Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Стамболов

Мнениеот Drunken_Master » 26 дек 2021 22:04

Фердинанд изобщо не е одобрен от руснаците, това са глупости. Тяхното желание е да бъде съвсем друг, затова и Стамболов избира точно Фердинанд. За Батенберг съм съгласен... Между другото Стамболов не е русофоб, просто Запада е сравнително по-развит от Русия и той избира да бъде прагматик.
Колкото до Игнатиев, той открай време е трън в очите на българската историография и му преписват какви ли не глупости, нищо чудо и това да е кьорфишек.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: !

Мнениеот Drunken_Master » 26 дек 2021 22:10

pomiqrat написа:Аз съм наркоман ли?

Идея си нямам. Знам единствено, че ръсиш бисер след бисер...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 26 дек 2021 22:13

Drunken_Master написа:
pomiqrat написа:Аз съм наркоман ли?

Идея си нямам. Знам единствено, че ръсиш бисер след бисер...

Твърдиш ли, че съм наркоман?
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

оО

Мнениеот Drunken_Master » 26 дек 2021 22:14

Преди една минута му написах "идея си нямам", отговаря ми с "твърдиш ли"... АХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА !
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 26 дек 2021 22:45

Drunken_Master написа:Смит, знаеш ли кой е този човек (на портрета) ? За разлика от нас, братята сърби се оказаха по-далновидни и вместо да разчитат на Кобурги и Батенберг, те избраха свой човек... И не сгрешиха ! Наскоро гледах филм за Караджорджевич и съм изумен от качествата на този велик човек. Да, спукваме от бой сърбите и в Първата, и във Втората световна война, но на кого му пука ? Важното е кой печели войните... Случката с чорапите и майката по време на Първата световна война е всеизвестна.
Изображение

- Не, не знам кой е на портрета.
- Единствената далновидност на братята ТИ е, че се държаха малко по-далеч от Ватниците и са имали мааалко по-добър живот, но все пак комунистически кошмар. Ако бяха по далновидни, нямаше да се опитват да играят ролята на Австрийската Империя и разни помияри да пробват да влизат в обувките на Франц Йозеф, нямаше и до ден днешен да са на ръба на конфликт и да се гледат на кръв със съседите си.
И що за дивотия е това, "спукват от бой, но на кой му пука"? Малко като изявленията на онези чудовища как майките пак ще родят деца. Прусаците ги помитат всеки път и трябва да целуват краката на омразните ви Янки, че изобщо съществуват на картата, а не е просто Моравска или нещо подобно зона.

Макар да имам други политически пристрастия и да смятам, че историята е показвало, че в крайна сметка винаги Британците надделяват, позицията ни предполага да сме само с Прусите, винаги.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

emerson1leao

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот emerson1leao » 27 дек 2021 09:38

Да, ама аз пиша в сръбски исторически форуми и те твърдят, че са ни били разбили и сме били "вечните губитници". Да не говорим че ни наричат - татари, цигани, монголоиди и т н. че сме по-низши от тях.
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов ! :mrgreen:

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Кобург - идиот

Мнениеот Drunken_Master » 27 дек 2021 10:48

Thsmith написа:И що за дивотия е това, "спукват от бой, но на кой му пука"?

Що ? Не е истина, ли ? Важното е кой печели фактически войната, а не кой печели битките... Това е и причината твоите любими хамериканци да твърдят, че са "спасили света от нацизма". Печеленето на битките е важно за някой историци, които да припомнят лъжата, че българската армия била "непобедима". Кога е непобедима, обаче не е много ясно ? При Чаталджа ? При Добро поле ? При Завоя при Черна ?

Thsmith написа:Макар да имам други политически пристрастия и да смятам, че историята е показвало, че в крайна сметка винаги Британците надделяват, позицията ни предполага да сме само с Прусите, винаги.

Позицията ни предполага да сме само с прусите ? Сериозно ? В смисъл, тия дето ни набутаха в две национални катастрофи ?

emerson1leao написа:Да, ама аз пиша в сръбски исторически форуми и те твърдят, че са ни били разбили и сме били "вечните губитници".

Ами "вечните губитници" сме, това е факт ! И в Балканската война не постигнахме, каквото трябваше заради "интелигенцията" (нали комунистите я били избили) и Фердинанд. И в Междусъюзническата пак заради "интелигенцията" дойде първата национална катастрофа... И в Първата световна война, заради тъпунгера Фердинанд, който докато нашите войници умират от глад ония вероятно е опъвал млади момченца... И във Втората световна война, която щеше да бъде "трета национална катастрофа", но заради "злият" Сталин и Вишински България не губи и педя от своите територии. Между другото Великобритания и САЩ така и не допускат България да има статут на "съвоюваща" и по време на Народният съд най-много оказват натиск за да има повече и повече смъртни присъди, което в днешно време доста упорито се отрича.
Oсвен това, понеже стана дума за Първата световна, много ми е чудно, защо се премълчава ролята на напусналите войници поради безхаберието на държавата. В смисъл, българският войник се бори за своята държава, а ония лайновози по цял ден си стоят в кабинета и пушат лули (примерно). Никой не ги кара да стрелят с пушка и да копаят окопи, просто се иска да си свършат работата и да осигурят максималното за своята армия. А те и това не правят...
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Кобург - идиот

Мнениеот Thsmith » 27 дек 2021 12:54

Drunken_Master написа:Що ? Не е истина, ли ? Важното е кой печели фактически войната, а не кой печели битките... Това е и причината твоите любими хамериканци да твърдят, че са "спасили света от нацизма". Печеленето на битките е важно за някой историци, които да припомнят лъжата, че българската армия била "непобедима". Кога е непобедима, обаче не е много ясно ? При Чаталджа ? При Добро поле ? При Завоя при Черна ?

*Какви са тези химери? Аз в химери не вярвам, а какво остава да са ми любими.

И какво точно "спечелиха" ми е много интересно. "Спечелиха" Тито и война и до днес. Нещо друго? Ебати печалбата ще да е това ако ме питаш мен, но все пак кажи какво точно са спечелили според теб?
Иначе историята на тези събития на мен ми звучи като нещо подобно. Идва Ханс и те спуква от бой, чупи ти ръцете и ти реже топките. После идва Иван и ти изяжда и изпива каквото е останало. Накрая те потупва по главата като кученце и ти казва "честито ти си победител" и те оставя да куцукаш из руини.
Това ли е "победата за теб"?

Drunken_Master написа:Позицията ни предполага да сме само с прусите ? Сериозно ? В смисъл, тия дето ни набутаха в две национални катастрофи ?

Никой не те е набутал никъде. И да, Британците са твърде далеч за да си с тях и да се изправяш на пътя на Прусите. Да, неутралитета е чудесен за бизнеса, но нека не се връщаме към химерите и невъзможните неща.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 27 дек 2021 13:45

Те Левски и Ботев утрепаха, да сме си избирали наши....
Мен пък най си ми харесва Хохенцолернската династия, ама румънците ги дръпнаха тях :d

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 27 дек 2021 20:12

Drunken_Master написа:!

Скоро не си писал за "речта" на Алън Фостър. Да не си си го изтрил от файловете?
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Върни се в “Свободна зона”