THE G.A.M.E написа:От 1.5 млрд. Държава е нормално да има едни 100-200 млн. с нормални доходи.
Но прекономерно големите страни винаги ще имат икономически дисбаланс.
И ти не си хванал основното, което казвам.
Aха, не съм хванал основното

Основното ти беше, че на Изток не създават средна класа, а 10-15 процента Олигархия държи всичко. Ако си забравил, мога да те цитирам.
Тия 100-200 млн., за които пишеш сега Олигархията ли са или са средна класа, която е след Олигархията в Китай?
Щото ако не са Олигархията и 10-15 процента Олигархия се съберат със 100-200 млн. с нормални доходи, сумарно това са повече хора от населението на САЩ

THE G.A.M.E написа:Инак ето ти интересни числа ...
БВП на човек ...
Китай = 20 984 $, с други думи, на 71-во място в света.
Смятам, че не ти трябва разяснение що е то БВП / на човек от населението.
Не ми трябва разяснение. Само че Китай работи от 40 години съобразно пазарните закони и се видя какъв скок направиха икономически, когато търсят печалба, а не само да завършат статистически някаква петилетка.
Така че тия леви и десни теории са за децата. Едните трупали пари, па другите ги харчели... Единственото, което има значение са хората дали работят и управляват страната си умно или не.
Запомни го това число: 250 милиарда долара изхарчени от китайски туристи в чужбина за една година само. 30 процента от населението им се води средна класа, това са около 400 милиона души. Може да са с по-малък годишен доход в сравнение с други страни, но и цените в Китай са различни. И процентът им на хора, които попадат в средната класа се увеличава всяка година.
THE G.A.M.E написа:За външната им политика няма к'во да се каже.
Аз бих искал нашата да е такава, но нямаме сили.![]()
Всъщност, нашата е била такава през средновековието.
Мешали сме на всичките си комшии, ако се опънат - бой.
Т.е., одобряваш САЩ да се меси в работите на всички държави по света и ако някой им се опъне - бой

Ей, Богу

Ти сигурен ли си, че си привърженик на демокрацията, а не на тоталитаризма? Защото това, което одобряваш е световен тоталитаризъм.