Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 май 2020 16:25

Groucho написа: ............
По принцип нали е ясно, че в Китай е бесен капитализъм, във всичките му форми ? :roll:
А спора с "Блуто" почна от Системите.
И второ - нали е ясно, че средната класа в Китай е толкова съпоставима със средните класи на топ 10 от заможните общества, колкото Лудогорец е съпоставим с Реал М. Барса, Байерн М. Юве, Ман. Сити, Ливърпул и т.н. евро-грандове ?
Тоест, нивата са съвсем различни.
Показва го числото на БВП на човек.
Редовият китаец е на около 70-то място в света по финансови възможности.
Точка.
Както искаш го сучи и върти ...

Че икономическият ръст в Китай скочи стотици пъти, е факт. Но това е благодарение на капитализма и чуждите инвестиции.
Но му се види краят. И това е заради политическият строй, който не е гъвкав.
Там имат нужда от промяна и да видим кога ще го осъзнаят.
Инак редовият китаец ще стигне западният стандарт, но кУгИ цъфнат налъмите.

П.С.

Одобрявам американският начин на действие зад граница, само ако го ползвахме ние.
Що се отнася до просперитета на България, нямам скрупули.
Ултра-националист съм и смятам, че сме висша раса и другите са свободни да мрът както намерят за добре. 8-)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 11 май 2020 11:45

THE G.A.M.E написа:Че икономическият ръст в Китай скочи стотици пъти, е факт. Но това е благодарение на капитализма и чуждите инвестиции.
Но му се види краят. И това е заради политическият строй, който не е гъвкав.
Там имат нужда от промяна и да видим кога ще го осъзнаят.
Инак редовият китаец ще стигне западният стандарт, но кУгИ цъфнат налъмите.

Надявай се, че му се види краят.
Ти си осъзнал, че китайците имат нужда от промяна, а те още не са го осъзнали :roll:
Живял си там 10 години, що ли :roll: :lol: Че като гледам какви числа им даде за Олигархия и средна класа нещо ме съмнява да си кой знае колко добре запознат с настроенията на болшинството китайци за нуждата им от промяна :roll:

THE G.A.M.E написа:Одобрявам американският начин на действие зад граница, само ако го ползвахме ние.
...
Ултра-националист съм и смятам, че сме висша раса и другите са свободни да мрът както намерят за добре. 8-)

Не ти е лесно :roll: Мина времето да бомбим съседите и да правим колонии по африка :lol: 8-)

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 11 май 2020 14:25

Groucho написа:Живял си там 10 години, що ли :roll: :lol: Че като гледам какви числа им даде за Олигархия и средна класа нещо ме съмнява да си кой знае колко добре
Сравни им "средната класа" с тази на топ 10 от заможните Държави.
Когато вземаш даден критерий, вземаш най-добрият.
Имали голяма средна класа... Според кого ? Според техните критерии ?
Аз съм доста добре финансово, все едно да заключа, че България е богата и просперираща Държава ? :roll:
Но съм добре в родната реалност.
Ако живея в Ню Йорк, Лондон или Токио, ще съм бедняк.
Дарвин е в грешка !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 11 май 2020 14:31

Groucho написа:Не ти е лесно :roll: Мина времето да бомбим съседите и да правим колонии по африка :lol:
Кажи го на 'мириканците и руснаците, едните са по другите континенти от 70 г. другите и те се усетиха и се настаниха трайно в Сирия.
А също и в Египет, а хвърлят поглед и към Либия, но там ще има сблъсък с турците, французите и 'талянците.
Въобще не е минало времето на това, да се заграбват чужди ресурси.

Но го правят тези, които имат сили.
Ест. ние няма как. Но бих одобрил, ако можехме.
Толкова е ясна позицията ми, не знам к'во не схващаш ? :roll:
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 11 май 2020 15:38

Заграбване не е точна дума и ресурсите не са точно чужди. И колонизирането може да се третира (и трябва) като цивилизоване!

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 11 май 2020 16:17

THE G.A.M.E написа:Сравни им "средната класа" с тази на топ 10 от заможните Държави.
Аз съм доста добре финансово, все едно да заключа, че България е богата и просперираща Държава ? :roll:

Според техните критерии, естествено. Единственото нещо от значение е как китайците се чувстват в собствената си държава.
Имат достатъчно пари да ходят по света и да харчат. Ти не знаш какви са им настроенията вътре в страната, защото не си живял там и едва ли познаваш китайци, нали така? Е, като как точно знаеш, че са недоволни китайците, че да искат промяна и да се осъзнават за промяна? Откъде го разбра това нещо?

THE G.A.M.E написа:Толкова е ясна позицията ми, не знам к'во не схващаш ? :roll:

Що па си мислиш, че не я схващам? Мина ни времето на нас, това имах предвид и аз. На американци и на руснаци може и да не им е минало времето. За мен това е една крадлива позиция. И не съжалявам, че ни е минало времето. България има нужда от хора, земя си има достатъчно, че да ходи да граби чужда таква. Или ресурси да граби :roll: Като цяло ти е доста смахната позицията, ще ме извиняваш. Не одобряваш другите да правят престъпления, ама ако можехме ние да ги правим тези престъпления - тогава си ок :roll:

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 12 май 2020 10:50

Groucho написа:
THE G.A.M.E написа:Сравни им "средната класа" с тази на топ 10 от заможните Държави.

Според техните критерии, естествено. Единственото нещо от значение е как китайците се чувстват в собствената си държава.
Имат достатъчно пари да ходят по света и да харчат. Ти не знаш какви са им настроенията вътре в страната, защото не си живял там и едва ли познаваш китайци, нали така? Е, като как точно знаеш, че са недоволни китайците, че да искат промяна и да се осъзнават за промяна? Откъде го разбра това нещо?

THE G.A.M.E написа:Толкова е ясна позицията ми, не знам к'во не схващаш ? :roll:

Що па си мислиш, че не я схващам? Мина ни времето на нас, това имах предвид и аз. На американци и на руснаци може и да не им е минало времето. За мен това е една крадлива позиция. И не съжалявам, че ни е минало времето. България има нужда от хора, земя си има достатъчно, че да ходи да граби чужда таква. Или ресурси да граби :roll: Като цяло ти е доста смахната позицията, ще ме извиняваш. Не одобряваш другите да правят престъпления, ама ако можехме ние да ги правим тези престъпления - тогава си ок :roll:

Аз пък съм съгласен с Граучо, че китайците не искат масово промяна. Те никога не са живяли в по-хубава държава. Преди ССР е било голяма мизерия, те никога не са имали свястна държава, никога не са имали демокрация, то такова животно не вирее по тия земи, така че за тях режима е добър. В културата си им е заложено да не са индивидуалисти, а да се мисли за цялото, както и това, че човешкия живот няма никаква стойност. Това си е основна характеристика за Азия като цяло.

Европейската раса търсим личен просперитет и благоденствие и соц система е пагубна за нас, но за тях е ок.
Мен примерно ме боли швепса как живеят другите, важното е аз и моите близки да сме добре. Всеки е на този принцип, другото са глупости.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 май 2020 15:39

Groucho написа:Ти не знаш какви са им настроенията вътре в страната, защото не си живял там и едва ли познаваш китайци, нали така? Е, като как точно знаеш, че са недоволни китайците, че да искат промяна и да се осъзнават за промяна? Откъде го разбра това нещо?
Soulen написа:Аз пък съм съгласен с Граучо, че китайците не искат масово промяна.
Има известно недоразумение... Не твърдя, че самите обикновени китайци искат промяна. То и да искат, няма кой да го каже на всеослушание. :roll:
Това което писах по назад е, че ако Китай искат наистина да догонят по стандарт ( че скъсиха сериозно дистанцията, писах вече - факт е ) водещите Държави ( те не са само "западни", примерно към тях се числят Япония и Ю. Корея ) ... Ще трябват да променят И политическата си система.
Промяната на икономическата такава, даде положителен резултат.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 12 май 2020 17:19

Soulen написа:
Аз пък съм съгласен с Граучо, че китайците не искат масово промяна. Те никога не са живяли в по-хубава държава. Преди ССР е било голяма мизерия, те никога не са имали свястна държава, никога не са имали демокрация, то такова животно не вирее по тия земи, така че за тях режима е добър. В културата си им е заложено да не са индивидуалисти, а да се мисли за цялото, както и това, че човешкия живот няма никаква стойност. Това си е основна характеристика за Азия като цяло.

Европейската раса търсим личен просперитет и благоденствие и соц система е пагубна за нас, но за тях е ок.
Мен примерно ме боли швепса как живеят другите, важното е аз и моите близки да сме добре. Всеки е на този принцип, другото са глупости.

Имаше едно много хубаво филмче "55 Days at Peking". Началото и края на филма са много хубави.
Ето това е едно добро положение за пустите жмички, добро за всички, особено за нас. :lol: :lol:

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 май 2020 19:31

Thsmith написа:Имаше едно много хубаво филмче "55 Days at Peking". Началото и края на филма са много хубави.
Ето това е едно добро положение за пустите жмички, добро за всички, особено за нас. :lol:
За к'во иде реч в продукцията ? :?
Дарвин е в грешка !

Image Image

Върни се в “Свободна зона”