Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

rane
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот rane » 15 сеп 2021 02:21

Thsmith написа:
rane написа:
Thsmith написа:Ами то може да са и 6 млн семейни драми само в БГ от ефектите на затварянето, доста повече ми се виждат.

Дали са само драми и дали е само вреда? Тази година редовият българин в голямата си част остана в България и харчи парите си в България.
Принципно не малко българи обичат да се грижат за икономиките на другите държави да получават част от парите им изкарани в България. Та драмите на една част от тези българи е била, че не могат да отидат по Гърция, Турция и т.н. Ама за икономиката на България това хич не е драма.

Като гледам инфлацията е дооооста голяма драма. Също като гледам и от личен опит, колко "преговори" имах с наематели за отстъпки. И да, доста по голяма драма е от резултатите на грипа спрямо 90 годишните, които не се пазят сами от него.

---
Почивката някъде не е грижа за нечия икономика, а е именно почивка/ваканция, която идва в резултат на изработени пари през годината. Не отиваш на почивка за да се грижиш за някаква икономика и да намираш работа на някого, а за да се се насладиш на изработените пари.
Твойте пари са добре дошли за коя да е икономика. Отивайки на почивка и давайки парите си, те са са източник на приход за някого. Просто е по-добре в случая те да са изхарчени в България. Не казвам да се харчат само в България.

Инфлацията само в България ли е голяма? Май на доста места я има.
Колкото до наемателите...ами ако искаш да имаш приход ще предоговаряш, ако ли не ще ти седят празни обектите, които даваш под наем. Ти си решаваш.

Аз например по време на кризата спестих доста повече пари. Това затворено, онова затворено, това го няма в наличност, онова го няма и те парите си седят :lol:
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 15 сеп 2021 02:34

Real написа:
rane написа: Та драмите на една част от тези българи е била, че не могат да отидат по Гърция, Турция и т.н. Ама за икономиката на България това хич не е драма.

Тия драми с пътуването ги има само в ковид-услужливите ни медии. Не знам за Турция, ама с пътуването и престоя в Гърция няма грам драма - 30 лв. тест, който често не поглеждат на границата и си там. И всичкия рев на медийните кресльовци, колко се чакало по границите, какви сертификати искали, какви глоби налагали, остава тук.

Ами не знам къде ги има и къде ги няма драмите, но хора, които поне веднъж ходеха до Гърция на почивка, сега пропуснаха!
Семейството на сестра ми в продължение на дъъълги години ходеха поне по 2 пъти на годишно там(понякога и по 4 пъти), а сега... 3 почивки в България за тази година :lol:
Един от най-добрите ми приятели и семеството му редуваха пътувани до Гърция и Германия всяка година. Ваксинираха се, вакс. паспорти, а, у, и...седяха си в България :lol:
Сигурно защото е лесно с пътуването ;)

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 15 сеп 2021 03:50

rane написа:
Thsmith написа:
rane написа:
Thsmith написа:Ами то може да са и 6 млн семейни драми само в БГ от ефектите на затварянето, доста повече ми се виждат.

Дали са само драми и дали е само вреда? Тази година редовият българин в голямата си част остана в България и харчи парите си в България.
Принципно не малко българи обичат да се грижат за икономиките на другите държави да получават част от парите им изкарани в България. Та драмите на една част от тези българи е била, че не могат да отидат по Гърция, Турция и т.н. Ама за икономиката на България това хич не е драма.

Като гледам инфлацията е дооооста голяма драма. Също като гледам и от личен опит, колко "преговори" имах с наематели за отстъпки. И да, доста по голяма драма е от резултатите на грипа спрямо 90 годишните, които не се пазят сами от него.

---
Почивката някъде не е грижа за нечия икономика, а е именно почивка/ваканция, която идва в резултат на изработени пари през годината. Не отиваш на почивка за да се грижиш за някаква икономика и да намираш работа на някого, а за да се се насладиш на изработените пари.
Твойте пари са добре дошли за коя да е икономика. Отивайки на почивка и давайки парите си, те са са източник на приход за някого. Просто е по-добре в случая те да са изхарчени в България. Не казвам да се харчат само в България.

Инфлацията само в България ли е голяма? Май на доста места я има.
Колкото до наемателите...ами ако искаш да имаш приход ще предоговаряш, ако ли не ще ти седят празни обектите, които даваш под наем. Ти си решаваш.

Аз например по време на кризата спестих доста повече пари. Това затворено, онова затворено, това го няма в наличност, онова го няма и те парите си седят :lol:

Не, по-добре е да са изхарчени там където ми доставя удоволствие. Парите са мой, а не общи и не служат за доброто на нечия икономика, а за удоволствието и нуждите на собственика им.

--
Естествено, че я има на доста места. Да не би само в България да има олигофрени, които съсипаха икономиките заради някакъв грип? Нали точно това дискутираме.

Ами честно казано, аз предпочитам да държа празно едно помещение пред това да го отдавам под нормалната цена. Да, загубих доста пари, пренасочих надолу по веригата каквото можах.
Това обаче не е предмет на темата. Какво съм правил аз или някой друг си е негова работа. Коментирам това, че заради група страхливи олигофрени, 99% от света понася страхотни ритници и кризата от 2008 ще му се види като филмче на дисни. При това всичко заради някакъв грип, който не е нищо особено.

---

Чудесно за спестените хартийки. Голямо спестяване ще е като отчетеш инфлацията!
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 15 сеп 2021 16:22

rane написа:Ами не знам къде ги има и къде ги няма драмите, но хора, които поне веднъж ходеха до Гърция на почивка, сега пропуснаха!
Семейството на сестра ми в продължение на дъъълги години ходеха поне по 2 пъти на годишно там(понякога и по 4 пъти), а сега... 3 почивки в България за тази година :lol:
Един от най-добрите ми приятели и семеството му редуваха пътувани до Гърция и Германия всяка година. Ваксинираха се, вакс. паспорти, а, у, и...седяха си в България :lol:
Сигурно защото е лесно с пътуването ;)

Аз не оспорвам факта, че доста хора пропуснаха, само пояснявам защо. Пак ти казвам, няколко пъти бях в Гърция това лято, никакъв проблем не видях. Иначе куп хора тук се съдраха да ме разубеждават - опашки имало по границата, ваксини искали, маски се носели на плажа... (разни хипохондрици дори ми обясняваха, че много ковид имало). Нищо подобно! А това, че някои хора се ваксинираха за да пътуват, няма да го коментирам.... Ама и да си останат в България... съвсем няма да го коментирам.
Все пак - пътуването беше безпроблемно, драмата - само в телевизора. Кажи им го, да си знаят за догодина.

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 15 сеп 2021 16:46

Thsmith написа:Не, по-добре е да са изхарчени там където ми доставя удоволствие. Парите са мой, а не общи и не служат за доброто на нечия икономика, а за удоволствието и нуждите на собственика им.

--
Естествено, че я има на доста места. Да не би само в България да има олигофрени, които съсипаха икономиките заради някакъв грип? Нали точно това дискутираме.

Ами честно казано, аз предпочитам да държа празно едно помещение пред това да го отдавам под нормалната цена. Да, загубих доста пари, пренасочих надолу по веригата каквото можах.
Това обаче не е предмет на темата. Какво съм правил аз или някой друг си е негова работа. Коментирам това, че заради група страхливи олигофрени, 99% от света понася страхотни ритници и кризата от 2008 ще му се види като филмче на дисни. При това всичко заради някакъв грип, който не е нищо особено.

---

Чудесно за спестените хартийки. Голямо спестяване ще е като отчетеш инфлацията!

Ти си ги харчи там, където ти доставя удоволствие, но твойте похарчени пари винаги са добре дошли за коя да е икономика!

Ти си решаваш какво да правиш или не с твойте имоти. А реалната цена я определя пазарът ;) Когато настана кризата през 2008-а, в САЩ цените на имоти някак много рязко спаднаха. Дали е защото преди това са били реалните?

Аз също съм на мнение, че по-скоро трябваше да оставят нещата да си се развият по естествен ред, както е било с испанският грип преди 100-а години. В едно не съм съгласен обаче. Че този грип не бил нищо особено - този грип е различен от другите грипове и може да нанася доста повече вреди от обикновен грип.

Ами аз гледам и салдото по кредитната карта, а то намаля. Да, храната, бензинът, токът се увелучават, но като не работят други неща, където съм давал пари и то се оказва, че остават повече парички :lol:

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 15 сеп 2021 16:59

Real написа:Аз не оспорвам факта, че доста хора пропуснаха, само пояснявам защо. Пак ти казвам, няколко пъти бях в Гърция това лято, никакъв проблем не видях. Иначе куп хора тук се съдраха да ме разубеждават - опашки имало по границата, ваксини искали, маски се носели на плажа... (разни хипохондрици дори ми обясняваха, че много ковид имало). Нищо подобно! А това, че някои хора се ваксинираха за да пътуват, няма да го коментирам.... Ама и да си останат в България... съвсем няма да го коментирам.
Все пак - пътуването беше безпроблемно, драмата - само в телевизора. Кажи им го, да си знаят за догодина.

Опашката е едно от нещата, които биха ми разказали играта на почивката, а и не само. Но това съм си аз. За други оставам с впечатлението, че им е приятно да висят по опашки.
Колкото до ваксинирането - ами всеки си решава за себе си. Не мога да давам наклон, нито на едните, дето са против, нито на другите, дето са за. Има си предимства и недостатъци, като всяко нещо.

А, ти, дето си ходил по чужбина, може би е по-добре да поддържаш теорията, че всичко е лошо, трудно, гадно, носят се маски и т.н. Така няма да чакаш на опашки, ще получаваш повече внимание, като турист и клиент и т.н. Аз бих си траял за истината и бих поддържал тези истории за апокалипсис :lol:

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 15 сеп 2021 17:06

rane написа:Ами аз гледам и салдото по кредитната карта, а то намаля. Да, храната, бензинът, токът се увелучават, но като не работят други неща, където съм давал пари и то се оказва, че остават повече парички :lol:

Ами ако просто ходиш от работа до вас и обратно, знаеш ли колко пари ще "спестиш"? Сигурно ще е чудесно!
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 15 сеп 2021 17:20

Thsmith написа:
rane написа:Ами аз гледам и салдото по кредитната карта, а то намаля. Да, храната, бензинът, токът се увелучават, но като не работят други неща, където съм давал пари и то се оказва, че остават повече парички :lol:

Ами ако просто ходиш от работа до вас и обратно, знаеш ли колко пари ще "спестиш"? Сигурно ще е чудесно!

Милионер ще стана :lol:

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 15 сеп 2021 18:55

2009 г. Дисниленд (Флорида) продаваха къщи с басейн за $60 хил. :shock: Не знам дали кварталът не е бил призрачен, де, ама 60 хилки. Още ме е яд, че не намерих инфо за района. Парите щяха да се избият бързо от наем
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 15 сеп 2021 20:31

pomiqrat написа:2009 г. Дисниленд (Флорида) продаваха къщи с басейн за $60 хил. :shock: Не знам дали кварталът не е бил призрачен, де, ама 60 хилки. Още ме е яд, че не намерих инфо за района. Парите щяха да се избият бързо от наем
От всичките щати, където съм бил, Флорида е щатът с най-големите контрасти. Там можеш да видиш страшно богати хора с коли, яхти и къщи от които ченето ти да се удари в земята и райони на много бедни хора, живеещи в малки каравани, обрасли в трева отвсякъде.
Иначе хубавото на онази криза е, че дори и днес цените са все още що-годе нормални. Много силно ги разтресе тогава. Пролетта бях в Индиана и предлагаха апартаменти с 3 спални за огромната сума от 90 000$ :mrgreen:

Върни се в “Свободна зона”