Pichichi написа:Намери ми толкова чисто езеро и с такава топла вода, кажи ми къде се намира и съм там!
Ама да няма тиньоч както в 100 %-та от язовирите ни!
В България неохраняемите плажове съм ги изринал под Синеморец преди години, големият проблем на нащо море
е че е много по-бурно, от вълните водата се замътва поради финния пясък, доста водорасли има, преди
години и самата вода беше мръсна, септември вече е студено и навън и самата вода а задължително поне
един път ходя след 7/8 септември. Тези неща на Бяло море ги няма и водата е ОК дори и на 20-ти септември!

Е, то морето е наречено черно и сигурно има причина за това.
Иначе неохраняемите плажове са предимно по северното черноморие с 1-2 градуса по-студена вода. Ако искаш да няма вълни, на част от плажа на Русалка е така, а най-спокойно е на Болата - там вярно е като езеро. Да не забравяаме, че на Русалка и Болата е и доста красиво като природа. Изобщо в онзи край горе има какво да види човек (ако това го интересува разбира се). Ако обичаш да се движиш, докато си отпуска (аз например повече от 3-4 дни на една място не се задържам и не е рядкост за 7 дни да съм на 3-4 различни места) и искаш да разнообразиш скучната и еднообразна картинка на морето, то там има и други неща за разглеждане (на север от Варна).
А водата в Черно море, поне на снимки, които сестра ми ми прати от последната седмица на юни беше същата кристално чиста вода, която можеш да видиш в някое от езерата на Пирин или Рила

Да водата е била 21-23 градуса, но отбелязвам чистотата. Аз толкова чиста вода в Черно море не бях виждал досега.