членове на екипажа на борда почина от вдишване на дим и тежки изгаряния. Води се разследване за причината.'

След началото на военна операция в Украйна, Русия подсили своя черноморски подводен флот. Пристигането на руски подводници в Черно море може да промени стратегията на руската армия, особено след последните загуби на флота.

https://www.youtube.com/watch?v=yyZhh0qlULQ

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 03 авг 2022 03:53

paceto написа:Някакви интересни неща излизат, но за сега няма потвърждение.

Руска подводница потъва, гори жестоко! Черноморският флот 'има катастрофа'. Най-малко 18 членове на руския флот бяха убити, когато подводницата B-261 Novorossiysk беше на строго секретна мисия в дълбокото море и се запали, съобщи руското министерство на отбраната на 29 юли.

Пожарът е възникнал, когато подводницата клас 'Кило' Б-261 'Новоросийск' на Черноморския флот е оказвала военна помощ в Черно море и пожарът е бил потушен.

Причините за инцидента се изясняват. Агенция Интерфакс цитира изявление на руското министерство на отбраната: „На 29 юли в териториалните води на Русия избухна пожар на борда на подводница B-261 „Новоросийск“ на Черноморския флот на мисия в морето, убивайки 18 членове на екипажа на борда почина от вдишване на дим и тежки изгаряния. Води се разследване за причината.'

След началото на военна операция в Украйна, Русия подсили своя черноморски подводен флот. Пристигането на руски подводници в Черно море може да промени стратегията на руската армия, особено след последните загуби на флота.

https://www.youtube.com/watch?v=yyZhh0qlULQ

Пак някой е пушил в торпедния отсег.....

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 03 авг 2022 04:02

Изображение
На жп гара "Каланчак" в Херсонска област окупаторите поставиха димна завеса и взривиха собствения си влак.
Това се казва в съобщение на държавното управление, съобщава Укринформ.

"Влак с военна техника и боеприпаси за окупаторите пристигна на жп гара "Каланчак" в Херсонска област. В 8 часа сутринта на следващия ден рашистите започнаха разтоварването на ешелона. Очевидно, за да прикрият процес на разтоварване и защита срещу удари на HIMARS, окупаторите използваха мощни детектори за дим.Приблизително в 11:20 в района на работите избухна експлозия.Не беше възможно точно да се определи естеството й поради гъста димна завеса.Въпреки това , веднага след експлозията влакът започна да се движи в посока Крим без никакво предупреждение. Личният състав на противника се разпръсна в паника“, се казва в доклада.

ГУР предположи, че експлозията на 31 юли вероятно е резултат от небрежно боравене с боеприпаси по време на разтоварване или пожар, възникнал в резултат на неумело използване на пиротехника по време на създаването на димна завеса.

Както беше съобщено, в нощта на 30 юли украинските военни удариха военен влак, който пристигна на гара Бриливка. Влакът се състоеше от над 40 вагона с жива сила, техника и боеприпаси.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 03 авг 2022 07:59

JimBeam написа:.......

Няма никакво значение САЩ или Русия под какъв претекст са влезли някъде. Важно е едно - агресията. Избиването на невинни хора. Едните влизат в Украйна уж за да я "денацифицират", другите влизат в Ирак щото уж имал биологични оръжия .... и на децата е ясно, че това са изсмукани от пръстите глупости. Не знам защо дори се взираш в тия неща.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 03 авг 2022 08:03

JimBeam написа:Били ми казал кога САЩ е влезнала в чужда държава, за да "защитава" американци и в същото време да анексира територии без значение дали са били американски преди 50-100-200-300 години?

Прав си, никога САЩ не влиза в чужда държава. Той Бобо Николов го каза най-добре, няма ли го САЩ, световният мир е нарушен... :)
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 03 авг 2022 17:04

Drunken_Master написа:
JimBeam написа:Били ми казал кога САЩ е влезнала в чужда държава, за да "защитава" американци и в същото време да анексира територии без значение дали са били американски преди 50-100-200-300 години?

Прав си, никога САЩ не влиза в чужда държава. Той Бобо Николов го каза най-добре, няма ли го САЩ, световният мир е нарушен... :)

САЩ влиза на места, на които масово се чукат кози и се ядат кучета.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Capitana_Puyol

Мнениеот Capitana_Puyol » 03 авг 2022 18:22

Изображение
В района на Горловка ВСУ са унищожили Олга Качура с позивна "Корса". Това била най-известната жена командир в армията на ДНР. Командвала дивизион РСЗО "Град".
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов, але, алеее... :)

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 03 авг 2022 19:47

Типичен руски орк
Да се пържи в ада.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Върни се в “Свободна зона”