Сложихте ли си зимните гуми?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: Сложихте ли си зимните гуми?

Мнениеот megan fox » 31 окт 2011 00:32

TodorT написа:
megan fox написа:Утре ще слагам зимните гуми. Ама се чудя дали да сложа 2 зимни и 2 всесезонни или 4 зимни.

Мерцедес Це класа от 2002-а.
Гумите ще ги купувам утре, но размера, който ми трябва е 205-55-16

4 зимни! Изобщо не се замисляй! :) ;) Всесезонните гуми на практика няма ;)

Абе и аз така мисля, ама 4 чисто нови гуми много дебелец да го еВа...
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 31 окт 2011 01:13

Е, да.... има го и финансовия момент! :oops: Ама ако имаш парите по-добре ги дай сега накуп за 4 чисто нови зимни гуми и после няколко години няма да го мислиш....

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 13 фев 2012 22:23

spartaka написа:
vaskonti написа:
spartaka написа:А вие сложихте ли си зимните гуми? И, ако да какви (марка, размери, и каква ви е колата - разбира се ако желаете да споделите)? Аз тая процедура я направих днес, след дълго обикаляне и съвещание с гумаджии. Все пак в БГ не сме от най-богатите, но сигурността преди всичко, затова взех 4 чисто нови китайски, пред 4 втора употреба или 2 нови маркови, примерно. Според мен, новото си е ново дори и да издържат само 2 зими ;) Айде колеги чакам мнения. Зимата чука на вратата (може би след седмица) :)

Поло 99 г. 1000 кубика, 50 к.с.; размери гуми 175/60/R14 - както казаха китайски (забравих им името, нещо четирибуквено беше Yoni ли Ynji , Минджи ли!!! :)) Лветните ми бяха 185/55/14 Клебер - доволни

Китайските гуми вероятно са ти Wanli. Аз също сложих на Волвото си такива. Отначало бях скептичен, но ми ги препоръча човек от една от най-големите и сериозни фирми за гуми в България. Самият той е с такива от 2 години и е доволен. Сега ще им е първата зима, ще ги качвам на Юндола, така че се надявам да си оправдаят похвалите.

Може и да са такива, трябва да им хвърля едно око като се прибере бащата от село. Ами колега като ги пробваш там на Юндола, кажи си отзивите, ще е интересно. Надявам се си минал поне 200-300 км преди да се качиш на Юндола, заради бодличките по тях ( в кръга на шегата) ;) :) Серизоно с тия бодлички в началото хич не хващат спирачките, ама то е нормално де, то нали някои ги пилят.......

Вече имам впечатления от тези гуми. В самото начало имаха проблеми на току що навалял дъжд и въобще на влажна настилка - не бяха съвсем стабилни. Но предполагам, всяка чисто нова гума има подобен проблем в самото начало. Така или иначе нещата се оправиха. Малко са шумнички, но от гума за 76лв не мога да очаквам съвършенство. Най-големият им плюс е върху самия сняг - направо го изравят, не съм закъсал и 1 път, а навлизах в сериозни преспи(сериозни за лека кола, разбира се). Не знам как ще са през втората и третата им зима, но на този етап съм доволен.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Върни се в “Свободна зона”