Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

garfield22
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот garfield22 » 18 юни 2019 11:03

Thsmith написа:Собствените, собствените! Те са важни.
---
Какво настъпление бре, каква догодина? Те немците за 1 месец са приключили всичко. Както реално приключват с всички, които срещат в нормални условия и когато не са превъзхождани 5+ към 1 ;)
Реално на бритишите им трябват няколко години за да влязат в пълна боеспособност, той иска някакви нахлувания.

И двете алтернативи не са особено добри, но поне в първия случай щяха да срещнат Вермахта, когато е зает на 2 фронта, а не когато е подготвен и е концентрирал всичките си сили срещу тях, и е натрупал боен опит, докато техните армии са стояли месеци наред, без да правят нищо. И щом толкова ги е страх от германците, защо дават обещания и гаранции за защита, които не могат да изпълнят?

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 18 юни 2019 11:10

Да, те Французи и Британци са мобилизирани и чакат само на нисък старт да тръгнат към Бранденбург :lol: Плана никога не е бил такъв. Стратегията е една и съща. Линия, която немците отново да не могат да преодолеят (и тук бъркат фатално) и блокада докато ги уморят от глад и ги накарат да се предадат. Без да губят излишно много хора. Блицкрига ги изненадва неприятно и се налага британците да се готвят с години за да могат да дебаркират като хората, да подготвят терена с достатъчно голямо въздушно предимство и да триумфират. :lol:

пп Това малко навява асоциации с Ханибал и Рим. Става война заради град, който е под защита на Рим, после Ханибал нанася бързи и изненадващи удари, които разклащат империята и доста години минават преди Сципион да сложи точка, а в последствие и Картаген да бъде унищожен.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

garfield22
Контакти:

Мнениеот garfield22 » 18 юни 2019 11:24

Те много подценяват защитата на Ардените, и то при положение, че германците нахлуват оттам и през Първата световна. В плановете им може и да не е влизало настъпление, но пък с пасивността си просто подканиха Вермахта да ги атакува в най-подходящото за него време.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 18 юни 2019 13:40

Soulen написа:Мен пък веднага ми идва на акъла една яка схема. Събират се двамата хулигани и започват игра. Единия хулиган (САЩ) плаши децата с другия (Русия) и им казва, ако не ми плащате за протекция, Русия ще ви бие. После може и печалбата да разделят от баламурниците европейски държави. Ето ти бизнес, нали си бизнесмен. Щом аз мога да се сетя, значи и те са се сетили за тоя номер и плашат васалните си държави със злите САЩ/Русия.

Тия 2 държави толкова имат нужда една от друга, че биха се сринали без другарчето си. Винаги при общ враг са в съюз да си пазят разделението на света. Ще видим 3-тия играч Китай как ще наруши статуквото скоро.
Точно такава е "играта".
Това си е старото римско правило - "Разделяй и владей". :geek:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 18 юни 2019 19:30

Тези янкита хептен се маймунизираха. Пращат някаква Мустафа за посланник в България.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 18 юни 2019 19:59

Thsmith написа:Блицкрига ги изненадва неприятно и се налага британците да се готвят с години за да могат да дебаркират като хората, да подготвят терена с достатъчно голямо въздушно предимство и да триумфират. :lol:

Кой това, британците ли :?: :lol:
Те не се ли готвят с години да се изнесат от Дюнкърк :lol:
Щяха да дебаркират чърчиловците на пичка си лелина, ако не бяха американци и руснаци да притиснат Гитлер :lol: :lol: :lol: :lol:

THE G.A.M.E написа:
Soulen написа:Мен пък веднага ми идва на акъла една яка схема. Събират се двамата хулигани и започват игра. Единия хулиган (САЩ) плаши децата с другия (Русия) и им казва, ако не ми плащате за протекция, Русия ще ви бие. После може и печалбата да разделят от баламурниците европейски държави. Ето ти бизнес, нали си бизнесмен. Щом аз мога да се сетя, значи и те са се сетили за тоя номер и плашат васалните си държави със злите САЩ/Русия.

Тия 2 държави толкова имат нужда една от друга, че биха се сринали без другарчето си. Винаги при общ враг са в съюз да си пазят разделението на света. Ще видим 3-тия играч Китай как ще наруши статуквото скоро.
Точно такава е "играта".

+1 и от мен. Двамата големи хулигани комбо джобат малките.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 19 юни 2019 02:27

Groucho написа:
Thsmith написа:Блицкрига ги изненадва неприятно и се налага британците да се готвят с години за да могат да дебаркират като хората, да подготвят терена с достатъчно голямо въздушно предимство и да триумфират. :lol:

Щяха да дебаркират чърчиловците на пичка си лелина, ако не бяха американци и руснаци да притиснат Гитлер :lol: :lol: :lol: :lol:

Ами Монти чака Патън, лудия каубой за да ги почнат :lol: :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 20 юни 2019 12:24

Хубава птичка са съборили персите...
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 20 юни 2019 12:35

Thsmith написа:
Groucho написа:
Thsmith написа:Блицкрига ги изненадва неприятно и се налага британците да се готвят с години за да могат да дебаркират като хората, да подготвят терена с достатъчно голямо въздушно предимство и да триумфират.

Ами Монти чака Патън, лудия каубой за да ги почнат :lol: :lol:

То хубаво, че Гудериан е зает на север, африката тесна щеше да им се види и ха монтита и на понтита из тез пясъци. :lol:

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 20 юни 2019 12:44

Thsmith написа:Нормално е да си плащаш за безопасността. Ти да не искаш СОТ да плащат на теб за дето ти пазят апартамента :lol:

Чувал съм, че тия сотаджии си плащали на десетки държави за базите си, ама може и да съм се объркал, дейба. :lol:
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Върни се в “Свободна зона”