Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Thsmith » 26 авг 2021 05:52

Martin_2021 написа:
Thsmith написа:
Martin_2021 написа:
Thsmith написа:

Martin_2021 написа:
Thsmith написа:

Кузнечкин, наложи се да се „преродя“ след некоректното ми отстраняване от спора. Засега допускам, че нямаш пръст в произвола и не си плащаш, за да се отървеш по-леко, но при рецидив всеки би си го помислил.

Основната тема в дискусията беше и продължава да бъде твоето твърдение, че самообявилите се за връх на цивилизационното развитие имат право силово и по свое усмотрение да се разпореждат с имуществото и живота на хора на други, по-слабо въоръжени държави и народи. Ако имаш забележки към формулировката, ме поправи – винаги е по-лесно да се говори за ясни неща, отколкото за обтекаеми. Дотук стана ясно и че според теб това право им се полага по подразбиране, особено ако са англоговорящи консерватори, както и че апартейдът е най-доброто средство за социална комуникация с „диваците“, били те негри, индийци и т.н. (очаквам да потвърдиш и това си мнение). Не е станала само дума дали правилното място на негрите в САЩ (мисля, че използването на термина „афроамериканец“ е излишно и тромаво, пък и никой не нарича белите преселници и потомците им „евроамериканци“) е на заханите и памучни плантации, та ще е добре да осветлиш форума със становището си и по този въпрос.

Относно абревиатурите – във всички езици, не само в българския, се пишат с главни букви, без значение дали съдържението им ти се нрави или те плаши. С малки начални в българския се изписват пък националностите. Приеми факта, че такива са тукашните езикови закони.
И за да ти спестя излишния труд, както и опасностите след това – ако случайно ти се отвори работа с араби, не се опитвай да си общуваш с тях на фарси. Дори да го знаеш перфектно, би ти донесло само неприятности, ако случиш на сунити.

Нирдолчо, все ми е тая какво си мислиш, аз през живота си съм използвал един път формата за докладване в който и да е форум и то беше след като едно магаре пускаше нон стоп разни голи същества с цици и пенис из темите. Нещо, което определено не искам да виждам и не го намирам за забавно.

- Никога не съм казвал, че някой може да се разпорежда с частното имущество по силата на силата. Отново лъжа!
- Подкрепата на управление чрез Губернатор-Генерал е нещо съвсем различно.
- Апартейда не е най-доброто, а единственото средство да се работи в определени условия с диваци. Поне до момента в който те не достигнат определено еволюционно развитие. Не говоря за робство или нещо подобно, но когато имаш огромно мнозинство необразовани и неграмотни диваци, няма как да им дадеш еднаква или каквато и да е изборна тежест спрямо двигателите на икономиката и цивилизацията в съответното място.

- Какво точно те интересува за мнението ми за черните в САЩ?

---
Всичко това е много хубаво, но това не променя възклицанието ми "какво дявол го взел е това". Ако очакваш, че ще търся през гугъл, много се лъжеш. И благодаря за съвета, но аз работа с Иракчани, Талибани и други подобни нямам и нямам желание да имам. В БИ нямам намерение да стъпвам с изключение на едно от любимите ми места за море - Ейн Бокек. За щастие там никой не дава пет пари за това дали някой арабин се е обидил от нещо, а и като цяло не можеш да видиш араби в тези местности. Все пак се пазят от тероризъм и не ги допускат много, много.

Кузнечкин, нали си наясно колко нулева тежест имат обясненията и оправданията ти? Няма нужда от тях, времето ще си покаже, а моето мнение вече го научи.

Пределно прозрачен стана само аспектът с отношението ти към апартейда в Южна Африка, когато стане нужно, отново ще се върнем на него. Къде още според теб например би трябвало да се приложи това чудодейно еволюционно средство? Къде освен в ЮАР живеят диваци, незаслужаващи нищо друго освен да бъдат набутани в бантустани и да работят в мини, без да им се позволяват елементарни граждански права, при това в собствената им държава, отнета им с оръжие от нашественик? Назови ги тези диваци, а ако някои от тях вече са успели достатъчно да се цивилизоват от топлото обгрижване и могат да бъдат приравнени към висшата раса, назови и тях.

И кой точно трябва да играе ролята на цивилизатор – само англосакси с консервативни убеждения или може да бъдат допускани и либерали? Разрешава ли се на други държави да правят нелоялна конкуренция при колонизацията или е патент само на споменатите?

За робството в „люлката на демокрацията“ въпросът е отделен. Смяташ ли за правилна отмяната му? Понеже горе явно не схвана дългото ми изречение, в което бяха споменати плантациите, разкажи как виждаш живота и работата на принудително преселените в Щатите негри, както и начина на тяхното цивилизоване. Достатъчен ли е и за тях апартейдът или е прекалено меко средство? Трябва ли да се използва Ку-Клукс-Клан при тяхното дисциплиниране или контролът е по-добре да бъде поверен изцяло на полицейски части?
Според мен си единственият специалист на тема апартейд не само в сайта, а и в страната, та осветли необразованите за неговия строен механизъм.

И накрая за това дали насилственото отнемане на нечие имущество, придобито – много важно! – не по престъпен начин, е престъпление или с други думи – откровена кражба. Ще опростя ситуацията, за да я разбереш по-лесно и да ми спестиш ново обясняване: Влиза например цивилизаторът в „дивашката“ държава или на територията на „дивашкия“ народ, конфискува за лично ползване няколко прасета още от първото село, през което минава, поизтрепва недоволните от експроприацията на всякакъв вид ценности, принуждава под заплаха от изтребване останалите да работят практически като роби в полза на завоевателя, оставя малък въоръжен отряд за контрол и продължава цивилизационната си мисия. Разбира се, всичко е ставало по доста по-сложен начин, който обаче не променя същността на действията. Аз ги характеризирам като нагъл бандитизъм на държавно ниво, което си е доста повече от кражба, а много пъти направо е откровен и преднамерен геноцид като в Индия или Ирландия. За геноцида в последната един лорд заявява (копирам за по-лесно): "Ние превърнахме Ирландия в най-изостаналата и най-обезлюдена страна в света..."

Аз прекрасно разбирам, че не си от най-бързите, но дори ти би трябвало да си проумял, че никога не се оправдавам, а пътя за мен е само напред. Оправданието предполага признаване на някаква грешка и извинение за нея.

Аз съм го казвал многократно, не виждам защо трябва да го повтарям понеже ти не си разбрал отново. Казах, че съм привърженик точно на колониалната политика и смятам, че това е единствения начин за очовечаване на БИ и Африка. Никога не съм го отричал и никога няма да го направя. Точно както подкрепям имуществения ценз.

--
Не, не го подкрепям защото е икономически неизгодно. И в ЮАР през новия век, между другото не говорим за робство, а за сегрегация.
За недоволните е създадена Либерия. За цивилизацията има безкрайно много примери на черни само по цвят. Ето ти един Бен Карсън, страхотен пример за това как може да се измъкнеш от гетото и да станеш човек стига да го искаш, стига да искаш да живееш като член на обществото не на някое племе.

--
Що се отнася до края, бъркаш инвазията на съветски прасета или действия от различни епохи.

Продължаваш да клинчиш, Кузнечкин, и да се опитваш да не даваш преки отговори на тези неудобни въпроси, които си успял да схванеш, останалите се налага да ти ги поднасям в полусдъвкан вид. Аз обаче съм достатъчно търпелив и се надявам постепенно и с общи усилия да дооформим убежденията ти в нещо конкретно, под което би могъл с чиста съвест да се подпишеш.

Мантрата, че мнението ти е непогрешимо и всички други мнения нямат никакво значение само кара четящите да се усъмнят в разсъдъка ти. Имаше някакво стихче, че Партията е непогрешима дори когато съгреши, та ти се държиш точно като най-висш партиен функционер от тази партия, заспал преди десетилетия като Спящата принцеса и събудил се в бъдещето, само дето твоето спане е доста по-дълго. В съчетание с постоянното ти споменаване с повод и без повод на Съветите (не знам къде точно са ти бръкнали, но си личи, че силно те е заболяло) диагнозата наподобява гротескно-уродлива форма на Стокхолмския синдром – уж ги мразиш, а се опитваш всячески да имитираш техния стил в приказките си (ненапразно те заподозрях в латентен комунизъм) . Интересно, дали ако вродената ти или може би придобита от условията в интерната страхливост не беше чак в такива размери, би тръгнал да проповядваш нов колонизационен поход на изток и юг?

По темата на спора – все още очаквам да назовеш поне едно „дивашко“ племе, което след робство или „модерна“ сегрегация е било „цивилизовано“, за да се убедят всички в ефективността на дискриминационната политика, и ако няма такова, думите ти увисват в нищото. Не пробвай да се изплъзваш с отделни изключения – те всички да успели, преодолявайки системата, а не благодарение на нея, и това дори ти го знаеш.
Иначе обратни примери как въпреки драстичното „цивилизоване“ потърпевшите са съхранили цивилизацията си има, с един от тях завърших предното си съобщение. Нямам нищо против паралелно да дискутираме и геноцида, извършван на много места по цял свят в името на Британската империя, само кажи – повече от пряко е свързан с темата.

Идеята за имуществен ценз както при гласуване,така и при достъп до други граждански права в условия на апартейд е порочна в същността си. Лишаването от правото на равностойно или направо на всякакво образование само по себе си води до икономическа неконкурентноспособност на дискриминираните, но главното е, че над тях е извършван постоянен обир още от налагането на сегрегацията. Тезата ти е не просто тъпа и нагла, тя е едновременно и цинична, точно както и заявлението ти, че не подкрепяш робството само защото е икономически по-неефективно от сегрегацията.

Продължавам да очаквам и уточнението как наложеното със сила управление чрез генерал-губернатор (с малки букви и именно в този порядък), изравяващо се в дискриминация, включваща по подразбиране и пряко ограбване на имуществото и труда, е например нещо коренно различно от покровителството на пиратски грабежи над кораби от конкурентна държава. И в двата случая става дума за кражба, извършена от престъпна групировка, разликата е само в продължителността на процеса.

И кои точно страни от Близкия изток според теб си плачат за колонизиране? Да не би да е единствената останала със светско управление след организираната от САЩ „Арабска пролет“, довела до ислямистки режими? Щото не ми се вярва да е онази, в която още трепят неверните жени с камъни, а Тръмп и Бойко играха националния им танц със саби.

Напротив Нирдолчо, винаги давам отговори, друг въпрос е дали на теб ти харесват.

Моите убеждения са достатъчно ясни от първия до последния абзац. Ти имаш проблеми с подкрепата на къде що има прасенце, бандит, терорист или чисто и просто садист. Аз обаче не давам пет пари за тях или за подписа ти. Това е разликата. Иначе е радващо колко те вълнуват моите собствени убеждения. Вероятно това е първа стъпка към култивирането ти, но няма кой да свърши това про боно.

--
Не, мнението ми не е непогрешимо. Никога не съм го твърдял. Заявявам, че отстоявам почти до край това в което вярвам. Това са различни неща. Както и това, че мнението ми може да бъде променено макар и много трудно, но само от доказани факти и в следствие на хора, които уважавам и оценявам. Не на копачи на картофи.
Що се отнася до стила и модела, той винаги е бил и винаги ще бъде - Комодорът, Корнелиъс Ванделбилт. Наречи го ако искаш и комунист, съвет или каквото решиш. Едва ли ще е от значение за някого, включително и за него ако беше жив и можеше да те чуе.

Що се отнася до това къде и как Колониалната политика е дала резултат, достатъчно е да погледнеш картата на БИ и какво е състоянието на относително всяка от Британските колонии преди оттеглянето на британците и до какво се стига след тяхното преждевременно оттегляне и наливането на "акъл" и оръжие от съветите. Няма да съм груб и да стигам до Африка и примери като Родезия, но все пак.
Достатъчно ясно е какъв е ефекта от начетен Губернатор-Генерал и какъв е резултата без неговото присъствие.

==
В БИ има една цивилизована държава. Всички други са проблем. Разбирай го както искаш. Някой естествено са получили първа доза в лицето на някой като Мубарак, но са мноооого далеч от желания резултат. Други са имали живот в лицето на Шахиншах, но са загубили светлината с любезното съдействие на идиота Джими Картър и Брежнев. Сега обаче живеем в 21 век и реалностите са такива.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Warped
Контакти:

Мнениеот Warped » 26 авг 2021 08:49

Цяло чуде, че мартично знае, че сме 2021 година
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 26 авг 2021 17:12

pomiqrat написа:Този е голям психопат
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=K5LeI7l1_ko[/youtube]

Що да е психопат? В смисъл това за въглеводорода според мен е глупост. Виж за ...сингулярността, това трябва да е бъдещето. Хората, като цяло изтъпяват все повече - по-добре да се свършва. В дългосрочен план. В краткосрочен план се погрижиха за идиотите вече. :twisted: Кофти е, че ще изгърмят и нормалните, но няма как. Това дето се смеят за чипирането... Ми Мъск работи по конкретно решение - Neuralink. Познавам достатъчно, които не само ще се съгласят да имат интернет в главата си, ми и ако им кажат ще си плащат месечна такса. :lol: Така, че - да идват андроидите.21 век е края на цивилизацията и началото на НЕцивилизацията. ХОУГ!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 26 авг 2021 18:02

metodito написа:

Що да е психопат? В смисъл това за въглеводорода според мен е глупост. Виж за ...сингулярността, това трябва да е бъдещето. Хората, като цяло изтъпяват все повече - по-добре да се свършва. В дългосрочен план. В краткосрочен план се погрижиха за идиотите вече. :twisted: Кофти е, че ще изгърмят и нормалните, но няма как. Това дето се смеят за чипирането... Ми Мъск работи по конкретно решение - Neuralink. Познавам достатъчно, които не само ще се съгласят да имат интернет в главата си, ми и ако им кажат ще си плащат месечна такса. :lol: Така, че - да идват андроидите.21 век е края на цивилизацията и началото на НЕцивилизацията. ХОУГ!

Цялото му държание е на човек, който ще те убие и ще те излежи без да му пука.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 26 авг 2021 18:16

pomiqrat написа:
metodito написа:

Цялото му държание е на човек, който ще те убие и ще те излежи без да му пука.

На едното клипче е напафкан. Иначе, да, такива са хората от неговия вид. Това е един от най-влиятелните хора на планетата в момента.

Martin_NNN

Мнениеот Martin_NNN » 27 авг 2021 20:36

[quote="Thsmith"][/quote]

Кузнечкин, съвсем я подкара през просото. „Заслугата“ на Британия в Близкия изток е единствено че докато си играят на администратори, заедно с Франция измислят държави, в които разделят един и същи народ, чертаят с линийката граници и си разпределят сфери на влияние. Англичаните по стар навик се опитват да ощетят всички, включително евреите и успяват, което си е предоставка за бъдещи конфликти. Половината от сегашната Йордания е трявало да бъде еврейска, а по-късно в разгара на Холокоста препятстват стотици хиляди евреи от Западна Европа да се преселят в земите на историческата си родина, с което ги обричат на сигурна смърт, палестинците също не получават обещаните им територии. Нищо чудно, че после са последвали войни. В „перлата на короната“ е същото, там дългогодишната война между Индия и Пакистан е рожба на целенасочените действия на бритишите.
Няма случай британският или друг терор в която и да е държава да е донесъл нещо добро на хората в нея, с изключение, разбира се, на окупационните власти, ако можем изобщо да ги броим за хора. Само помисли колко бедна и изродена би била сега Англия, ако някой източи от нея същите милиарди като окрадените в Индия, или ако пък някой изтреби или прогони две трети от населението и като стореното в Ирландия. А дали коренното население на Зимбабве се чувства ощетено от съдбата след свалянето на режима на апартейд и дали сега живее по-зле оттогава – можеш да им дръпнеш една анкета и на тях, и на съседите им.
Впрочем случаи на изплатени обезщетения и на публични извинения след „цивилизациони“ рейдове има, но в сравнение с резултатите от причинените катастрофи са капка в морето.

Носталгията по колониалната епоха, която нито си виждал, нито има шанс да се повтори в обозримо бъдеще е психическо заболяване, все едно някой тунгус или каракалпак да затъгува за времето на Чингиз хан и да обяснява как трябва да се завоюва света. Мечтанието си пък за повсеместен апартейд иди да го обясниш в посолствата на Индия, САЩ или ЮАР.

[offtopic]Твоят човек в администрацията на сайта се престарава.[/offtopic]

Martin_NNN

Мнениеот Martin_NNN » 27 авг 2021 21:04

https://www.dw.com/bg/%D0%B5%D0%B2%D1%8 ... a-57752186

Европа и бившите ѝ колонии: престъпленията не могат да се откупят с пари

Колониални владетелки като Великобритания, Испания, Португалия или Германия са вършили много злини в бившите си колонии. Повечето от тях се извиниха официално, но малцина са готови да плащат за неправдите.
Повече от 100 години след жестоките престъпления, извършени от германските колониални власти в днешна Намибия, Берлин призна за геноцид зверствата над народностните групи Хереро и Нама. За наследниците на засегнатите е предвидена милиардна сума. Но може ли Германия да бъде пример в това отношение и за останалите европейски държави, бивши колониални владетелки?

"Възстановяване на справедливостта"

„Мисля, че трябва да сме много предпазливи, когато говорим за репарации и обезщетения“, казва британската историчка Оливет Отеле, която изследва колониалното минало на някои европейски държави. Според нея е по-подходящ терминът „възстановяване на справедливостта“. Тя казва: „Преди всичко е важно да не смятаме, че става дума за еднократно плащане, с което отговорността да се изчерпва. Би трябвало да говорим за дълготраен ангажимент към образованието и здравеопазването на бившите колонии“.

Кратък преглед по този въпрос показва, че редица бивши колониални сили в Европа са твърде далеч от подобни ангажименти.

Белгия и Конго

Белгия, например, владее днешната територия на Конго по толкова брутален начин, че дори останалите колониални сили в Европа са били ужасени. При управлението на крал Леополд II в началото на 20 век в Конго са били осакатени и избити милиони хора.
Чак през 2020 – цели 60 години след възстановяването на независимостта на страната, белгийският крал Филипе изпрати писмо до правителството в Киншаса, в което изрази „най-дълбоко съжаление за нарушенията в миналото“. В Белгия междувременно се надигна и вълна от критики срещу някои богати родове, чиито състояния са натрупани чрез експлоатация на бившата колония Конго.

Италия и Северна Африка

През 2008, по време на посещение на тогавашния премиер Силвио Берлускони в Северна Африка, Италия поднесе извинения за престъпленията, извършени от нея по време на колониалното владичество през първата половина на 20 век. Берлускони се споразумя с либийския диктатор Муамар Кадафи за плащания в размер на 4 млрд. евро за инфраструктурни проекти. По същество обаче ставаше дума за сделка, а не за репарации, защото в ответ на това Либия се задължаваше да изнася повече суров петрол за Италия и да задържа бежанците от опити да прекосяват Средиземно море.

Португалия и робите

Португалските мореплаватели са били пионери в трансатлантическата търговия с роби. Много днешни португалци изпитват гордост от смелостта на своите предци, но си затварят очите за бруталността, с която е била колонизирана Ангола. Държавата извоюва своята независимост едва през 1975.

Нидерландия в Югоизточна Азия

През 2020 Нидерландия за пръв път изплати обезщетение на жертвите на колониални зверства, извършени от нидерландските войски в Индонезия. Става дума обаче за скромни суми, изплатени на преките наследници на жертвите. Нидерландия принципно отказва да говори за репарации. Правителството поднесе извинение за насилията, извършени основно в Индонезия през 40-те години. В така наречената антипартизанската война са били избити хиляди индонезийци. През март тази година крал Вилем Александър изрази официално съжаление по този повод.

Френските "неоспорими зверства"

По време на посещение в Африка през 2017 френският президент Макрон призова към помирение между бившите колонии и колониалните владетелки. Финансови репарации обаче той отказа. Според него би било „смехотворно“ да се иска от Франция да плаща за колониалното си минало. В същото време той нарече зверствата на европейските колониални владетелки „неоспорими“. През 2001 Франция прие уникален закон, с който определи търговията с роби като „престъпление срещу човечеството“. Войната за независимост на Алжир обаче все още предизвиква противоречиви реакции във френската политика.

Великобритания и империята

Лондон също отхвърля категорично идеята за репарации или финансови компенсации. Страната не бърза дори да признае неправдите от миналото. При посещение в Индия през 2013 бившият премиер Дейвид Камерън се извини на жертвите на насилия в Амритсар през 1919-а, но в същото време той заяви: „Мисля, че има много неща, за които можем да се гордеем от империалното си минало“. През миналата година 43% от британците са споделяли това виждане, показа тогавашна анкета.
В отделни случаи британското правителство е плащало обезщетения – например на жертвите от насилственото потушаване на въстанията на т.нар. Мау Мау в Кения през 1950-те години. Но това си останаха само индивидуални обезщетения.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 28 авг 2021 00:50

Pompeo pushes back on Biden blaming Trump for Afghanistan withdrawal: We 'maintained deterrence'

Former Secretary of State Mike Pompeo on Friday pushed back on the Biden administration for blaming the Trump administration’s Taliban deal for the Taliban takeover of Afghanistan. Pompeo said the Trump administration had a "conditions-based" agreement with the Taliban which was not the same as the plan pursued by President Biden.

BIDEN, TRUMP CAMPS PLAY BLAME GAME AS SITUATION IN AFGHANISTAN CONTINUES TO DETERIORATE

MIKE POMPEO: We were clear with the Taliban that we had this understanding--but you were going to live up to it. And we had a conditions-based withdrawal plan and we executed that. We were down from about 15,000 to a little over 2,500. And for the last 13 months of our administration, we didn't have a single American attacked or a single American killed.

It wasn't because of the piece of paper, that was the set of understandings. It was because the Taliban understood that if they acted against Americans and took on actions that were inconsistent with what they had promised to do, we'd respond and we did. We did it multiple times. When they pushed on us and the Trump administration, we responded with American power and American might, and we made clear to the Taliban that deterrence was going to be maintained. The difference was when the Biden administration came in, when the Taliban pushed, they withdrew. They showed weakness. The Taliban rolled it up. They put our military in an incredibly difficult position because they weren't prepared to defend the conditions and then decided to withdraw when the conditions weren't right.

President Trump wanted to get all of our folks out. No one disputes that the right thing to do was to get these folks home. But we never found the conditions right to execute what President Biden chose to do. President Trump wanted everyone out from January of 2017. We never found the conditions right to be able to do that. So we withdrew from 15,000 to about 8,600 then to about 4,500, each time along the way thoughtfully making sure that we understood that we had deterrence maintained, that we had an order that we could protect Americans. And we did so every single day.

https://www.foxnews.com/media/pompeo-bi ... withdrawal

Martin_NNN написа:
Thsmith написа:

Кузнечкин, съвсем я подкара през просото. „Заслугата“ на Британия в Близкия изток е единствено че докато си играят на администратори, заедно с Франция измислят държави, в които разделят един и същи народ, чертаят с линийката граници и си разпределят сфери на влияние. Англичаните по стар навик се опитват да ощетят всички, включително евреите и успяват, което си е предоставка за бъдещи конфликти. Половината от сегашната Йордания е трявало да бъде еврейска, а по-късно в разгара на Холокоста препятстват стотици хиляди евреи от Западна Европа да се преселят в земите на историческата си родина, с което ги обричат на сигурна смърт, палестинците също не получават обещаните им територии. Нищо чудно, че после са последвали войни. В „перлата на короната“ е същото, там дългогодишната война между Индия и Пакистан е рожба на целенасочените действия на бритишите.
Няма случай британският или друг терор в която и да е държава да е донесъл нещо добро на хората в нея, с изключение, разбира се, на окупационните власти, ако можем изобщо да ги броим за хора. Само помисли колко бедна и изродена би била сега Англия, ако някой източи от нея същите милиарди като окрадените в Индия, или ако пък някой изтреби или прогони две трети от населението и като стореното в Ирландия. А дали коренното население на Зимбабве се чувства ощетено от съдбата след свалянето на режима на апартейд и дали сега живее по-зле оттогава – можеш да им дръпнеш една анкета и на тях, и на съседите им.
Впрочем случаи на изплатени обезщетения и на публични извинения след „цивилизациони“ рейдове има, но в сравнение с резултатите от причинените катастрофи са капка в морето.

Носталгията по колониалната епоха, която нито си виждал, нито има шанс да се повтори в обозримо бъдеще е психическо заболяване, все едно някой тунгус или каракалпак да затъгува за времето на Чингиз хан и да обяснява как трябва да се завоюва света. Мечтанието си пък за повсеместен апартейд иди да го обясниш в посолствата на Индия, САЩ или ЮАР.

Нирдолчо, няма такова нещо като "трябвало". Великобритания е собственик на земята и я разпределя както намери за добре. Решили са и са се разпоредели със собствеността си като са дали територия на днешен Израел. Същите имат всичкото право на света да се разширят колкото могат без да им се пречи. Нещата са в техни ръце.
И да, без да искаш отново потвърждаваш тезата ми, че ако управляваха Губернатор-Генерали, нямаше да има такива локални конфликти. Е не вдяваш особено бързо, но все пак се радвам на култивирането ти.

И да, принципно нормалните хора изпитват носталгия по хубавите неща и се радват, че са се отървали от лошите. Що се отнася до другото, нямам никаква нужда да обяснявам на някого или да ходя специално за това. Ако някой иска, може да ми заплати съответния хонорар и да получи мнение.

И понеже при вас съветите има силно изострено чувство за параноя, сподели сега какъв мой човек, каква администрация и с какво се престарава?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 28 авг 2021 09:59

Едно видео, което всеки трябва да изгледа:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QVEGp0pNESg[/youtube]
Слушайте внимателно какво казва тоя. Иначе това как университетите ни станали "приюти за безработни" беше супер. :lol:

Martin_NN

Мнениеот Martin_NN » 30 авг 2021 17:13

Thsmith написа:
Martin_NNN написа:
Thsmith написа:

Нирдолчо, няма такова нещо като "трябвало". Великобритания е собственик на земята и я разпределя както намери за добре. Решили са и са се разпоредели със собствеността си като са дали територия на днешен Израел. Същите имат всичкото право на света да се разширят колкото могат без да им се пречи. Нещата са в техни ръце.
И да, без да искаш отново потвърждаваш тезата ми, че ако управляваха Губернатор-Генерали, нямаше да има такива локални конфликти. Е не вдяваш особено бързо, но все пак се радвам на култивирането ти.

И да, принципно нормалните хора изпитват носталгия по хубавите неща и се радват, че са се отървали от лошите. Що се отнася до другото, нямам никаква нужда да обяснявам на някого или да ходя специално за това. Ако някой иска, може да ми заплати съответния хонорар и да получи мнение.

И понеже при вас съветите има силно изострено чувство за параноя, сподели сега какъв мой човек, каква администрация и с какво се престарава?

Кузнечкин, изобщо не се учудвам, че бъркаш причината със следствието. Ако някой бъде назначен за иконом в нечий дом за определен срок и към края на назначението минира сградата, рано или късно трябва да си понесе отговорността. Същият е виновен и ако се самонастани със силата на оръжието и преди да бъде изхвърлен, запали къщата. За доказателство си припомни как САЩ изгориха с химикали половината виетнамска земя, преди да ги изритат.
Дали Великобритания има картбланш да се разпорежда където и се иска и по какъвто начин и се иска можеш да си отговориш сам, като погледнеш как се е свила бившата колониална империя. Май ти скоро се жалваше, че янките са посочили мястото в ъгъла на остаряващия и изнемощял бандит. Е, сега дойде ред на други велики сили да показват на САЩ къде му е мястото, но това е странична тема.
Представката „велико“ в името на кралството-паразит отдавна не е актуална, след отделянето на Шотландия по-правилното име ще е Полубритания. А като си тръгнат и Северна Ирландия и Уелс, нищо чудно следващият премиер на Остатъчен Полубританистан да е брадат и с чалма.
Доколко нещо, случващо се в определена държава, е добро или лошо за хората в тази държава има право да го определя единствено нейният народ. Никоя от бившите колонии не тъгува за окупацията, донесла им само трагедии, всички нормално си се радват на свободата.
Ако по незнайни причини се асоциираш с британските окупатори, мога единствено да ти съчувствам, че си се родил в неправилно време, а сега се намираш и на неправилно място.

Не знам защо постоянно и навсякъде ти се привиждат Съвети, параноя е наистина точна дума в случая.

[offtopic]Твоите взаимоотношения с някой от модераторите ме касаят само дотолкова, доколкото губя време за нова регистрация, а аз си ценя времето.[/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”