Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот paceto » 11 сеп 2021 05:44

Real написа:
miro_rz написа:https://youtu.be/j7layyUBQFs
Паце, кво става из щатите бре?

Трудно ми е да го осмисля... Това е истинска улица, не декор? И това са (били са) истински хора? И това не е някакво зомби-риалити? И Сенилният Джо продължава да смята, че най-страшния убиец е грипа?

А аз винаги съм мислел, че "живите мъртви" са измислени... Ужасяващо е!

Такива гледки има по цял свят. Този квартал е един от най-опасните във Филаделфия и е дом на всякакви емигранти предимно от Южна Америка, но има и от Африка и други страни. Там управлява ирландската мафия и положението си е такова от доста време. Подобни гледки може да видиш и в Париж стига да ти стиска да отидеш до там понеже шанса да те оберат е голям и то през деня. Такива квартали тип гета има и в Лондон, а да не говорим пък в Германия и Белгия какво е положението, където цели квартали са нагъчкани с цигани и турци и се виждат и там подобни наркомански гледки.

В Лас Вегас например пък си живеят под земята бездомните в каналите, където трябва да се оттича дъждовната вода. Наркотиците са враг номер едно от години в САЩ и вина за това има Ескобар, а сега мексиканските картели. Самият Рейгън през 80-те години, когато обяви война на наркотиците и в частност Ескобар си каза, че борбата срещу дрогата е все едно да носиш вода със сито.

Тези специално мисля, че са на крек или на по силните както ги наричат кристали или соли за вана. Има толкова силни наркотици, че дългото им ползване и в големи количества започва да ти изгаря кожата, ръце и крака започват да почерняват т.е. тъканите умират. Получават се деформации на крайници, а при счупване зарастването е доста трудно и ако не се вземат мерки се получават изкривявания като на тази в началото на клипа с краката. Тези за безнадеждни случаи, защото са стигнали до силните наркотици след като са използвали по слабите и масовите, но те вече не им влияят. Попаднеш ли в тази зона на силни наркотици с теб е свършено. Не вземеш ли доза след няколко часа цялото тяло започва да те боли и изпитваш адски болки и затова тези ходят като зомбита, защото или ги боли всичко или в момента са в екстаз и не са на този свят. Това приклекнало ходене е защото изпитват болки в корема, ставите, гърба.

Bernaleo
Контакти:

Мнениеот Bernaleo » 11 сеп 2021 07:20

Днес е голям ден в световната история. :P

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 11 сеп 2021 15:05

Bernaleo написа:Днес е голям ден в световната история. :P

Прав си, през 1973 година идва един "Спасител". Трябват му часове за да спаси страната си от комунистите и да ги откара на един стадион.

[center]
On September 11 1973, General Pinochet, liberated his country, Chile, from Marxism to freedom in only 24 hours. Thanks to General Pinochet, today''s Chile is the most modern and advanced democracy in Latin America.

Изображение[/center]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3xfeSWVgF1w[/youtube]
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 11 сеп 2021 18:43

paceto написа: Наркотиците са враг номер едно от години в САЩ и вина за това има Ескобар, а сега мексиканските картели. Самият Рейгън през 80-те години, когато обяви война на наркотиците и в частност Ескобар си каза, че борбата срещу дрогата е все едно да носиш вода със сито.

Паце, наистина ли мислиш, че Ескобар, наследниците му, мексиканците, ирландците и всякаквите там дилъри имат ресурса да се вихрят из Щатите без помощта (или поне затварянето на очите) на властите? Ако Дядото смята, че с лекота може да разкара от пътя си законно избраните губернатори, само щото не му пригласят за някакви ваксини, какво ли може да направи с някакви въшливи трафиканти? И не ми казвай, че те имат огромен финансов ресурс, щото това значи само едно - този ресурс се инвестира някъде (политици, полиция, DEA ако щеш...). Много добре знам какво причиняват тия синтетични боклуци на хората (много по-ужасно е от това, което си описал), нямам точни данни обаче, колко човека убиват за година? Колко увреждат необратимо? Дали са по-малко от жертвите на китайския грип? Защо няма ежедневна статистика за жертвите, хоспитализираните, новите дроги, как засягат различните възрастови групи... Дядо не може ли да задължи компаниите с над 100 служители да ги тестват ежеседмично? Да пътуваме и пазаруваме само с негативен тест за наркотици, заведенията, фитнесите и кината, училищата и университетите да са само за "чисти"? Или това би нарушило правата на хората? Или наркотиците не са обществена опасност? Или просто няма интерес? Мистър Пелоси има ли отношение по въпроса, примерно?

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 11 сеп 2021 19:03

Те заляха пазара тогава още преди изобщо да започнат да се правят някакви мерки за спирането на трафика. За онези години мулета с наркотици си минавах спокойно из летищата, защото тогава не се търсеха такива вещества, но с течение на години нещата се промениха. Това обаче вече беше късно да се спре понеже каналите вече си работеха и корупцията беше обгърнала не малко звена. Естествено, че някои из високите етажи имат интерес към това да има такъв трафик понеже така се печелят пари и в двете посоки и това е вън от съмнение. Проблема е че вече не може да се спре този трафик каквото и да се опитваш да правиш и каквито и хора да залавяш и каквито и картели да премахваш, то на тяхно място веднага идват нови.

Положението е изтървано точно в първите едно 20 години на трафик като се почне още от 70-те години, когато се започва износа макар и в малки количества, но Ескобар залива световният пазар и това си е факт.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 11 сеп 2021 21:06

Най-добрият документален филм, който съм гледал. Много добре е обяснено как наркотиците поддържат икономиката. Не го казва директно. Сам трябва да се досетиш. Джон Робъртс казва, че Очола е човекът на върха на пирамидата.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ip-Glb343DE[/youtube]
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 12 сеп 2021 00:43

Real написа:Много добре знам какво причиняват тия синтетични боклуци на хората (много по-ужасно е от това, което си описал), нямам точни данни обаче, колко човека убиват за година? Колко увреждат необратимо? Дали са по-малко от жертвите на китайския грип? ?

Стана ми интересно и проверих. 841,000 човека са умрели от OD от 1999 до 2019. Или 84К на година. https://www.cdc.gov/drugoverdose/deaths/index.html
От ковид са умрели 677,000 от началото на пандемията. Ако я пишем година и половина, към 450К на година. Демек, жертвите на дрогата са значително по-малко от жертвите на "китайския грип".
За увредени не съм търсил статистики, несъмнено са много. Но ковида също може да причини дълготрайни повреди.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 12 сеп 2021 04:10

Не са умрели от, а евентуално "с" наличието на позитивен тест.

Примерно тази сутрин по радиото слушах отказ от някаква сводка. Споменаха за редица загинали след ковид и без придружаващи заболявания. Звучи много неприятно. След това сводката продължи с изброяването на 90 годишен/а без придружаващи заболявания. :lol: Смятам, че си достатъчно интелигентен за да разбереш какво имам предвид.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 14 сеп 2021 00:51

tiamat написа:
Real написа:Много добре знам какво причиняват тия синтетични боклуци на хората (много по-ужасно е от това, което си описал), нямам точни данни обаче, колко човека убиват за година? Колко увреждат необратимо? Дали са по-малко от жертвите на китайския грип? ?

Стана ми интересно и проверих. 841,000 човека са умрели от OD от 1999 до 2019. Или 84К на година. https://www.cdc.gov/drugoverdose/deaths/index.html
От ковид са умрели 677,000 от началото на пандемията. Ако я пишем година и половина, към 450К на година. Демек, жертвите на дрогата са значително по-малко от жертвите на "китайския грип".
За увредени не съм търсил статистики, несъмнено са много. Но ковида също може да причини дълготрайни повреди.

Чакай, чакай... За починали от наркотици броим само предозираните, а за починали от ковид - всички, които някога са имали положителен тест, закашляли са се, били са на мач с "позитивен" човек от публиката и какво ли не...?
А тия дето са се самоубили, получили са инфаркт, спряло им е дишането или просто са се обезводнили до смърт? Има десетки начини, по които наркотиците убиват и за тях се съмнявам, че има статистика. В същото време намирам ковид-статистиката за силно раздута. Не казвам, че е измислица, имам приятели, които си отидоха от въпросния вирус... Но знам и за доста "жертви на вируса", които си отидоха от старост, рак, инфаркт... някои просто от мъка (една позната спря да яде и пие след смъртта на съпруга си,90+ годишни и двамата, писаха я починала от ковид). Та продължавам да не съм убеден, че к19 убива повече от наркотиците.
Това не е толкова важно все пак, само исках да кажа, че не са се справили с наркотиците, просто щото нямат интерес. Не защото нямат възможности и не защото дрогата не е толкова значима опасност за обществото.

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 14 сеп 2021 03:37

Факт е, че през 2020 г. има сериозен ръст на починалите в България. Който иска, нека си заравя главата в пясъка, но фактите са си факти. Мисля, че над 14 000 повече смътни случаи е имало през 2020г. сравнено със средното за последните 10 години.
Вирус има, много хора в България явно умират от него.
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

Върни се в “Свободна зона”