Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот NOMER14 » 26 май 2020 22:17

THE G.A.M.E написа:И ние тук в България пак сме напред с материала.
Освен ако не се прокара някакъв закон срещу домашното производство на храна... По принцип всеки 3-ти българин има градина, овошки, а всеки 5-ти някви животни. :?

Май вече забраниха домашните хайванчета, пък и малко ли добитък умориха на бабичките заради измислени болести. Да, измислени болести, а не китайски вирус.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 26 май 2020 22:42

Nilim написа:
THE G.A.M.E написа:
pomiqrat написа:https://www.facebook.com/848129402211214/posts/1142139432810208/?d=null&vh=e
Факт е, че премахнат ли се физическите разплащателни средства, попадаме под пълен контрол на банките.
Които дефакто ще решават кой да яде ...

И ние тук в България пак сме напред с материала.
Освен ако не се прокара някакъв закон срещу домашното производство на храна... По принцип всеки 3-ти българин има градина, овошки, а всеки 5-ти някви животни. :?

Всеки трети има градина - това не излиза дори ако броим саксиите с цветя. Огромна част от хората в големтие градове дори да са имали нещо такова с времето са го отсвирили по една или друга причина. След като купуват домати и ягоди за да носят .. на село, смятай... Тия, които имат градина повечето отглеждат крайно недостатъчно продукция, та да избегнат пазаруването през по-голямата част от годината.

Всеки пети има животно.. да, ако броим тия с кучета и котки. Хората с поне едно животно за храна, мляко или яйца са по-малко и от тия с градините.

Може да "сме по напред от други държави с материала", но практически приложена разликата е никаква за повечето хора.

Водата и препаратите струват пари.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 27 май 2020 13:38

NOMER14 написа:Май вече забраниха домашните хайванчета, пък и малко ли добитък умориха на бабичките заради измислени болести. Да, измислени болести, а не китайски вирус.
Селото, от което си вземам сирене и кашкавал, всяка 2-ра къща е с кокошки, овце, кози, прасе или крави. :roll:
Не знам к'во са забранили, но явно нас не ни лови. :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 27 май 2020 13:40

pomiqrat написа:Водата и препаратите струват пари.
Аз си имам сонда и с нея си поливам. :mrgreen:
Преди години нЕкви гадове бяхя замислили и от сонда/кладенец, да се плаща водата, но добре, че не мина.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 27 май 2020 13:52

Ок, в селото ти има във всяка втора къща. Колко са тези къщи? :lol: Това, че обичаш да си приготвяш сирене и кашкавал или имаш роднина, който живее там и ти го прави, далеч не е равносилно на масова практика. Аз примерно не познавам нито един човек, който да има някакви подобни неща, а най-близкото до живо прасе което съм виждал на живо е Дучето :lol:

--

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 27 май 2020 18:09

Със Смит преди много сме се драчили, но ми се промени мнението за него, оказа се пичага.
А това, че се хранил в ресторанти не виждам какъв проблем е, аз открай време съм в ресторантьорският бизнес. Стига да не се храни в долнопробни заведения с мръсни покривки, понеже практиката показва, че кухнята е пълна с плъхове и хлебарки и най-много някоя болест да си докара. Иначе ако е почитател на гурме кухнята още повече ще ми се издигне в очите...
Изображение
Последна промяна от Drunken_Master на 27 май 2020 18:50, променено общо 1 път.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 27 май 2020 18:14

THE G.A.M.E написа:Преди години нЕкви гадове бяхя замислили и от сонда/кладенец, да се плаща водата, но добре, че не мина.

Едно време нашите баби и дядовци не са имали водопроводи, а са пиели вода от селският кладенец. Но иначе не е добра идея, на нашата вила копаха кладенец и водата излезе на 6,5 метра, продължиха да копаят до 8 метра и през зимата има много вода. През лятото не чак толкова, но достатъчно. Важното в случаят е, че ползвахме вилата като механа и сме живеели там дълго време. В моята баня плочките са зелени, прави сметка колко е "годна" водата за пиене. Сега си пълним от близката Каварна минерална вода от една чешмичка и ползваме кладенчовата вода само за къпане, използвайки хидрофор. Ето я:
Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 27 май 2020 21:00

Twitter започна да проверява дали туитовете на Тръмп са верни

https://www.investor.bg/socialni-mreji/ ... gn=tag_box

Тръмп заплаши да затвори социални медии

https://www.investor.bg/socialni-mreji/ ... ii-305106/

Гранде Тръмп :!: Не е човек, ако не се върне в кеча след президенстството :lol:
Дано довечера даде брифинг за Ковида :lol:

Потребителски аватар
sinqkrepost1914
Контакти:

Мнениеот sinqkrepost1914 » 27 май 2020 23:06

Нз дали е точно за тази тема, но аз лично съм потресен от варварския начин, по който шибания (ако искате ме банвайте) боклук, носещ униформа умишлено уби на улицата чернокож в САЩ пред погледа на десетки души ! Аз съм изключително голям расист, но тази жестокост от мислещите се за богопомазани прости фуражки е пагубна и гнусна ! Така е по цял свят. Шибаните полицаи репресират обикновените граждани, посредством жалките си правомощия, които в 90 % използват не по предназначение, а самите те са едни прости безсмислени и жалки пионки в ръцете на правителствата. Пионки за контрол, на които им е дадена възможност за контрол. Въпросният човек е негър, казва се Джордж Флойд и е убит показно от шибан пагон на улицата посред бял ден в Минеаполис. Няма да качвам видео, защото е смущаващо, просто ще пожелая на въпорсният боклук да умре по начина, по който той уби човека ! Да се гърчи, докато някакъв шибаняк му спира кислорода по най-варварския начин. 1312 ! УМРИ УШЕВ !
He never won the Ballon d'or, but he definitely won our hearts !
-Steven Gerrard

tapka4a

Мнениеот tapka4a » 27 май 2020 23:17

Айде, айде... В САЩ расизма е срещу белите. Всеки ден има убийства извършени от чернилки и латиноси срещу бели, но властите потулват всичко. Сега че някаква печка пукнала (вероятно престъпник), щото в САЩ 90% от черните се занимават с престъпна дейност, и се вдига олелия до небесата. :shock:
Ако беше обратния случай черен човекоподобен полицай да причина смъртта на бял, отново нямаше да се появи информация за случая в национален мащаб, а най-много да се появи съобщение с 2 реда в някой местен вестник! :evil:

Върни се в “Свободна зона”