forumx3 написа:Здравейте , скоро ще взимам книжка и с баща ми говорим за нова кола . Аз искам или Audi a3 или Honda Prelude . Само , че баща ми не иска A3-ка защото били много дефектни и издръжката им е скъпа , Хонда пък не иска защото била спортна и бърза кола .. Което всъщност е така и на мен не ми трябва толкова бърза кола но щом се кара с акъл .. няма проблеми .. Та въпроса ми е ако има запознати с автомобилите нека изразят мнение за тези 2 автомобила - за плюсове , минуси , дефектни и т.н . Става въпрос за автомобил някъде от 92 до 97 год ..
Колега,имам над 20 години стаж като шофьор и съм карак десетки най различни автомобили.Не слушай тези които ти говорят за нисък тази или онази кола на газ и т.н.В градски условия всички бензинови ,а и по-мощните дизели,не падат под 10 на 100 разход,уверил съм се лично.Карах 3 години едно служебно пежо 106-дизел с 1.5 мотор и даваше разход 5-5.5 градско,като имаш впредвид ,че веки ден се пали и гаси поне 60-70 пъти което вдига разхода (тоест ,тръгни-спри много пъти).Частите са му сташно евтини и е доста здраво,но трябва добра подръжка защото дизела е малко капризен по принцип.Хонда сивик 1.4 бензин е много добър вариант също,говоря за 96-97 год.Имам познати с такива и по 3-4 години си ги карат почти без проблем,е с някой и други дребни неща,но със стара кола винаги има по нещо макар и малко.С колите е като с жените,въпрос на късмет