Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CSKA 78

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот CSKA 78 » 29 юли 2020 13:48

Властите на китайския град Далян ще тестват всички 6 милиона жители в рамките на няколко дни за коронавируса.

Властите възнамеряват да вземат проби всеки един жител на пристанищния град в рамките на четири дни, като в някои райони тестването ще се извърши два пъти.

Към момента на вземане на това решение в Далян е имало 12 нови случая на заболяването и 14 заразени без изразени симптоми.

Този "градец" в Китай има почти толкова жители, колкото има в цяла България! Обаче властите там искат да са сигурни колко точно хора имат заразата и да я ограничат до минимум!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 29 юли 2020 13:52

Григор Димитров допусна втора загуба на демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown в академията на бившия му треньор Патрик Муратоглу в Био край Ница. Българската звезда отстъпи с “внезапна смърт” на испанския ветеран Фелисиано Лопес и на практика няма шанс за полуфинал. В края на тази седмица му предстои още един мач.

- Вие бяхте един от заразените с коронавирус. Наложи се дори да влезете в болница...

- Да, много е тежко, наистина много. Сега нямам нищо общо с формата, отпреди да се заразя. Този вирус не пита. Загубих 3 килограма, бях направо в нокаут. Всъщност загубих много неща, не можех да дишам, нямах вкус и обоняние. Трябва да възстановявам много. 20 дни у дома наистина ми дойдоха в повече. Дори и положението да не изглежда сериозно, пораженията са сериозни. В първия момент нищо не усещаш, но после става тежко. Веднага след положителния резултат се чувствах добре, но постепенно силите ме напускаха и много бързо се уморявах. Рядко имах подобрения. Какво повече да кажа? Въпрос на търпение, защото нямаш друг избор, освен да чакаш. Никак не е лесно да го приемеш. Хората трябва да знаят, че може да се случи на всички и че ще трябва да свикнат да живеят с това. След само седмица тренировки не съм готов да играя на най-доброто си равнище.

- Сега сигурно ще сте много по-внимателен?

- Трябва да се съобразяваш с много неща. Отново ще кажа, че нищо не зависи от твоето състояние. Дори и най-добрата физическа форма не ви пази от нищо. Трябва да се носи маска, да си миеш ръцете по-често от обичайното, да си сменяш облеклото, когато се прибереш у дома. Това са малки неща, които могат да променят всичко. Ако изобщо можех да си представя, че ще изпадна в подобно положение... Това нещо не задава никакви въпроси, преди да дойде. След 5-6 дни започнах да се чувствам по-добре. Но не трябва да се забравя, че вирусът е наоколо.

- Кажете нещо за Adria Tour, въпреки че не искате да говорите по тази тема. (Григор се зарази на турнирите в Белград и Задар - б.р.)

- Каквото се е случило, се е случило. Има всякакви интерпретации. Това е минало не само за мен. По принцип. Хубавото е, че отново съм на турнир.

- Ако US Open се състои, ще е при много строги правила за изолация. Наясно ли сте с това?

- Вече изкарах COVID-19, но може пак да го пипна. Кой знае? Въпрос на личен избор е дали ще пътуваш. Сигурен съм, че ще бъде направено най-доброто, за да осигурят безопасността на всички. Трябва да пресметнеш плюсовете и минусите. Като гледам как постъпват в НБА, имам усещането, че там възможностите са повече. С по-голям район на изолация, в който играчите могат да излизат на разходка. А ние ще разполагаме с един хотел за всички за четири седмици и някои сигурно трудно се свикнат. Малко са играчите, които са свикнали да са без целия си екип и на практика почти сами. Но ще бъде интересно.

- Готов си сте да заминете за Ню Йорк?

- Всички все още си задават много въпроси, а отговорите са малко. Като за карантината например. За мен е важно как се чувствам физически. От гледна точка на психиката не ми е проблем да го направя. Но ми изглежда много амбициозно да кача 3 килограма за 3 седмици, за да играя в Синсинати и в три от пет сета на US Open. Има дни, в които се чувствам добре и мога да тренирам по-дълго. Но в други моменти се чувствам изпразнен. Това са елементи от един процес.

Lequipe.fr

Превод: "24 часа"

Да, сигурно и на Гришо са му платили, за да разнася невярна информация! :lol:
Изглежда докато не се срещнат с вируса тет-а-тет анормалните конспиратори ще продължат да вярват в "плоската" земя! :shock: :lol:
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

TheMelodyInMyHeart

Мнениеот TheMelodyInMyHeart » 29 юли 2020 14:54

CSKA 78 написа:

Да, сигурно и на Гришо са му платили, за да разнася невярна информация! :lol:
Изглежда докато не се срещнат с вируса тет-а-тет анормалните конспиратори ще продължат да вярват в "плоската" земя! :shock: :lol:

Григорчо и без вируса пак щеше да падне! Това, че се разболя (ако се е разболявал наистина) му дойде баш тамън за да има с какво да се оправдава за всичките си загуби за следващите поне 2 години, само стой и гледай как поне до края на годината ще се възстановява, после до края на 2021ва ще си възвръща формата, после 2022ра ще си лекува психическите травми от изолацията, 2023та ще се готви за годежа и сватбата си с Ангела Меркел или с нейната баба, и така дорде не му омръзне с оправданията или хората престанат да му обръщат внимание.

Аз не мога да докажа, че са му платили да говори тия работи. А ти можеш ли да докажеш, че не са му платили? Щот ако не можеш - за мен са му платили :mrgreen:
Finally, what is your message to the Liverpool supporters?

Jurgen Klopp: We have to change from doubter to believer. Now.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 29 юли 2020 15:06

Ноември месец, като захладнее ще берем плодовете от тези протести и мача та ЦСКА с Левски и Локо Пд. Ще видите вий как ще ни удари вируса, дето протестирате един месец и ходите по мачове да разнасяте бацили.

Григор каза, че много леко изкарал вируса. Сега обърнал плочата...
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

tapka4a

Мнениеот tapka4a » 29 юли 2020 16:07

смитю може би иска да каже, че не посещава банки, не влиза в магазини да пазарува и няма допир до никакви закрити обществени места, защото никъде няма да го пуснат без маска и охраната ще го изведе принудително, а ако много се съпротивлява и със шут в гъза (макар че и това му е малко). :lol:

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 29 юли 2020 23:11

tapka4a написа:Каквото и да пишете за вируса и да сте най-големите скептици (щрауси със заровена глава) всички влизате с маски в магазини, градски транспорт, банки и др. учреждения на закрито, нали ? Що като сте толкова ербап не им кажете, че вируса е лъжа, измама, конспирация и демонстративно да влезете без маска ? Не ви стиска, нали ?

Влизам с маска, защото я изискват, а не, че ме е страх от зараза.
Нямам излишни нерви за да ги хабя, а и все пак това е изискване за посещение.
Вчера бях в един мол в провинцията (за пореден път) вътре маски се носят от не повече от 3% от посетителите, а в този град епидемиологичната обстановка си е еднаква.

Следващата световна идиотщина ще е големите да се скарат, кой ще извади първи ваксина, защото е ясно, че той ще обере лаврите и лъвския пай. Не бях гледал новини няколко дни и сега засякох репортаж, че Русия след две седмици пуска ваксина и веднага останалите световни сили им скочили с мотива дали е била надеждна и подобни.

Ще ми е интересно да прочета мнения от тези, които са се спекли, септември като бъдат произведени ОФИЦИАЛНО първите ваксини и им бъде предложено да се ваксинирате, ще го сторите ли?
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 29 юли 2020 23:59

tiamat написа:И какво демонстрираш с това? Че никой не може да ти каже какво да правиш и правиш каквото си искаш? Това мдд е в разрез с либертарианските ти разбирания, че можеш да правиш каквото си искаш, стига да не вредиш на другите. Защото ако си безсимптомен носител на вируса, без маска го разпръскваш навсякъде. Което е и смисъла на носенето на маска, за тези, които все още не го знаят ;)

Мдд, според ново изследване, вируса уврежда и сърцето, дори и при хора, които го изкарват много леко. Материал, за размисъл дет се вика, за тези, които смятат, че това е "просто един грип". Източник: https://newatlas.com/health-wellbeing/h ... ronavirus/

Няма нужда да демонстрирам каквото и да е. Мнението на останалите не ме интересува за да им демонстрирам нещо. Това е мой избор. Няма да се правя на престъпник и да се маскирам, няма да посещавам и болници (поне нямам такъв план). Никой не карам да се блъска в мен, който се притеснява... никой не го спира да си седи вкъщи или да се опакова ако иска и като астронавт. Аз от грип не се притеснявам и няма да променям навиците си или начина си на живот заради притесненията на някого.
Иначе напълно подкрепям правото на различните фирми да определят сами правилата в своята собственост. Ако искат да се носи маски - тяхна воля, но не с нареждания от държавата.

tapka4a написа:смитю може би иска да каже, че не посещава банки, не влиза в магазини да пазарува и няма допир до никакви закрити обществени места, защото никъде няма да го пуснат без маска и охраната ще го изведе принудително, а ако много се съпротивлява и със шут в гъза (макар че и това му е малко). :lol:

Ми аре иди в Метро след 2 през нощта и да видим колко човека с маски ще видиш и дали някой ще ти каже нещо. Сега ако ти издам една гооооляма тайна, че имаше няколко ресторанта, които не затвориха изобщо и ако изключим първата седмица, през цялото друго време си работеха неофициално на затворени врати, нищо че уж само извършваха доставки по домовете. Ей, чудно как не измряхме всички, които се събирахме там. Сигурно сме наследници на Маклауд :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
insaneboy1
Контакти:

Мнениеот insaneboy1 » 30 юли 2020 00:44

Тоз смитито май не разбира, че смъртността при вируса е около 3% и няма как да измрат всички, но с поведението си показва, че е супер егоист и с нарцистични наклонности като не му пука за останалите хора около него. Той може и да не измре, но както му казаха при повечето дори безсимптомни има увреждания по сърцето и тепърва ще се разбере какви са последствията от вируса във времето. Не разбира, че много от хората нямат избор и се срещат с такива като него, които с безотговорното си поведение погубват човешки животи. Не може всеки да се завие у тях и да се пази от вируса, защото почти всеки ходи на работа в социална среда с много хора. Има хора, които са с отслабена имунна система поради други заболявания - диабет, сърдечни проблеми, високо кръвно и други хронични заболявания, което ги прави много по-рискови, а останалите, които се мислят за застраховани също имат риск от усложения. Това, че смитката се прави, че не му пука за неговия живот е как да е, но показва, че е един социопат на когото не му пука и за околните (то всъщност имаше и изследване, че тези, които отказват да носят маска са с психопатични наклонности)...
[wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTgeRES7WfrIeE2Qzeot_8QxtSWJDD-scT3VA&usqp=CAU[/wrapimg]
Anulo mufa

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 30 юли 2020 00:51

Абе какви 3%, какви 10%? Всеки ден измислят по някоя дивотия. Вчера чета, че 1/2 вината българи били заразени според някакъв германски експерт. Ми много хубаво, нека и 99% да са заразени. Какви са показателите? 500 души в болница и някакви единични жертви от тежко болни хора или лица на пределна възраст.
Еми да, проумейте го! Не сте безсмъртни и всички ще умрем в един момент. Хората няма да живеят по 200 години. Ебати драмата правите, просто не е истина.

Иначе си прав, че не бих променил с нищо собствения си комфорт за да предпазвам някого другиго, който трябва сам да се пази ако се чувства застрашен.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

tapka4a

Мнениеот tapka4a » 30 юли 2020 00:52

Както се вижда и от статистиката на всеки 8 починали дневно (заформихме това число в последната седмица), има средно по 2ма, които нямат никакви хронични или други придружаващи заболявания. Онова момче бореца дето почина Щерев мисля че се казваше, на 33 години млад, здрав, прав без заболявания и взимащ витамини, ето че и него го покоси вируса. Никой не е застрахован, че няма да бъде надвит от ковида, дори и тези с най-здравата имунна система ! Дупе да ни е яко в бъдеще :!:

Върни се в “Свободна зона”