Всичко за бежанците от Сирия и "Ислямска държава"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Re: Всичко за бежанците от Сирия и "Ислямска държава"

Мнениеот RedeviL » 17 сеп 2015 15:02

FLANKER написа:Е, няма такъв плазмодий!
[offtopic]Плевнелиев: Армия на границата ще е дипломатически скандал
Публикувано на 17.09.2015.

Идеята за участието на българската армия в опазването на границата с Турция е меко казано недобра, да не кажа, че тя може да се превърне в много сериозен външнополитически проблем за България.

Това коментира президентът Росен Плевнелиев пред журналисти по повод различните позиции на силовите ведомства относно евентуалната помощ от страна на армията във връзка с охраната на границата.

Държавният глава е категоричен, че не би допуснал армията да застане на границата, а от другата страна да няма такава.

„Още по-важно е, представете си какъв дипломатически скандал ни очаква, ако се окаже, че ние пазим границата си с една съюзническа държава, каквато е Турция, с войници, с БТР-и, с техника“, категоричен бе Плевнелиев.

По думите му е недопустимо да се създават „международни имиджови проблеми за България“. Той посочи, че се надява правителството да намери правилното решение.

„А правилното решение е МВР да намери сили и ресурси,

те да му бъдат осигурени, ако няма такива, за да може да се справи със ситуацията по границата“, посочи президентът.

„Очаквам 2015 г. да бъда година на много работа, на много по-малко политическо противоборство, на повече съгласие и на повече работа по смислените национални приоритети.

2015 г. със сигурност трябва да бъде година на реформи,

има сектори, които са в критично състояние и не търпят отлагане. 2015 г. трябва да бъде година, в която се надявам в края й да може всички политици в този смирен и конструктивен тон, с който започваме отново заедно да кажат: „Бяхме полезни на народа и свършихме нещо смислено за нацията“, каза още Плевнелиев.

източник: vesti.bg чрез БТА, Агенция „Фокус[/offtopic]

Аз предлагам да се наемат 5-та стюарди на Левски от мача с юношите на ЦСКА. :mrgreen: Сега сериозно, нека Г.Марков коментира изказването на прецедента Плевнелиев, щото тази сутрин беше доста разпенен по темата и не пропусна да възхвали премиера на "любимата" му Унгария. А какво ще каже за действията на президента и премиера на любимата му България? :roll: :?

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 17 сеп 2015 15:31

Интересно ми е що нямаме репортери на границата ни да следят кво става?В Одрин имаме.Накъде ще тръгнат тия бежанци-но комент.Те не искали в България а в Германия и З.Европа.Тез нещо ни премятат ми се струва.Нагоре затвориха граници и тия като нищо ще ги изсипят при нас без да се шуми много.Особено за парички.Нищо че журналята обработват общ.мнение в обратното.Като виждам и "умовете" във властта как разсъждават..
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 17 сеп 2015 15:43

icko65 написа:Интересно ми е що нямаме репортери на границата ни да следят кво става?В Одрин имаме.Накъде ще тръгнат тия бежанци-но комент.Те не искали в България а в Германия и З.Европа.Тез нещо ни премятат ми се струва.Нагоре затвориха граници и тия като нищо ще ги изсипят при нас без да се шуми много.Особено за парички.Нищо че журналята обработват общ.мнение в обратното.Като виждам и "умовете" във властта как разсъждават..

Приятелю,репортерите са само в Киев на "Майдана".
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 17 сеп 2015 16:13

icko65 написа:Интересно ми е що нямаме репортери на границата ни да следят кво става?В Одрин имаме.Накъде ще тръгнат тия бежанци-но комент.Те не искали в България а в Германия и З.Европа.Тез нещо ни премятат ми се струва.Нагоре затвориха граници и тия като нищо ще ги изсипят при нас без да се шуми много.Особено за парички.Нищо че журналята обработват общ.мнение в обратното.Като виждам и "умовете" във властта как разсъждават..

Кви парички, бе, човек? Буквално си го казват имигрантите, че е по-добре да се върнат обратно, отколкото да седят в България. Това е истината.

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 17 сеп 2015 16:19

diplomat написа:

Кви парички, бе, човек? Буквално си го казват имигрантите, че е по-добре да се върнат обратно, отколкото да седят в България. Това е истината.

Ми що не се връщат?Скоро им предстои държавата си да градят от руините.Аз ли да ходя там?Или европейците..

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 17 сеп 2015 16:20

ТВ Европа се оплакаха, че не им дават да излъчват на живо от нашата страна на границата.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 17 сеп 2015 16:25

fcb_bg написа:

ТВ Европа се оплакаха, че не им дават да излъчват на живо от нашата страна на границата.

..за да не се види какво?Как предаваме Родината?Жалка работа-безнадежна.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 17 сеп 2015 16:27

diplomat написа:

Никакво връщане назад няма. Каналджиите ги карат през 5 минути с маршрутки и ги струпват на талази до Одрин. Онези лежат около пътя и кръв ще повръщат, но назад няма да връщат. Единствено от турска страна, ако не решат да ги транспортират обратно до лагерите, което дълбоко ме съмнява, няма друг път/изход, освен напред.

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 17 сеп 2015 16:32

Меркел що не ги извози до Германия?Ако иска и със самолети-нали са богати.Помощи ще дават ще ги учат да работят и живеят като европейци!Пък и на колегата зад океана да прати щото те запалиха фитилите..

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 17 сеп 2015 16:45

Аз пак да питам, откъде имат пари 8-) Уж живеят бедно и едвам свързват двата края, пък тръгват с по 5 000-10 000 евро към Европа 8-) Неслучайно хората са казали, като се проследят парите, ще се разбере къде е корена на проблема 8-) Спираш им финансирането и проблемът се решава от самосебе си 8-) Еврогейтаците въобще да не се ослушват и да се правят на приятно ощипани моми 8-) Имат сума ти служби зад гърбовете си 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Свободна зона”