Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот doktora25 » 02 мар 2022 11:51

Факт е че обществото е разделено. От едната страна стоят русофили, антиваксъри, атланто-скептици с леви политически възгледи, противопоставящи се на здравния фашизъм, джендър идеологията, цензурата, безразсъдността, това че елитите ни третират като овце и ни водят към бездна, лицемерието, липсата на рационалност, демократичност, национален суверенитет. От другата страна са на обратните позиции и диалогът между двете става все по-ожесточен, търпимостта намалява от ден на ден. Виждам го от случващото се в социалните мрежи, като вторите между другото са далеч по-нетолерантни, не приемат чуждото мнение и разприятеляват на конвейер. Можете да бъдете сигурни че относителният дял на двете групи в обществото не съответства на относителния дял на БСП+Възраждане в парламента. Процентът на ваксинирани е достатъчно показателен. Ако президентът бе направил партия около Янев, вместо около Петков тя щеше да спечели изборите. Това за преливанията го говорете на по-възрастните си роднини. Ако има преливане, то може да е само между ДБ и ГЕРБ. Потъпкването на правото на мнение и на политическо представителство на първата група е всичко друго, но не и приемливо и демократично! Това си е висша форма на фашизъм. Добре ще е Янев и Манолова да сформират политически проект и да се борят за управление или да бъдат коректив на политическото безумие.

И накрая ще завърша - осъждам войната и действията на Путин. За широко отваряне на страната ни за бежанци от нея, но не и за оказване на военно-логистична помощ и разширяване присъствието на НАТО на наша територия.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 02 мар 2022 11:54

:lol: :lol: :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 02 мар 2022 12:03

doktora25 написа: Ако има преливане, то може да е само между ДБ и ГЕРБ.

Е това точно е преливане, което няма как да се случи. Това са диаметрално противоположни светове :mrgreen:

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 02 мар 2022 12:09

Има, има, познавам такива. Ореваха ми всичко, което има за ореваване за коалицията на ДБ с БСП и най-тържествено заявиха къде ще се завърнат.

Между другото на политическия компас ДБ, ПП и ДПС практически се припокриват, както и ГЕРБ с ИТН. БСП е много далеч. Причините за коалицията обаче са ясни, а аз съм доволен че БСП би трябвало да играе ролята на коректив, а не на опозиция. И все пак основните критики към ГЕРБ и ДПС са че много крадат и злоупотребяват с власт и корупция, нещо което новите не са доказали че не правят.
Последна промяна от doktora25 на 02 мар 2022 12:38, променено общо 1 път.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

DanailG
Контакти:

Мнениеот DanailG » 02 мар 2022 12:12

Aз пък мисля че обществото отдавна не е било толкова обединено колкото сега около войната.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 02 мар 2022 19:04

Време е тази държава да се започне лек по лек да се отърсва от сянката на Русия, защото ние сме единствените от бившите близки до СССР, които сме най-назад като развитие. Страх ни е да си кажем какво мислим за тях като цяло, страх ни е да поискаме помощ, за да не засегнем Русия и прочие.

Една Естония, която е на границата с Русия и се намира много близко до Москва е в НАТО заедно с нас, когато влязохме и там още на 25 февруари се намъкнаха британските военни с танковете, за да пазят в случай, че стане нещо.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=rjIMknuz-2g[/youtube]

Ozzimozzi
Контакти:

Мнениеот Ozzimozzi » 02 мар 2022 21:44

Днес официално подадох заявление до министър-председателя, с което изразих желанието си да бъда освободена от длъжността "заместник-министър на отбраната". Това съобщи в профила си във Фейсбук зам.-министърът на отбраната Ралица Симеонова.

"Радвам се, че е придвижено успешно и че повече няма да изпитвам срам и неудобство от политиките, които провежда този кабинет", добавя тя.

Това, на което станах свидетел през предходните няколко месеца, затвърди убеждението ми, че сме завладяна държава, унижавана от свои и чужди, експлоатирана за реализиране на лични цели и амбиции. Системата на отбраната е много подходяща илюстрация на подобни практики", посочва тя.

"Не знам защо все още говорим за национална политика. Осезаемо е усещането, че това реално е политика на друг държавен субект, а нашите институции играят ролята просто на проводник.

И ако някой дръзне да се опита да промени нещата и да съхрани остатъците от националното ни достойнство, цялата клиентела, цялата машина бива мобилизирана срещу него. Ресурси не се пестят. Но има надежда. Да не забравяме, че всяка криза е и възможност", заявява в заключение тя.

За съжаление такова е положението не от сега, а от десетки години! От една зависимост, попадаме в друга,
Защо Левски не е обслужвал дълга си към НАП в последните 2 години, при положение, че това е водещото плащане за придобиване на лиценз?
- Не бих казал, че плащанията към НАП са най-важното нещо за получаване на професионален лиценз.

Красимир Иванов

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 02 мар 2022 21:49

Интересно.
Значи на никой не му правеше впечатление, че сме марионетки на Русия от не знам колко години вече, но сега като се почна някаква такава чистка се говори за завладяна държава и някакви чужди интереси? :roll:

Май лек по лек започнаха да се виждат кои са на заплата от Москва.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 02 мар 2022 21:56

doktora25 написа:Има, има, познавам такива. Ореваха ми всичко, което има за ореваване за коалицията на ДБ с БСП и най-тържествено заявиха къде ще се завърнат.

Между другото на политическия компас ДБ, ПП и ДПС практически се припокриват, както и ГЕРБ с ИТН. БСП е много далеч. Причините за коалицията обаче са ясни, а аз съм доволен че БСП би трябвало да играе ролята на коректив, а не на опозиция. И все пак основните критики към ГЕРБ и ДПС са че много крадат и злоупотребяват с власт и корупция, нещо което новите не са доказали че не правят.

Според мен БСП и ИТН възможно най-бързо трябва да излязат от коалицията и да разкарваме ЛГБТ-тата, защото Кирчо от лизане на задници ще направи война с Русия. И не, НАТО няма да дойде да ни помогне.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Ozzimozzi
Контакти:

Мнениеот Ozzimozzi » 02 мар 2022 21:57

paceto написа:Интересно.
Значи на никой не му правеше впечатление, че сме марионетки на Русия от не знам колко години вече, но сега като се почна някаква такава чистка се говори за завладяна държава и някакви чужди интереси? :roll:

Май лек по лек започнаха да се виждат кои са на заплата от Москва.

От десетки години, властта в България се определя и правителства се назначават с пари зад океана, та не зная чия марионетка сме! Във всички случаи нямаме собствена политика и не си защитаваме националните интереси!
Както и да се връткаме, все сме от женската страна.
Защо Левски не е обслужвал дълга си към НАП в последните 2 години, при положение, че това е водещото плащане за придобиване на лиценз?
- Не бих казал, че плащанията към НАП са най-важното нещо за получаване на професионален лиценз.

Красимир Иванов

Върни се в “Свободна зона”