spartaka написа:vaskonti написа:spartaka написа:А вие сложихте ли си зимните гуми? И, ако да какви (марка, размери, и каква ви е колата - разбира се ако желаете да споделите)? Аз тая процедура я направих днес, след дълго обикаляне и съвещание с гумаджии. Все пак в БГ не сме от най-богатите, но сигурността преди всичко, затова взех 4 чисто нови китайски, пред 4 втора употреба или 2 нови маркови, примерно. Според мен, новото си е ново дори и да издържат само 2 зими

Айде колеги чакам мнения. Зимата чука на вратата (може би след седмица)
Поло 99 г. 1000 кубика, 50 к.с.; размери гуми 175/60/R14 - както казаха китайски (забравих им името, нещо четирибуквено беше Yoni ли Ynji , Минджи ли!!!

) Лветните ми бяха 185/55/14 Клебер - доволни
Китайските гуми вероятно са ти Wanli. Аз също сложих на Волвото си такива. Отначало бях скептичен, но ми ги препоръча човек от една от най-големите и сериозни фирми за гуми в България. Самият той е с такива от 2 години и е доволен. Сега ще им е първата зима, ще ги качвам на Юндола, така че се надявам да си оправдаят похвалите.
Може и да са такива, трябва да им хвърля едно око като се прибере бащата от село. Ами колега като ги пробваш там на Юндола, кажи си отзивите, ще е интересно. Надявам се си минал поне 200-300 км преди да се качиш на Юндола, заради бодличките по тях ( в кръга на шегата)

Серизоно с тия бодлички в началото хич не хващат спирачките, ама то е нормално де, то нали някои ги пилят.......
Вече имам впечатления от тези гуми. В самото начало имаха проблеми на току що навалял дъжд и въобще на влажна настилка - не бяха съвсем стабилни. Но предполагам, всяка чисто нова гума има подобен проблем в самото начало. Така или иначе нещата се оправиха. Малко са шумнички, но от гума за 76лв не мога да очаквам съвършенство. Най-големият им плюс е върху самия сняг - направо го изравят, не съм закъсал и 1 път, а навлизах в сериозни преспи(сериозни за лека кола, разбира се). Не знам как ще са през втората и третата им зима, но на този етап съм доволен.