Шистов газ / Протест - Варна 14.01

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

victor__
Контакти:

Re: Шистов газ / Протест - Варна 14.01

Мнениеот victor__ » 12 яну 2012 20:02

Говорим конкретно за добив на шистов газ в Добруджа. Не ми говори общи приказки "навсякъде" Има доказани големи залежи от подпочвени води именно в Добруджа и именно където са и тези от шистов газ
Правилния начин е - илзиза се и се казва, това и това ще правим, толкова ще спечлим като държава, толкова от тая печалба ще се задели за района в който се добива газ - за пътища, за болници, соц,заведения, нови работни места. Такива и такива са рисковете, ако се случат, толкова ще е обезщетението. Нормални работи при една сделка смятам.
И пак да питам, щото ме хваща яд като се води една дискусия да ми слагат думи в устата - къде видя да пиша, че съм против? Разликата в това което аз и ти пишем, е че ти си готов да поемеш риска /образно казано :)/ воден само от евентуалната печалба, а аз мисля че е по-добре за всички ако горните положения са ясни и изчистени.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 12 яну 2012 20:18

Аз пък съм твърдо против :!:Мегън,по твоята логика ще ми обясниш ли как извира водата от минералните извори,на пук на твоите физични закони :roll: :?:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 12 яну 2012 20:31

victor__ написа:Говорим конкретно за добив на шистов газ в Добруджа. Не ми говори общи приказки "навсякъде" Има доказани големи залежи от подпочвени води именно в Добруджа и именно където са и тези от шистов газ
Правилния начин е - илзиза се и се казва, това и това ще правим, толкова ще спечлим като държава, толкова от тая печалба ще се задели за района в който се добива газ - за пътища, за болници, соц,заведения, нови работни места. Такива и такива са рисковете, ако се случат, толкова ще е обезщетението. Нормални работи при една сделка смятам.
И пак да питам, щото ме хваща яд като се води една дискусия да ми слагат думи в устата - къде видя да пиша, че съм против? Разликата в това което аз и ти пишем, е че ти си готов да поемеш риска /образно казано :)/ воден само от евентуалната печалба, а аз мисля че е по-добре за всички ако горните положения са ясни и изчистени.

То горните неща няма как да бъдат изчистени, доакто се прави протест след протест и тъплата не ще да чуе какво й се казва! Тя чува само това, което й е удобно. Иначе съм съгласен, че трябва предварително да се изготви програма как да се използват приходите от една такава дейност.

И очевидно не си бил твърдо "против" добива на шистов газ, просто останах с такова впечатление от позицията, която заемаш! Няма място за половинчати неща! Или си "за", или си "против"! Защото ти хубаво искаш да получиш отговори, но докато ги получиш, че да вземеш решение... с разните подобни протести ще пизгоним всичките потенциални инвеститори!

П.П. Най-голямото находище на шистов газ в България, доколкото знам е до Нови Пазар, а не в Добруджа ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
mad forest
Контакти:

Мнениеот mad forest » 12 яну 2012 20:34

А аз не мога да разбера как с лека ръка се разиграват сценарии, как при евентуална авария някоя си компания ще ни снабдява с вода! Ти би ли желал да живееш на място, на което някой ти носи вода с водоноски примерно, а преди това е отровил всичко наоколо! Все пак не е един или два малки града, а около 1 000 000 души! Май тук някои хора заслепени от печалби на чужди компании са готови на всичко! Има ли някой тук, който наистина вярва, че обикновения българин ще спечели нещо от това? Този газ добиван от частна компания била дори и българска дали ще се продава на преференциални цени вместо на пазарни? Мисля, че не е обоснован риска да премахнем едно богатство (чистата вода) за сметка на друго, което би ни отровило!
2012 - Шампион и носител на Купата на България!
2013 - Шампион на България!

victor__
Контакти:

Мнениеот victor__ » 12 яну 2012 21:03

Меган Фокс. Няма как да си твърдо За илим твърдо против, ако нямаш цялата информация и горните моменти не са изяснени. Другото е хазарт. Аз и за това не съм против, не съм и за. Това не е Левски/ЦСКА като не си с едните си с другите. Предполагам ако живееше в Нови Пазар щеше да мислиш по същия начин? Или се бъркам.
Залежи от шистов газ има в цяла Добруджа. Да, едно от най-големите е в Нови Пазар, но като цяло газта е в Добруджа - неслучайно се планира проучванията, т.е сондажите да са край Добрич, Варна, Силистра и Шумен. Пак да ти го кажа - говориш малко наизуст иначе верни неща - на България този газ и е нужен - факт. Въпроса е да се уточни цената на която да стане това и кой ще поеме евентуалните щети. Защото ако недай боже стане нещо, думите ти :Ами сори ама рискувахме щото сме смели: няма да помогнат на хората от засегнатите райони. А в момента има примери какво става ако инцидент.
И айде да направим разлика между инвеститор и концесионер на находище на горива. Първия ще вложи тук нещо, което да приоизвежда и да носи приход и на него и на местните. Втория ако се остави да прави каквото си иска, просто ще изцоца квото има и беж да го няма. Инвеститори доказахме че не можем да привлечем, поне не и сериозни. Дано поне с тая работа не се оплескаме

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Мнениеот maldin1 » 12 яну 2012 21:23

megan fox написа:
wicked1913 написа:Меган, Бойко ???

Като са големи "катили" защо не си го извличат по техните земи ами това се прави в България и Еквадор?
Проучи малко какво се е случило с хората в Еквадор след започването на добива и за колко милиярда са осъдени Шеврон.

Или как беше, когато фактите говорят... и гербаджиите мълчат!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аз ако съм гербер, то ти трябва да си червената шапчица! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

И не ни сравнявай с Еквадор! Там се опитват с трици маймуни да ловат, или по друг начин казано да вложат колкото се може по-малко кинти, за да се постигне по-голяма печалба! :) Ест това намаляване на разходите е най-вече за сметка на сигурността и качеството на материалите! А това у нас не трябва да се допуска! Просто да купят възможно най-качествените материали, ако ще да са най-скъпите на света и така да добиват шистов газ! ;)
Ти сериозно ли? Нашите бунаци да купят най-скъпата и качествена техника? Това го разправяй на мангалите в най-близкия квартал до твоя. Второ ти сериозно ли мислиш, че България ще стане "независима"? Пак се базикаш нещо. И най-накрая то е ясно, че ще го приемат това просто нашите гъзодупелизци вече им е казано кой е "правилния" отговор, но ти пожелавам точно от тая най-скъпата и сигурната технология да почне да ти се запалва водата у вас.
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

Потребителски аватар
mad forest
Контакти:

Мнениеот mad forest » 12 яну 2012 22:01

А ето какво пишат за нас! http://ireport.cnn.com/docs/DOC-729903 Дори американците забраняват метода ...!

victor__
Контакти:

Мнениеот victor__ » 12 яну 2012 22:54

Сега се поразрових малко в нета...
Та Меган Фокс, като казват Нови Пазар знаеш ли какво се има предвид?
блок 1 Нови Пазар се намира на територията на области Варна, Шумен, Силистра, Разград и Добрич и е с обща територия 4 398 кв.км - цитирам от Решение 427/16.06.2011 година на Министерски съвет на Република България за издаване на разрешително за търсене и проучване на находища на нефт и природен газ. Всеки оже да си ги намери в нета

Та като говорим за Нови пазар, както и аз се бях заблудил, да имаме предвид Добруджа и кажи речи Севроизточна България.
Основните водоизточници са на същата тая територия. С мислене на слаб покерджия риск печели риск губи, ми се струва неподходящо да се отнасяме към тоя проблем

Потребителски аватар
mad forest
Контакти:

Мнениеот mad forest » 12 яну 2012 23:05

Този Меган имаше доларчета в очите! Иначе в Добруджа е най-големия резервоар на вода в България! От Шабла до Централна България! Кой ще ни е виновен ако се замърси тази вода?

motion_man2
Контакти:

Мнениеот motion_man2 » 13 яну 2012 01:54

Меган Фокс, или наистина не знаеш за какво иде реч, или си тъп като талпа.
Тези, които лобират за шистовия газ биват изобличавани на всяко едно ниво: агенти на ДС, бивши служители на фирмите замърсителки из цял свят и т.н. По цялата Земя пищят от този метод, замърсяване на земята и водата, хората страдат. Проучвания от цял свят показват категорично, че на българска територия има минимални залежи.
Хората собственици на земя, където ще се добива, няма да получат нищо от газа. Българският народ няма да получи нищо, тъй като всичко ще бъде собственост на добиващите фирми, и най-вероятно ще бъде изнесено...
Но ти продължаваш с глава забита в задника ти да ръсиш простотии...
Мамка му, няма как да се оправи тая страна, няма как...
www.varna1913.com Новият сайт на привържениците на Черно море Варна, към него работи и новият форум!

Ф.К.Ч.М.

Върни се в “Свободна зона”