История на България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: История на България

Мнениеот Drunken_Master » 25 апр 2025 19:40

На тоя въпрос не отговорих ли вече? Викингите как са се "самонаричали"? Изображение

Кой хронист пише, че е имало "вулгари" тук през 5-ти век? През 6-ти век?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 26 апр 2025 15:34

Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
И винаги са се отнасяли до определен народ/група/племена.
Наименованието се позагубва в Хунският Период, което говори, че българите явно попадат под власта на хуните.
След разпадът на "Хунската Империя" ( т'ва никога не е било Държава, но как да е ) наименованието >Българи< под няколко форми, отново излиза на сцената.

Сега... С оглед на горенаписаното, що "славяните" изчезват към 9-10 век ?
Къде виждаме "славяни" през "2-рото Българско Царство" ?

Наименованието възкрасва чак към 15-ти-16-ти век.
Що така ?
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 26 апр 2025 17:17

THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
И винаги са се отнасяли до определен народ/група/племена.

Квооооооооо!? Изображение
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 27 апр 2025 16:39

Естествено, че не си запознат.
То да не е да четеш кремълски фантазьори, за нЕкви имагинерни "славяни", де извънземните ги отвличат към 10-ти век и ги връщат към 15-ти с историята на Орбини. :lol:
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 27 апр 2025 17:48

THE G.A.M.E написа:Естествено, че не си запознат.
То да не е да четеш кремълски фантазьори, за нЕкви имагинерни "славяни", де извънземните ги отвличат към 10-ти век и ги връщат към 15-ти с историята на Орбини. :lol:

Не съм, да. Я дай да видя къде са споменати. Изгарям от любопитство... Изображение
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 29 апр 2025 18:47

Вече съм препоръчвал трудът на Петър Добрев за Балхара.
Там човека си дава достатъчно алтернативни източници, където ясно се виждат уникални прилики и съвпадения, на имена, титли, въоръжение, керамика и архитектура между въпросната Държава и "Първото Българско Царство".
А градът сред арабите е известен като Булгар-Балкх.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 29 апр 2025 20:00

Петър Добрев, който е икономист и пише книги за история... ОК, направо ме убеди.

В доста добра форма си напоследък...
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 30 апр 2025 19:39

Drunken_Master написа:Петър Добрев, който е икономист и пише книги за история... ОК, направо ме убеди.

В доста добра форма си напоследък...
Е, ОК, ако вЕрваме само на историци, професионални такива, то и Б. Димитров и П. Павлов смятат, че сме арийци.
Ама и т'ва не хваща дикиш сред "славянофилите".

Човека си е исторически изследовател ( за П. Добрев иде реч ) ... И когато макар и не "професионален" историк, има своите доводи, доказателства и факти, кое го прави по-различен от профитата ?
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

славяни

Мнениеот Drunken_Master » 30 апр 2025 23:52

Да, де. Те Пламен Павлов и Божидар Димитров вярват и че Кирил и Методий били българи, само дето тая простотия няма нищо общо с историческата истина. Кирил и Методий не само, че не са българи, а никога през живота си не са и стъпвали в България, техните мисии са доста далеч от българските земи. Нито Пламен Павлов, нито Божидар Димитров са специалисти от тая епоха. Колкото те разбират от произход, толкова и тоя, дето имал "доказателства" и "факти". Толкова са "доказателства" и "факти", че като те питах, кога някой е писал за "българи" преди раждането на Исус Христос, ти дори не можа и да отговориш. Не, че съм и очаквал... Ти изобщо грам нямаш понятие какви неща пишеш, но това не е изненада.
Всъщност, първите сведения за прабългари са от латинският сборник "Анонимен римски хронограф" от 354 г. където се споменава „Ziezi ex quo vulgares" или "Зиези... от когото са българите". Но дори и тези сведения будят ожесточени дебати, дали са особено автентични, понеже подобен цитат е запазен и в преписи от 9-ти век. Произхода на прабългарите също е адски спорен. Най-властващата теза в миналото е била тюркската заради титлите. Например "ичиргу", всъщност може да се интерпретира като "ичурду" (управител на вътрешната област). Но това са само титли. В съвременният български език има страшно много думи, които са с чужд произход. Ако вземем военните термини например няма как да установим, че езика ни е славянски. Но той си е... Т.е. това не е достатъчно да се тълкува като доказателство.
Другият проблем са самите хронисти, които са абсолютно категорични, че прабългарите идват тук от север. Говоря естествено за Теофан Изповедник и Патриарх Никифор. Хазарите карат синовете на Кубрат, да се разпръснат, Аспарух и хората му идват тук. Т.е. поредното доказателство, че ние не сме автохтонен народ. Самите хронисти го отричат, ако на тях не вярваме, на кой да вярваме? Те са били там, видяли са всичко това и прочее...
Другата простотия... Славяните са някакви примати, дето са прости и нямат никаква култура, а прабългарите са тия, които са голямата работа. Ми къде им е писмеността на прабългарите, като са голямата работа? Руните ли? Руните не са писменост, а знаци. Чрез руни ти не можеш да напишеш поема, например. Може да изобразиш ловец, дето стреля с лък, примерно. Докато славяните си имат своя писменост. Езика, на който Кирил и Методий създават глаголическата азбука е най-вероятно говорен в околностите на Солун. Да, България опазва делото на светите братя, понеже Моравската мисия им търпи крах. И го доразвива чрез кирилицата, който абсолютно доказано е базиран на гръцкото унциално писмо и глаголицата. Защо пиша всичко това? Ами защото е пределно ясно, че понеже всичко живо там е владеело гръцката азбука и е било много лесно, да научат още 4-5 букви, отколкото да се прави нова графична система. Т.е. тук говорим за славяните... Обяснявам ти го като на бавноразвиващ.

Препоръчвам ви книгите на Васил Гюзелев.
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 01 май 2025 19:22

Drunken_Master написа:ато те питах, кога някой е писал за "българи" преди раждането на Исус Христос, ти дори не можа и да отговориш.
Четеш книгата на Добрев, и ще видиш кой, кога и защо е използвал етнонима >българи<
Аз мога да ти изкарам цитатите, ама вероятно ще излезнат "фалшификат', или "подпаравени" или "грешно преведени" и т.н. Тая ИГРА съм я играл във всички всевъзможни сфери на интернет. :lol:
Интересно, про-българските тези ( произход, Ария, Бълхара, Зороастризъм, древност, тотеми, знаци, йероглифи, които са заимствани, както от иранци, така и от тюрки и "славяни" ) ... Винаги излизат "преувеличени", "фантасмагории", "анти-национални" и т.н.
... Но тезите, на другите / чужденците - анти-българите ) ... Са "правдиви", "умерени", "логични" и т.н. :lol:

Питам - Кой има интерес да принизи Великата Българска Цивилизация/Държавност, до нЕкви "славянски" примати, никога не разполагащи с държавно-творност, Азбука, религия, архитектура и култура ??
Дарвин е в грешка !

Image Image

Върни се в “Свободна зона”