Ползване на найлонова торбичка-срещу 15ст.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Бихте ли плащали всеки път по 15ст за торбичка ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Levski 1914
Контакти:

Re: Ползване на найлонова торбичка-срещу 15ст.

Мнениеот Levski 1914 » 05 окт 2011 18:51

Thsmith написа:
Тони Шумахер написа:Интересно преди 10.11.1989г. как пазарувахме ? С платнените торби и мрежите! Еееее , оцеляхме , значи не е страшно ;)

Интересно преди 1789 как са ходили хората с галоши... и са оцелели. Дай тогава и ние да ходим с галоши, а?

И с това сравнение с галошите искаш да кажеш, че всичко модерно е хубаво, така ли? ...по-нагоре си написах мнението "Трябва да се научим да си пазим природата!".
[offtopic]Не искам да се заяждам с теб, защото си един от интелигентните форумци, но това сравнение ме уби, честно![/offtopic]
"You want to know how I did it? This is how I did it, Anton: I never saved anything for the swim back." /Vincent/

Изображение

Потребителски аватар
milan199440barca
Контакти:

Мнениеот milan199440barca » 05 окт 2011 18:52

Хартиеният плик е по-безопасен от найлоновия. Ако човек се опита да достъпи интимно някоя некрасива жена, по-добре да й сложи хартиен плик на главата. Така се намалява риска от задушаване на обекта.
Don't drink and drive, don't smoke and fly, take LSD and TELEPORT!!!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 05 окт 2011 19:04

Levski 1914 написа:
Thsmith написа:
Тони Шумахер написа:Интересно преди 10.11.1989г. как пазарувахме ? С платнените торби и мрежите! Еееее , оцеляхме , значи не е страшно ;)

Интересно преди 1789 как са ходили хората с галоши... и са оцелели. Дай тогава и ние да ходим с галоши, а?

И с това сравнение с галошите искаш да кажеш, че всичко модерно е хубаво, така ли? ...по-нагоре си написах мнението "Трябва да се научим да си пазим природата!".
[offtopic]Не искам да се заяждам с теб, защото си един от интелигентните форумци, но това сравнение ме уби, честно![/offtopic]

Искам да кажа, че света се развива... и пътят е към по-голямо удобство за човека, а не обратното...

Аз разбриам пазенето на природата в изхвърлянето на боклука в кофата.. Не си хвърлям боклуците на улицата или през балкона... Така и смятам, че трябва да прави човек... но съм твърдо против опитите чрез данъци да ни накарат да правим нещо което не искаме... Преди един месец слушах една г-жа не и помня името която разправяше, че правилтеството се бори срещу тютюнопушенето като въвежда налози :lol: Значи караш някой да си плаща повече за това, че си вреди на здравето... ебати борабата с извинение. Просто го изнудваш и ограбваш. Тук вървим пак по същата логика... ще плащате повече за ваше добро"

И като сте тръгнали да защитавате тази теза ... колко от вас си носят торби и етк неща в магазина? Аз в интересна истинатан е си спомням да съм виждал някой в супермаркета да си изкарва своя торбичка и да си слага там нещата... Ако защитавате една теза го правете нагледно, а не с удобрително кимане за допълнителни налози...
Няма такова нещо като "Ще плащаш повече за твое добро"
Последна промяна от Thsmith на 05 окт 2011 19:07, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
zuman1912
Контакти:

Мнениеот zuman1912 » 05 окт 2011 19:05

Точно от това колко много против има за премахването на торбичките си проличава колко го мързи Българина да мисли преди да направи нещо.А е толкова лесно кто трънеш на пазарда си носиш торбичка .
Изображение

Потребителски аватар
plamenst7
Контакти:

Мнениеот plamenst7 » 05 окт 2011 19:11

zuman1912 написа:Точно от това колко много против има за премахването на торбичките си проличава колко го мързи Българина да мисли преди да направи нещо.А е толкова лесно кто трънеш на пазарда си носиш торбичка .

А ако си тръгнал на работа или някъде другаде да си носиш цял ден торбичката с теб, за да можеш прибирайки се да си напазаруваш.

Потребителски аватар
Levski 1914
Контакти:

Мнениеот Levski 1914 » 05 окт 2011 19:13

Thsmith написа:
Levski 1914 написа:И с това сравнение с галошите искаш да кажеш, че всичко модерно е хубаво, така ли? ...по-нагоре си написах мнението "Трябва да се научим да си пазим природата!".

Искам да кажа, че света се развива... и пътят е към по-голямо удобство за човека, а не обратното...

Аз разбриам пазенето на природата в изхвърлянето на боклука в кофата.. Не си хвърлям боклуците на улицата или през балкона... Така и смятам, че трябва да прави човек... но съм твърдо против опитите чрез данъци да ни накарат да правим нещо което не искаме... Преди един месец слушах една г-жа не и помня името която разправяше, че правилтеството се бори срещу тютюнопушенето като въвежда налози :lol: Значи караш някой да си плаща повече за това, че си вреди на здравето... ебати борабата с извинение. Просто го изнудваш и ограбваш. Тук вървим пак по същата логика... ще плащате повече за ваше добро"

А трябва да си зададем въпроса...какво става с боклука след като го хвърлим в кофите? Тъпо е да хвърлиш нещо, което ще остане 200 години след теб, не мислиш ли? И не е нужно да го купуваш...просто не го ползвай.
Пушач съм, и бях против да вдигат цените на цигарите, защото аз преценявам дали искам да вредя на себе си или не! Т.е. не е нужно да вдигат цените, за да ме откажат от цигарите...най-много човек да ги намали или да стане бум на контрабандата (както и стана, разбира се). ;)
"You want to know how I did it? This is how I did it, Anton: I never saved anything for the swim back." /Vincent/

Изображение

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 05 окт 2011 19:41

Тези мрежи,с които като деца ни пращаха родителите на пазар,се събираха в детската ни шепа.

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 05 окт 2011 19:45

8-)

Много е лесно да се правим на цивилизовани европейци тук във форума, а след малко да си хвърлим фаса през отворения прозорец ... :lol:
Истината е, че да караш беден народ да събира боклука разделно е толкова тъпо и обречено на неуспех, колкото да го караш да си плаща по 15 ст. за найлоновите торбички.
Скоро разбрах, че боклука, който събираме разделно после отива на едно място ! :shock: :o
Битието определя съзнанието, а не обратното !!! ;)
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 05 окт 2011 20:06

marmi52 написа:Скоро разбрах, че боклука, който събираме разделно после отива на едно място ! :shock: :o

Подаде ли сигнал, като си разбрал?

Дай ми името на фирмата и местоположението на въпростното "едно място", за да им пратя проверка!
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 05 окт 2011 20:44

1913 написа:
marmi52 написа:Скоро разбрах, че боклука, който събираме разделно после отива на едно място ! :shock: :o

Подаде ли сигнал, като си разбрал?

Дай ми името на фирмата и местоположението на въпростното "едно място", за да им пратя проверка!

8-)

Ти какъв си ? Нещо доносник ли го раздаваш ? :roll:
Какви сигнали ? Това е публична тайна в повечето градове.
Градът е Казанлък. Не им знам фирмата как се казва. Казаха ми го местни хора, когато гостувах на "Празника на розата" там.
Сега доволен ли си ? Айде подай сигнал, иначе ще го приема като заяждане !
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Върни се в “Свободна зона”