Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот pomiqrat » 13 окт 2020 16:23

Много от хората в тея руски територии не се чувстват руснаци. Гасиев и Хабиб не кадват, че са руснаци. Казват си републиката. Боли ги Запада за някакви гори и ледове.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 13 окт 2020 16:32

Японците нямат интерес от Азиатските степи на Раша. Изобщо не действат като съюзник на Германия, дори им нанасят много повече щети, отколкото има полза от тях.

Определено много са се надценили. Те дори не успяват да се справят с Китай напълно, а тръгват срещу най-голямата суперсила в историята на човечеството. Цял свят да се обедини срещу САЩ по онова време, трудно ще направят нещо. Най-малкото никой не може да им направи десант и да оцелее.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 13 окт 2020 16:36

Pichichi написа:Има и друго интересно "...Русия са регионална сила ...."!

E, това се ползва от русофобите за омаловажаване на Русия в сравнение със САЩ. Не става дума за пряк военен сблъсък, а за това, че едните могат да ходят да се бият с индианците в Южна Америка, Африка и Близкия Изток, а другите - не. Смешното тук е, че регионът на Русия е толкова голям, че няма никакво значение дали са регионална сила или не :lol:
А ако се извади регионът на Русия от уравнението Свят, за САЩ не остава всъщност кой знае колко повече външна територия за силовуване в сравнение с региона на Русия :lol:

Иначе, САЩ са по-силни политически и финансово, няма спор. Управляват Европа, заповядват на Япония и Южна Корея - все поводи за радост на русофобите, като се стигне до сравнение между двете държави :lol:

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 13 окт 2020 16:54

Хубаво де Швейцария и Норвегия като имат повече пари от американците на глава от населението какво?
Могат да отидат да ги натръшкат сигурно и да обявят република Калифорнийска Швейцария примерно?
Тези двете държави (има и други) по- големи "глобални" сили ли са от САЩ?
Или може би на швайцовете не им трябва някаква си пустиня в Калифорния?
Само да знаете ако не бяха запазили неутралитет швайцовете я баха влезли във войната на страната на Хитлер
сега половината Северна Америка щеше да е техен протекторат а САЩ щяха да са от 30 щата само!

:lol: :lol: :lol:
:mrgreen:

Ей такива глупости чета в последните страници на няколко от общите теми в последните дни!
В смисъл коментира се на ангро!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 13 окт 2020 17:02

Не знам за Норвегия, но Швейцарците ще озорят много американците при нападение. Онея ще трябва да пратят всички самолетоносачи в окръга и да я изравнят с тревата, че инак зад всеки ъгъл ще пада американски войник. На швейцарците им е достатъчто, че притежават голяма част от авоарите в света. На тях земи да помпат мускули не им трябват.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 14 окт 2020 10:57

Groucho написа:T.e., сравняваш региони, населени с аборигени и индианци с едно от най-конкурентните за жизнено пространство места в света?
Който може да шамари в Европа и Азия има голяма държава, който не може да шамари в Европа и Азия има малка държава. Да дефинираме по-точно географски нещата около шамаренето.

Значи под "приключи" разбираш да им унищожат бойните части :roll:
Ок, и после какво? Връщат се на миниатюрните си острови, удовлетворени от победата. Приключването на Русия включва ли стигане до Москва или се изразява само в приключване на бойните части около Владивосток да речем :?:
Защото, нали знаеш, бойни части може да има на доста места.
Германия, колко голяма е била преди 2-те световни войни ?
Израел пък ошамариха десетократно по големи страни от тях в арабо-еврейският конфликт. И си останаха "една човешка длан".
Както писах, надали територията определя бойната сила.

Писах още, че не им знам политико-икономическите проблеми на народите в Източна Азия.
Но така или иначе, никой нямаше да позволи на Япония да прегази цял Китай... Нали, ако приемем, че не бяха сглупили с Пърл Харбър, но дори и тогава британци, франсета и 'американци", имат достатъчно интереси в региона, за да позволят окупацията на цял Китай.
Същото се отнася и до Русия... В две световни войни са с "Янките", което ме кара да смятам, че САЩ имат нужда от Русия и всякакви брътвежи на болни мозъци, че искали да ги унищожат, увисват пред фактите.
Няма нужда никой да стига до Москва, виж, че "Янките" не влязоха в Токио, но Япония капитулира.
Нямаше да е зле да се изтрият от картата Санкт Петербург и Москва, така сега Русия щеше да се състои от 2-3 области, и Източна Европа нямаше да бъде хвърлена в мракобесен режим, при който изостанахме от нормалните Държави с половин век.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 14 окт 2020 11:01

Soulen написа:Японците нямат интерес от Азиатските степи на Раша. Изобщо не действат като съюзник на Германия, дори им нанасят много повече щети, отколкото има полза от тях.
Определено много са се надценили.
Мда, и аз многократно съм си задавал въпросът, к'ви по-точно Съюзници са Германия и Япония, при положение, че нямат никаква координация в бойните действия и политиките.
След като Вермахта зациклят на Изток, можеха поне да поискат от японците да натиснат ръшъните от другата страна, но не се случва нищо такова. За съжаление.
Дръпнатите си следват некви свои фетиши.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 14 окт 2020 12:22

THE G.A.M.E написа:Нямаше да е зле да се изтрият от картата Санкт Петербург и Москва, така сега Русия щеше да се състои от 2-3 области, и Източна Европа нямаше да бъде хвърлена в мракобесен режим, при който изостанахме от нормалните Държави с половин век.

Смятай :lol: :lol: :lol: :lol:
Да обобщим: японците ще приключат СССР, без да стигат до Москва. Москва и Санкт Петербург друг ще ги изтърка от картата :lol:

Писах още, че не им знам политико-икономическите проблеми на народите в Източна Азия.

Напълно съм съгласен :lol: 8-)

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 14 окт 2020 16:42

THE G.A.M.E написа:
Soulen написа:Японците нямат интерес от Азиатските степи на Раша. Изобщо не действат като съюзник на Германия, дори им нанасят много повече щети, отколкото има полза от тях.
Определено много са се надценили.
Мда, и аз многократно съм си задавал въпросът, к'ви по-точно Съюзници са Германия и Япония, при положение, че нямат никаква координация в бойните действия и политиките.
След като Вермахта зациклят на Изток, можеха поне да поискат от японците да натиснат ръшъните от другата страна, но не се случва нищо такова. За съжаление.
Дръпнатите си следват некви свои фетиши.

Пакта им е донякъде формалност. Колкото Китай се водят част от антихитлеристката коалиция. Какъв Хитлер са видяли те, не знам.

Реално само Италия, Унгария и Румъния са реално съюзници, а от тях никой за нищо не става освен да захранва Райха с ресурси. Ние също от зор сме съюзници, колкото да не ни премажат.

Иначе като ги знам какви са жестоки в оня край на света, руснаците ряпа да ядат. Ако някой ден ни се наложи да живеем под властта на азиатци, ей тогава ще ни се ЕПМ.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 15 окт 2020 11:43

Groucho написа:
THE G.A.M.E написа:Нямаше да е зле да се изтрият от картата Санкт Петербург и Москва, така сега Русия щеше да се състои от 2-3 области, и Източна Европа нямаше да бъде хвърлена в мракобесен режим, при който изостанахме от нормалните Държави с половин век.

Смятай :lol: :lol: :lol: :lol:
Да обобщим: японците ще приключат СССР, без да стигат до Москва ..............
Да, щяха да ги приключат, ако не бяха "Янките".
Дарвин е в грешка !

Image Image

Върни се в “Свободна зона”