Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: КНДР чества рождения ден на Великия вожд

Мнениеот Кашчей » 16 фев 2014 14:41

Антикомунист написа:Ким Чен Ун е сатрап и масов убиец и мястото му е зад дебели решетки в някоя килия!

И ти до него!
Темата не е за Ун, а за Ир, ма к`во разбира чугунена чутура като теб от военна музика :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 16 фев 2014 14:43

Антикомунист написа:Ким Чен Ун е сатрап и масов убиец и мястото му е зад дебели решетки в някоя килия!

Кой говори за Ким Чен Ун бе другарю..
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 16 фев 2014 14:49

Betchualeng Arnaikem написа:
Кашчей написа:
stefani написа:С нетърпение чакам предизвестения край на най- идиотската държава в света :lol:

Те такива като теб го чакат от 70 години близо, пък той все не идва :roll:

Ще дойде, ако не реформират някои неща ще дойде... рано или късно.
Иска ми се просто когато страната промени системата да си остане независима, а защо не и част от обединена Корея.
Познавам корейци и от двете страни, за много неща имат различия, но в желанието си за обединение са единодушни.

Не познавам корейци, но е гадно един народ да е разделен на две отделни държави, с невероятна икономическа пропаст помежду им. Не знам как е сега, но преди 30 години съм срещал Севернокорейци в Пловдив, които до един бяха с две значки на реверите на костюмите си-една със знамето на КНДР и друга с лика на Ким Ир Сен. Тук е имало големи извращения, но не помня чак такива задължителни неща в облеклото :roll:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 16 фев 2014 14:53

Кашчей написа:
Betchualeng Arnaikem написа:
Кашчей написа:
stefani написа:С нетърпение чакам предизвестения край на най- идиотската държава в света :lol:

Те такива като теб го чакат от 70 години близо, пък той все не идва :roll:

Ще дойде, ако не реформират някои неща ще дойде... рано или късно.
Иска ми се просто когато страната промени системата да си остане независима, а защо не и част от обединена Корея.
Познавам корейци и от двете страни, за много неща имат различия, но в желанието си за обединение са единодушни.

Не познавам корейци, но е гадно един народ да е разделен на две отделни държави, с невероятна икономическа пропаст помежду им. Не знам как е сега, но преди 30 години съм срещал Севернокорейци в Пловдив, които до един бяха с две значки на реверите на костюмите си-една със знамето на КНДР и друга с лика на Ким Ир Сен. Тук е имало големи извращения, но не помня чак такива задължителни неща в облеклото :roll:

А ако щеш вярвай ама доста от тях го смятат за редно и нормално. Все пак.. родени са с това, отрасли са с него.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 16 фев 2014 15:00

Betchualeng Arnaikem написа:А ако щеш вярвай ама доста от тях го смятат за редно и нормално. Все пак.. родени са с това, отрасли са с него.

Не се и съмнявам в това, което показва как и колко трудно ще стане промяната там.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 16 фев 2014 16:24

Кашчей написа:
Betchualeng Arnaikem написа:А ако щеш вярвай ама доста от тях го смятат за редно и нормално. Все пак.. родени са с това, отрасли са с него.

Не се и съмнявам в това, което показва как и колко трудно ще стане промяната там.

Мисля, че в случая не става въпрос за съгласие и одобрение, а за примирение и страх - животински страх от това, което може да се случи с теб и твоето семейство, ако проявиш някакво несъгласие или неодобрение на системата. Нека да не съдим хората в Северна Корея, защото ние бяхме същите овце само преди четвърт век. Е, вярно - не носехме значки с лика на Тато, но гласувахме единодушно за всичко, ходехме масово на манифестации (как да не отидем, като правеха списъци на присъстващите), носехме портретите на хората от нашето и съветското Политбюро, размахвахме под строй червените байрячета и скандирахме "КПСС! .. БКП!...Вечна дружба!..."... 8-)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 16 фев 2014 16:29, променено общо 3 пъти.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 16 фев 2014 16:25

Честит да му е! Пожелавам му да не се събуди :mrgreen: .

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 16 фев 2014 16:32

Betchualeng Arnaikem написа:...Иска ми се просто когато страната промени системата да си остане независима, а защо не и част от обединена Корея.

Дано само въодушевлението на южняците не се изпари, като видят колко много милиарди трябва да налеят, за да съживят икономиката на Севера (справка: обединението на Германия и икономическото възстановяване и развитие на бившата ГДР)... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 16 фев 2014 21:14

Captain Stottlemeyer написа:
Кашчей написа:

Мисля, че в случая не става въпрос за съгласие и одобрение, а за примирение и страх - животински страх от това, което може да се случи с теб и твоето семейство, ако проявиш някакво несъгласие или неодобрение на системата. Нека да не съдим хората в Северна Корея, защото ние бяхме същите овце само преди четвърт век.

Не е само това човек. Примерно ако сега на теб налагат някакви норми.. ще протестираш ако не ти харесат, а ако те е страх поне вътрешно ще негодуваш. Друго ще е обаче ако си роден в такава обстановка и си учен, че това е редно, а друго не си и виждал. Просто.. няма дори да знаеш, че не е нормално. Не забравяй, че много от тях дори не напускат страната, а също така нямат твърде много сведения кое как е навън...
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 16 фев 2014 21:17

Captain Stottlemeyer написа:
Betchualeng Arnaikem написа:...Иска ми се просто когато страната промени системата да си остане независима, а защо не и част от обединена Корея.

Дано само въодушевлението на южняците не се изпари, като видят колко много милиарди трябва да налеят, за да съживят икономиката на Севера (справка: обединението на Германия и икономическото възстановяване и развитие на бившата ГДР)... 8-)

Азиатците рядко правят нещата "юруш на маслините". Според мен ще намерят как да преодолеят този момент. Стига да се стигне дотам, разбира се.

Върни се в “Свободна зона”