Помощ от инженер/физик

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

bobmarli
Контакти:

Re: Помощ от инженер/физик

Мнениеот bobmarli » 30 май 2016 17:00

1982 написа:Боб, поправи ме, ако не съм прав, лаик съм на тема взривове, но, ако не се лъжа, за да събориш такива масивни конструкции, като 3-те сгради на СТЦ, е нужен толкова взрив, че ще отекне в цял Манхатън, а на всички видео кадри ще се чуе ясно звукът от него ???
Такива солидни сгради няма как да се взривят безшумно. :roll:

Аз също съм лаик по темата, но мога да цитирам доклада от срутването на WTC :

"За да се срути такава сграда с познатите ни експолизиви, звукът в разстояние 1км ще е със сила 130-140 децибела."

Simulations of hypothetical blast events show that no blast event played a role in the collapse of WTC 7. NIST concluded that blast events did not occur, and found no evidence whose explanation required invocation of a blast event. Blast from the smallest charge capable of failing a single critical column would have resulted in a sound level of 130 dB to 140 dB at a distance of at least half a mile. There were no witness reports of such a loud noise, nor was such a noise heard on the audio tracks of video recordings of the WTC 7 collapse.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 30 май 2016 17:59

1982 написа:Илчо, стига си ме питал, казах ти, повече с теб нищо няма да коментирам по темата. Хем твърдиш, че пиша простотии и не разбирам нищо, хем ме питаш. Па, като ти отговоря, казваш, че съм си налагал "конспирацията" на теб. :lol: :lol: :lol: Ето, аз се отказах, за да не ти "налагам" мнението си. ;) ;)

Няма как да споря с човек, който от цялостната картинка си вади само удобните за тезата си факти, а другите ги пренебрегва или отрича. И Васко ти го написа по темата с пожарите и небостъргачите, а аз сигурно 15 пъти даже. ;)

Ти просто виждаш само това, което искаш да видиш.

Хем ни убеждава, че няма как да е Боинг, хем в следващото изречение ми сочи непокътнат нос на Боинг, който излизал от другата страна на сградата. Сигурно на 90-я етаж е имало склад за авиочасти, няма друго обяснение.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 30 май 2016 18:01

Чудесно, Боб, може би лаладжиите-конспиратори, твърдящи, че 3-те сгради са взривени, ще дадат обяснение как това е станало така безшумно .....
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 30 май 2016 18:45

1982 написа:Чудесно, Боб, може би лаладжиите-конспиратори, твърдящи, че 3-те сгради са взривени, ще дадат обяснение как това е станало така безшумно .....

Ако твърдиш, че една такава сграда (гигант) може да се срути безшумно и шума не е разтресъл цял Манхатън, значи имаш бая сериозни бад сектори... в харда. :mrgreen:

А производителите на стомана са пълни идиоти, да харчат луди пари за специални въглища та да топят метала,ами не си купят нафтичка на далавера( керосинът е пречистена нафта). :lol:
... и после внезапно си направих секуро.

bobmarli
Контакти:

Мнениеот bobmarli » 30 май 2016 19:35

язе написа:
1982 написа:Чудесно, Боб, може би лаладжиите-конспиратори, твърдящи, че 3-те сгради са взривени, ще дадат обяснение как това е станало така безшумно .....

Ако твърдиш, че една такава сграда (гигант) може да се срути безшумно и шума не е разтресъл цял Манхатън, значи имаш бая сериозни бад сектори... в харда. :mrgreen:

А производителите на стомана са пълни идиоти, да харчат луди пари за специални въглища та да топят метала,ами не си купят нафтичка на далавера( керосинът е пречистена нафта). :lol:

Колега, за n-ти път: не керосина е разтопил стоманата, керосинът е бил "искрата" запалил всичко вътре: стени, покриви, бюра, хартия, дървении, хора и изобщо всичко, което е било вътре. Само виж количеството дим, което излиза от сградите, ясно е че става въпрос за бибрутален пожар. Не знам защо ви се струва толкова невъзможно този огън да развие температури досатъчно да олабят колоните. Отделно от разбитите прозорци и стенистава течение и навлиза яко кислород.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 30 май 2016 19:37

1982 написа:Боб, поправи ме, ако не съм прав, лаик съм на тема взривове, но, ако не се лъжа, за да събориш такива масивни конструкции, като 3-те сгради на СТЦ, е нужен толкова взрив, че ще отекне в цял Манхатън, а на всички видео кадри ще се чуе ясно звукът от него ???

Бе то няма и как да бягаш по стълбите като насреща ти иде огън от горящ "керосин", ама доста народ е бягал надолу 8-)
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 30 май 2016 19:44

bobmarli написа:
язе написа:

Колега, за n-ти път: не керосина е разтопил стоманата, керосинът е бил "искрата" запалил всичко вътре: стени, покриви, бюра, хартия, дървении, хора и изобщо всичко, което е било вътре. Само виж количеството дим, което излиза от сградите, ясно е че става въпрос за бибрутален пожар. Не знам защо ви се струва толкова невъзможно този огън да развие температури досатъчно да олабят колоните. Отделно от разбитите прозорци и стенистава течение и навлиза яко кислород.

Даже и азбестът е горял :mrgreen:
Аз писах преди два дена, че за да се нагрее 16 мм стомана в ковашка пещ, при затворена врата и вкаран въздух под налягане вътре е нужен повече от половин час, ти ще ми говориш как свободно горящ огън е зачервил сигурно профилни колони с не по-малко от 200 х 200 напречено сечение за същото време!
И как пък никой от вас не разбули тайната защо не падат първо етажите над удареното място, след като тяхната носеща част е най-силно разрушена? Как пък поне един литър "керосин " не се изля по външните стени, та да видим и при тях малко пожар :roll:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 30 май 2016 19:46

bobmarli написа:
язе написа:

Колега... ако керосина не е разтопил стоманата, значи тия дървесини хартии, газ за дома и прочее, не могат да разрушат дори боята и. Капиш?
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 30 май 2016 19:48

Не е нужно чак да я разтапя, стига да омекне, като добавиш и, че конструкцията е вече деформирана и отслабена от зверския удар, хич не е невъзможно да поддаде.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 30 май 2016 19:50

Кашчей написа:

Бе то няма и как да бягаш по стълбите като насреща ти иде огън от горящ "керосин", ама доста народ е бягал надолу 8-)

Бягал е, ама не е знаел, че ЦРУ е заложило долу безшумен експлозив. :mrgreen: :mrgreen:

Върни се в “Свободна зона”