История на България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: История на България

Мнениеот pomiqrat » 06 сеп 2024 10:19

На тади дата преди 139 години България разби надеждите на Русия за руско господство над малката ни страна и така до 1844. Да живеят смелите ни прадеди.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 06 сеп 2024 15:13

Eminem написа:Нормално е безродниците да плюят по парка, те плюят по всичко българско! Трябва да бъдат изгонени от страната!

Разни разбирачи и цаци безродници от форума, сигурно могат да ни обяснят какво означава пирамида и да обяснят къде е "измамата".

Едва ли просто говедо като теб ще разбере какво е понци схема.
Този тарикат търси такива ахмаци патрЕоти.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 06 сеп 2024 15:19

Eminem написа:Разни разбирачи и цаци безродници от форума, сигурно могат да ни обяснят какво означава пирамида и да обяснят къде е "измамата".

Измама със сигурност има. От къде са му парите, как така ги инвестира в нещо подобно като не е много ясно, дали изобщо ще има възвръщаемост и т.н. Съмненията са огромни тук. Но аз въпреки всичко му симпатизирам, понеже както вече писах, за разлика от останалите 240 боклука в НС, той поне е направил нещо страхотно, което ще остане в историята. Доколкото разбрах даже е спонсорирал издаването и на детски книжки на историческа тематика. Какво по-хубаво от това!?

Иначе, факт е, че голяма част от обвиненията срещу него са смешни. Мисля, че оня, дето беше командос е човека, дето е живял в село Неофит Рилски няколко месеца, та тогава не се е "светнал", че е "пирамида", ама влизайки в НС нещата му станаха веднага ясни. Другия боклук - Етиен Леви, отцепвал се от него, ама иначе оставал в НС, понеже... не иска да се спира хранилката. Караколев го пита "Какво променихте у нас за толкова време в НС?", ми бая време му трябваше за да се сети какво. Даде пример с ЛГБТИ пропагандата в учебниците. Поредния боклук.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 06 сеп 2024 16:01

ivan56 написа:
Eminem написа:Нормално е безродниците да плюят по парка, те плюят по всичко българско! Трябва да бъдат изгонени от страната!

Разни разбирачи и цаци безродници от форума, сигурно могат да ни обяснят какво означава пирамида и да обяснят къде е "измамата".

Отиди го обясни на държавата, че от години гледа за какво да се хване. Прост калмар!
Къде са излъганите?

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 06 сеп 2024 16:13

Drunken_Master написа:
Eminem написа:Разни разбирачи и цаци безродници от форума, сигурно могат да ни обяснят какво означава пирамида и да обяснят къде е "измамата".

Измама със сигурност има. От къде са му парите, как така ги инвестира в нещо подобно като не е много ясно, дали изобщо ще има възвръщаемост и т.н. Съмненията са огромни тук. Но аз въпреки всичко му симпатизирам, понеже както вече писах, за разлика от останалите 240 боклука в НС, той поне е направил нещо страхотно, което ще остане в историята. Доколкото разбрах даже е спонсорирал издаването и на детски книжки на историческа тематика. Какво по-хубаво от това!?

Иначе, факт е, че голяма част от обвиненията срещу него са смешни. Мисля, че оня, дето беше командос е човека, дето е живял в село Неофит Рилски няколко месеца, та тогава не се е "светнал", че е "пирамида", ама влизайки в НС нещата му станаха веднага ясни. Другия боклук - Етиен Леви, отцепвал се от него, ама иначе оставал в НС, понеже... не иска да се спира хранилката. Караколев го пита "Какво променихте у нас за толкова време в НС?", ми бая време му трябваше за да се сети какво. Даде пример с ЛГБТИ пропагандата в учебниците. Поредния боклук.

Откъде са му парите, държавата лесно може да го разбере. И не е ли интересно, че няма нито едно обвинение, а по едно време, абсолютно всички политици скочиха срещу него? Явно няма за какво да се хванат.

И именно, направил е нещо много хубаво и полезно, което цял живот може да носи позитиви, ако държавата не го унищожи.

Мисля, че оня, дето беше командос е човека, дето е живял в село Неофит Рилски няколко месеца, та тогава не се е "светнал", че е "пирамида", ама влизайки в НС нещата му станаха веднага ясни.

Сигурно въздухът в НС е високо интелигентен и от него е поумнял, та затова там се е сетил, че е измама. НС има способността да променя мирогледа.

И ако държавата не му беше враг, сега паркът щеше да е сред топ туристическите български дестинации.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 06 сеп 2024 19:33

bubka написа:
Българите не са славяни, както и славяните не са българи (имам в предвид онези, през 7-ми, 8-ми век), но с времето едните са се слели и са претопили (чисто демографски) другите. Всъщност същия процес имаме" щастието" да наблюдаваме лично и в момента, където циганите и турците претопяват постепенно българите. Както някога прабългарите са се претопили в славянската маса и от тях е останало само името ................
Кой го е доказал това "претопяване" ?
Кой го е описал, от съвременниците на събитията ?
Аз неколкократно съм давал пример с това, че нито "пра-българите" са били малко, нито "славяните" някакво "море".
Показват го източниците и археологията.
Първо, не се намират почти никакви "славянски" останки и артефакти.
А една огромна маса от милион ( просто хипотетично число ) щеше да остави купища следи, под всякаква форма.
Второ - Ромейските крепости, сред предполагаемото "море от славяни", чисто като бройка и състав, са били изключително малко.
На брой около 4-5, а архитектурата и квадратурата предполага състав от около 250 до към 500 човека в тях.
Тоест, 2 000 ромеи, контролират... Милион "славяни" ? :?
Кажи честно, вярваш ли го ? :lol:
Второ, относно многочисленоста на "пра-българите", има както източници, така и факти, включително и археологически такива.
Където и да се копне из настоящата ни територия ( та дори и из южна Румъния ) изкачат купища "пра-български" следи, останки и артефакти, под всякаква форма !
Архитектура, съоражения, въоръжение, чисто антропологически - скелети и т.н. и т.н.
Да не говорим за прословутата битка при "Онгъла", където Източната Римска Империя събира под знамената си, всичките си европейски легиони+азиатският си флот, за да пренесе току-що разгромилите арабите, анатолийски дивизии.
Знаеш ли кога Рим, правят такива военни усилия и разходи ?
Само когато срещу себе си имат реципрочен на себе си опонент.
60 хил. елитни ромейски войски, срещу... Поне според ортодоксалните историци - 10-на хиляди българи... Верно ? :roll: :lol:
Всички факти сочат, за изключително многоброен Български етнос и сравнително нищожен "славянски" такъв.
Да не говорим, че така-наречените "славяни", не са етно-хомогенен елемет.
А са най-разнообразни и разнородни колена и племена.
Пък съвсем отделено, че въпросните шемети, въобще не са се самонаричали "славяни", а са си имАли конкретни-собствени наименования.
Но тук вече отиваме към тотален погром относно идеята, че въобще, някогас е имало етно-хомогенна сплав от народи, незнайно поради каква причина наречени "славяни".
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 06 сеп 2024 21:34

Eminem написа:
ivan56 написа:

Отиди го обясни на държавата, че от години гледа за какво да се хване. Прост калмар!
Къде са излъганите?

Значи спокойно можеш да направиш инвестиция в този "печеливш" бизнес цирк, щом не виждаш проблем.
Лично на мен ми стига рекламното му лице СводникЪ с потник.
Кумир на доста мозъчни инвалиди.
Оня другия Цанов ли къв беше и той "прогледна"
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 07 сеп 2024 03:22

Измамата е, че крадците се съюзиха и дружно взеха да викат "дръжте крадеца" понеже Ивелин им е неудобен и може да им се противопостави. То направо жалка картинка - целия държаван апарат пуснаха като бухалки, платените влогъри насъскаха да плюят и да правят клипове :) Може би и аз щях да се вържа, ако не гледах и другата гледна точка. Все пак това, че измамниците дето ни управляват и крадат 35 години взеха така дружно да скачат говори достатъчно :) Дори само заради това съм склонен да го подкрепям, щом им е неудобен значи супер. И за кметовете-деребеи щом е неудобен пак супер.

Лошото е, че тия всичките парламентарни и всякакви измамници искат да съсипят нещо много хубаво и с много труд изградено, щото искат да пречупят всеки, който малко от малко е дръзнал да им се противопостави! Но пък доста хора дето гледат и другата гледна точка сякаш взеха да се посъбуждат, така че имам някаква нарежда :)

А Цанов колко манипулации и внушения направи продажника с продажник, обаче сега нещо махнал клиповете :)))
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 07 сеп 2024 04:17

ogrizko написа:

Измамата е, че крадците се съюзиха и дружно взеха да викат "дръжте крадеца" понеже Ивелин им е неудобен и може да им се противопостави. То направо жалка картинка - целия държаван апарат пуснаха като бухалки, платените влогъри насъскаха да плюят и да правят клипове :) Може би и аз щях да се вържа, ако не гледах и другата гледна точка. Все пак това, че измамниците дето ни управляват и крадат 35 години взеха така дружно да скачат говори достатъчно :) Дори само заради това съм склонен да го подкрепям, щом им е неудобен значи супер. И за кметовете-деребеи щом е неудобен пак супер.

Лошото е, че тия всичките парламентарни и всякакви измамници искат да съсипят нещо много хубаво и с много труд изградено, щото искат да пречупят всеки, който малко от малко е дръзнал да им се противопостави! Но пък доста хора дето гледат и другата гледна точка сякаш взеха да се посъбуждат, така че имам някаква нарежда :)

А Цанов колко манипулации и внушения направи продажника с продажник, обаче сега нещо махнал клиповете :)))

Абсолютно! Колкото повече тези утайки - политици и влогърчета го плюят, толкова по-симпатичен става!
Всички са срещу него, а още едно доказателство не могат да извадят.
Видях пресконференция на инвеститори, които подкрепиха Ивелин и парка. НЕ видях пресконференция на инвеститори, които да заявят как са били излъгани.

Който е отишъл на място да види парка, лошо НЕ Е казал. Всяко нещо, което създава и поддържа българщината е страхотно!

Крайно време е създателите и участниците в парка да започнат да съдят всеки един, който си позволи да лъже и да обвинява без доказателства!

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 07 сеп 2024 06:59

Между другото, имайте предвид, че подобна демонстрация на патриотизъм в днешно време, не се долюбва особено от умнокрасивитета. Справка - "кола" на Рожен. Там какви плюнки и псувни бяха...

Колкото до "плювачите", за Цанов не знам, ама тоя Симон Милков... не знам, как не са му начупили гагата досега. Баси боклука, майна.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Върни се в “Свободна зона”