Избор на автомобил .

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sistera
Контакти:

Re: Избор на автомобил .

Мнениеот sistera » 17 ное 2011 13:03

forumx3 написа:Здравейте , скоро ще взимам книжка и с баща ми говорим за нова кола . Аз искам или Audi a3 или Honda Prelude . Само , че баща ми не иска A3-ка защото били много дефектни и издръжката им е скъпа , Хонда пък не иска защото била спортна и бърза кола .. Което всъщност е така и на мен не ми трябва толкова бърза кола но щом се кара с акъл .. няма проблеми .. Та въпроса ми е ако има запознати с автомобилите нека изразят мнение за тези 2 автомобила - за плюсове , минуси , дефектни и т.н . Става въпрос за автомобил някъде от 92 до 97 год ..

Колега,имам над 20 години стаж като шофьор и съм карак десетки най различни автомобили.Не слушай тези които ти говорят за нисък тази или онази кола на газ и т.н.В градски условия всички бензинови ,а и по-мощните дизели,не падат под 10 на 100 разход,уверил съм се лично.Карах 3 години едно служебно пежо 106-дизел с 1.5 мотор и даваше разход 5-5.5 градско,като имаш впредвид ,че веки ден се пали и гаси поне 60-70 пъти което вдига разхода (тоест ,тръгни-спри много пъти).Частите са му сташно евтини и е доста здраво,но трябва добра подръжка защото дизела е малко капризен по принцип.Хонда сивик 1.4 бензин е много добър вариант също,говоря за 96-97 год.Имам познати с такива и по 3-4 години си ги карат почти без проблем,е с някой и други дребни неща,но със стара кола винаги има по нещо макар и малко.С колите е като с жените,въпрос на късмет ;) .Желая ти късмет и безаварийно шофиране и най-вече разумно!

Потребителски аватар
sistera
Контакти:

Мнениеот sistera » 17 ное 2011 13:08

saffron написа:брато , ако питаш мене , като за първа кола ти требва нещо гъзарско.. да грабнеш очите на малките пички :) взимаш тоя спаидър за 2800 като се пазариш малко и си топ ! ;) :P

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Е това е кола ,която ще ти изкърти зъбите от разходи и за гориво и за части и за каквото се сетиш.

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 17 ное 2011 13:30

sistera написа:
saffron написа:брато , ако питаш мене , като за първа кола ти требва нещо гъзарско.. да грабнеш очите на малките пички :) взимаш тоя спаидър за 2800 като се пазариш малко и си топ ! ;) :P

Е това е кола ,която ще ти изкърти зъбите от разходи и за гориво и за части и за каквото се сетиш.

е чак пък толкова? .. частите са стандартни за Алфа.. има ги във всеки магазин 2-ра употреба..... колко мислиш ,че гори според тебе?? пък има вариант за газова уредба с парите от пазаренето ще си я сложиш.... въпреки ,че е на почти 200 000 километра в описанието пише ,че мотора работи перфектно .... .виж и само джантите бро.. оригинални - черни.. с логото на Алфа.. за човек до 30 години колата е идеална... ;)
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 17 ное 2011 13:51

Аз съм любител на съвременните дизелови двигатели и не признавам бензинови или газифицирани коли, за това съм и пристрастен, но мой съвет е: Млад водач си. Вземи си нещо неангажиращо поне докато добиеш умение и опит. Задължително, като кончета да не надхвърля числото 90 ( и данъка по-нисък и разхода по-човечен) и да не пада под 55 . Кола втора употреба е само късмет. Марка, държава производител и прочие глупости ги оставям за фолклора. И нещо друго - тези, които правят минети и спагети са напред в технологиите и отдавна в Европата имат друго "усещане" за автомобилите им. Японско нещо не съм карал и нямам право на мнение. Преценката е твоя, но последен съвет: Не се доверявай на БГ-фолклора. Преди да си купиш кола. Влез във съответния автомобилен форум и се съветвай за избора си...Никой няма да ти откаже и помощ при огледа на колата, каквато и да е тя. Казвам го от опит. Винаги питай патило...Някой беше изтъкнал за една немска каска, че имала голяма екстра АБS, еърбег и климатроник. Това не са големи екстри - това за задължителни опции за кола след 1998 година. Това, че някой те съветва да избираш кола с възможно по-малко такива опции буди недоумение у мен. Гледам, че има много почитатели на Ауди. В тази връзка: Продава се Ауди А4 2.5 ТDI - 2000 год. Почти се подарява. :mrgreen:
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 17 ное 2011 13:57

saffron написа:
sistera написа:

е чак пък толкова? .. частите са стандартни за Алфа.. има ги във всеки магазин 2-ра употреба..... колко мислиш ,че гори според тебе?? пък има вариант за газова уредба с парите от пазаренето ще си я сложиш.... въпреки ,че е на почти 200 000 километра в описанието пише ,че мотора работи перфектно .... .виж и само джантите бро.. оригинални - черни.. с логото на Алфа.. за човек до 30 години колата е идеална... ;)

И аз исках да попитам колегата - разбирач дали е карал такава кола, дали я поддържал или само е чул как две жени на пазара са коментирали този автомобил. Аз имам мнооого добра представа за тази Алфа ( не точно този от снимката де), но не смея да го предложа на питащия колега по други съображения. Само ще вметна, че колкото и тежък в действията си да бъде човек, когато седне зад подобна машина ( с главно М) забравя задръжки, а адреналина светкавично заема мястото на разума. Това не е кола за ежедневието на един млад шофьор.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 17 ное 2011 14:50

В крайна сметка тука всеки ще ти даде различен съвет :) То за нас в България трябва специални коли да правят: здрави,надеждни,ефтини,красиви,икономични,мощни,ефтина поддръжка и нисък данък :) :) :) :) Трудно ще вземеш решение, а пък виждам от двата линка които си предоставил, че си хвърлил око на ПРЕЛЮД-а.Ако е така, направи си регистрация във форума на Хонда и започвай да разпитваш.Има много светнати хора там, които ще ти кажат за какво точно да гледаш.Не прави като мен, първо си купих кола и после започнах да чета,щото може да съжаляваш :) :) :) От опит ти го казвам.Черния изглежда добре,обаче честно казано, Honda Prelude с газова хич не ми се връзва.Направо си е кощунство :)

П.С. Сега видях , че колегата ntodorov е написал почти същите неща.Послушай го!
Последна промяна от Muscarin на 17 ное 2011 14:54, променено общо 1 път.

rolik
Контакти:

Мнениеот rolik » 17 ное 2011 14:52

forumx3 написа:Здравейте , скоро ще взимам книжка и с баща ми говорим за нова кола . Аз искам или Audi a3 или Honda Prelude . Само , че баща ми не иска A3-ка защото били много дефектни и издръжката им е скъпа , Хонда пък не иска защото била спортна и бърза кола .. Което всъщност е така и на мен не ми трябва толкова бърза кола но щом се кара с акъл .. няма проблеми .. Та въпроса ми е ако има запознати с автомобилите нека изразят мнение за тези 2 автомобила - за плюсове , минуси , дефектни и т.н . Става въпрос за автомобил някъде от 92 до 97 год ..

Ето ти малко " акъл " :) и от мен.Щом сега ще вземаш книжка вероятно си от тия дето скоро са минавали прави под масата.Както и да е пожелавам ти да я вземеш. Аз преди няколко години бях в положение на баща ти сега. Сина ми изкара документа, платежоспособен е, пренебрегна акъла, който му давах и си купи Пежо 307 - 2004 година.Колата си беше в идеално състояние както на външен вид, така и като двигател и ходова част.Майката и разказа за две години на тая кола,/кара я в Пловдив и София всекидневно/ и добре че има автокаско, та щетите не минаваха през къщата ни.Отделно, щото и двамата сме фенове на Ботев, ходим по мачове навън и оттам счупени огледала и т.н... . На третата година тоест 2011 вече се понаучи на доста неща и няма никакви поражения, тоест иска се време да се понаучиш.
Та акъла ми е следния.Купи си кола дето е ИЗПРАВНА, до 2000-3000 хиляди лева, с евтини резервни части. Не робувай младежкия си плам и факта, че твои набори в момента карат мощни и лъскави коли. Много от тях си отидоха от тоя свят, или затриха човешки живот именно, заради липсата на рутина и опит зад волана. Неслучайно се казва, че шофьора е с единия крак в гроба, а с другия в затвора. Марка не се наемам да кажа, аз лично предпочитам немските при все че карам френска - Рено за момента.
След втората година и след доста километри, ако вече усещаш колата в ръцете си, може и Порше да си купиш.Ако нямаш това усещане по - добре се премести на задната седалка.
Запомни, че на пътя няма царе! И Хамър да караш винаги има някой по голям от теб.

AnalBreaker
Контакти:

Мнениеот AnalBreaker » 17 ное 2011 17:06

Кажете нещо и за Шкода. Последните години доста често хвалят тази марка, защото са едни от най-добрите в показателя цена-качество
Един ИСТИНСКИ българин !

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 17 ное 2011 17:24

AnalBreaker написа:Кажете нещо и за Шкода. Последните години доста често хвалят тази марка, защото са едни от най-добрите в показателя цена-качество

Шкодите са доста пренебрегвани, а всъщност са доста качествени коли с евтина поддръжка. Все пак от около 20 години се произвеждат от VW ;)
Изображение
Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?

Потребителски аватар
-Ицо-
Контакти:

Мнениеот -Ицо- » 17 ное 2011 17:50

Даже точно 20, ако се не лъжа.Шкодичките са приятни коли, също удачен избор за 1-ва кола ;)
"Some folks are wise and some are otherwise"

Върни се в “Свободна зона”