История на България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: История на България

Мнениеот pomiqrat » 08 сеп 2024 18:21

Пожелателни книги написани от и за социалистическия българин или преписвач от килия не са източници. Както и "Хан Аспарух". Източник са mtDNA, Y-хромозома и автозомна ДНК. Твърде сложно.

Все някой Константин щеше да отбележи, че славяните са погълнали българите.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 08 сеп 2024 20:00

Drunken_Master написа:Сливнишки ром,
По добре да съм "ром", "мангал" и то от най-черните, от колкото кремълска кОвра. :lol:
Вие, кремълски мърши, сте най-низшата форма на живот на тази Планета.
И скоро България ще се отърве от вас... По-един или друг начин.
Повярвай ми, знам го !

Нищо не си давал.
Поне не нещо, което пряко да посочва многобройноста на "славяните"
Фактите са такива, 300 г. след разширяването на България отсам Дунав, съвременниците на събитията, пишат за България, българи, български език, българска Азбука и т.н.
Което говори, че българите са асимилирали всички останали колена и племена, различни от българските.
По-твоята логика, що тря'а да сме 'славяни", а не примерно - Авари ?
Различни автори пишат, че при Крум, след офанзивата му срещу Аварският Хаганат, към 60 000 авари са изселени в България.
А официалните им дрехи били толкова готини, че даже Българската Аристокрация, започнала да се пременя ...
Що не са се преминили в "славянски", примерно ? :lol:
Много слаба ракия си, момче.
Ще те ритам от тук до сибирстан и на обратно, на тема история.
2 гънки немаш и извън нЕкой копнат цитат, чеп за зеле не ставаш, мамамилгар.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 08 сеп 2024 21:25

Това с "копнатите" цитати го пусна като партенка Помияра, после го подхвана Иван Умния, Манолов, гледам че и Дъ Гейма продължава с тая опорка. Кое по-точно съм "копнал"? "Копната" ти е главата на теб.

Не знам, дали става от мен нещо и колко мозъчни гънки имам, знам че няма как 100 славянина да накарат 10 000 прабългари, да говорят на техният език. Освен това, няма никакъв, ама никакъв източник за наличието на някаква огромна прабългарска маса тук. А източници за славяни по нашите земи - бол. Колкото до това какво се било говорило, напълно нормално е да се говори след 8-9 век за "българи", защото те просто вече се омешват със славяните и не се прави никакво разделение между двата етноса. Това мисля, че вече съм го писал дори. Можеш да продължаваш с лъжите си до безкрай. Факт е, че си абсолютно несъстоятелен и пишеш основно простотии.

Понеже опорките ви, не хващат дикиш, сега вече намесихме и "хромозомите". Това, Помияра да ти говори за история, майко мила... И на това станах свидетел. Тоя... до преди две години, не можеше, да даде определение на думата "етнос"...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 08 сеп 2024 21:54

И Soulen

"Етносите се създават според спецификата на живот който води дадена група хора". Колко е кратко и не си го запомнил!

Дори сам си стигнал до същия извод :lol:
[quote="Drunken_Master"]Ама те няма как да са "украинци", понеже такъв етнос не съществува. Етноса се определя спрямо историята, расата, родствени връзки, език, култура, традиции, обичаи... Даже за последните две не съм особено убеден. В различните краища на страната, хората си имат различни традиции и обичаи. Както и да е... С кое украинците се различават от руснаците ? С кое ?[/quote

Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 08 сеп 2024 22:02

Т.е. това което по-горе съм написал е свързано със "спецификата на живот, който води дадена група хора"? Изображение

Сиреч, ако Ганчо и Манчо са едновременно педали, автомонтьори и вегани, живейки в един и същ квартал, значи са от един и същ етнос? Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 08 сеп 2024 22:19

Щом имат общо споделено колективто съзнание, социани и културни характеристики могат да си образуват етнос с още себеподобни. Няма да съм все жив и да те уча. Използвай времето с мен по-пълнаценно, а не с подобни елементарни въпроси и вече разискани теми. Тъпчеш на едно място.

:

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 08 сеп 2024 22:26

pomiqrat написа:Щом имат общо споделено колективто съзнание, социани и културни характеристики могат да си образуват етнос с още себеподобни.

Аха, значи прав излязох... "Колективно съзнание, социални и културни характеристики" Това 100% го е преписал от някъде, тоя няма акъл, да използва подобна терминология... Изображение
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 08 сеп 2024 22:34

Българите от кой етнос са?

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 сеп 2024 19:29

Drunken_Master написа:
Не знам, дали става от мен нещо и колко мозъчни гънки имам, знам че няма как 100 славянина да накарат 10 000 прабългари, да говорят на техният език. Освен това, няма никакъв, ама никакъв източник за наличието на някаква огромна прабългарска маса тук.
От къде е тая информация, че "пра-българите били 10-на хиляди ?
При 10 000 "пра-българи", това прави войска от... 2 000 човека пряко сили !
Ако приемем, че в това число влизат 15-16 годишните и старците, демек, хората над 60 ...
Как бе, аджаба, как 2 000 българи, ще разгромят 40-60 хилядна римска армия ?
Айде малко да си размърдаме клетките ...

Нямало било източници за многобройноста на българите ... :lol:
Тука искрено ме разсмя.
Сведението на аварският каган Баян, какво е ?
Ама да де, то всеки път българите мачкат "визатйците" с 2-3 хиляди човека, па онея са с по 50-60 хиляди. :lol:
Където и да се копне археологически, излизат "пра-български" останки.
Включително из южна Румъния и цяла Украйна, макар там да преписват тези атефакти на "даки", "скити", "сърмати" и т.н.
Момче, ти верно си пра'йш ташак, а ?
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 09 сеп 2024 19:33

THE G.A.M.E написа:От къде е тая информация, че "пра-българите били 10-на хиляди ?
При 10 000 "пра-българи", това прави войска от... 2 000 човека пряко сили !
Ако приемем, че в това число влизат 15-16 годишните и старците, демек, хората над 60 ...
Как бе, аджаба, как 2 000 българи, ще разгромят 40-60 хилядна римска армия ?
Айде малко да си размърдаме клетките ...

Трудна работа... Изображение

Аз давам най-обикновен пример, че тезата за "прабългарско море" е жалка, нашия реши, че трябва да ми приеме числото като чиста монета... Изображение
Изображение

Върни се в “Свободна зона”