Предложете ми университет за туризъм ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Re: Предложете ми университет за туризъм ?

Мнениеот marmi52 » 11 сеп 2011 12:23

8-)

Изображение

Благоевград е един от най-хубавите за живеене и учене университетски градове в България !
Хубав град, хубав център, добри ВУЗ-ове ... Много млади хора ! Толкова много, колкото няма съсредоточени на едно малко пространство никъде другаде в България.
Има си всичко - и големи хипермаркети, и хубав парк (с невероятно добре поддържан аквапарк), много на брой и винаги претъпкани дискотеки, безброй кафенета, кино, театър, стадион и отбор в "А" група (надявам се скоро ;)) ...
Водата е чудесна и става за пиене направо от чешмата. В много други градове това отдавна не е така. Въздухът - много по-чист, отколкото в големите градове ! Планината е доста близо. Климатът - южен и топъл, но прохладен през ноща.
Много спокоен и сигурен град ! Отлично действаща полиция ! Родителите, които пращат тук децата си могат да бъдат спокойни за техните живот и здраве.
Евтини квартири ! Спокоен трафик за шофьорите.
Малки разстояния и евтини таксита. Близо до зимни (Банско) и летни (Сандански и Мелник) курортни селища.
"Колеж по туризъм" намиращ се в центъра на града. Наскоро ремонтирани зали, оборудвани с климатици и всичко необходимо. Добри преподаватели, част от които преподават и в Югозападен университет.
Сравнително ниски такси - 500 лв. на семестър. Хубави специалности - "Организация и управление на хотели и ресторанти", "Организация и управление на туристическото обслужване" и "Бизнес администрация". Срок на обучение 6 семестъра, които се взимат в 2 учебни години ! ;)

Югозападен университет "Неофит Рилски" или ЮЗУ - един от най-големите и престижни университети в България ! Има специалност "Туризъм" - бакалавърска и магистърска програма. 4 годишен курс на обучение. Семестриална такса - 170 лв.
Специалност "Туризъм" се причислява към Стопански факултет на ЮЗУ. Факултетът се намира на центъра на града срещу Съдебна палата.

[offtopic]Без да съм местен - горещо ти препоръчвам ВУЗ-овете и града като цяло ! ;)[/offtopic]
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 11 сеп 2011 13:04

ПРав си за повечето неща в блг, ама не е вярно, че ЮЗУ-то е стойностен университет. При него има само 2 хубави неща, едното е наличието на редки специалности главно във факултета по изкуства, другото е липсата на конкуренция, ако ти се кандидатства по програми за обмен и т.н.
Другото за което бъркаш е трафика. Не е София (ама то никъде няма такъв трафик), но е доста зле през работните дни, просто последните години градът се препълни с автомобили. И още един нов проблем са бездомните кучета... преди нямаше, но сега си е като кучкарник, ако мръднеш извън центъра вечер.

Така че да, Благоевград е хубаво място за студенти, но ЮЗУ-то е трагичен университет.

бтв някой написа, че нямало разлика м/у БГ и чужбина, ако не си в топ университет........ просто нямам думи за тоя коментар :roll: (предполагам или човекът още е малък и не може да направи разликата или по-възрастен и не знае какво е положението в момента в нашето образование)

Потребителски аватар
forumx3
Контакти:

Мнениеот forumx3 » 11 сеп 2011 14:37

marmi52 , благодаря ти за информацията , да ти кажа честно така както го казваш ти ми харесва , но ще видим какво ще стане .. :)

А някой би ли ми казал къде има университети свързани с спортната журналистика?
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_m40k0mtMEG1qfoq6q.gif[/rimg] [rimg]http://i.minus.com/ibsrDieRFGMyR6.gif[/rimg]

Потребителски аватар
magga
Контакти:

Мнениеот magga » 11 сеп 2011 15:02

forumx3 написа:marmi52 , благодаря ти за информацията , да ти кажа честно така както го казваш ти ми харесва , но ще видим какво ще стане .. :)

А някой би ли ми казал къде има университети свързани с спортната журналистика?

НСА има спортна журналистика,иначе аз сега влезнах в СУ журналистика,поне според мен е по-добре като цяло да го учиш,защото спортната журналистика няма какво толкова да я изучаваш,мисля че личи от коментаторите :lol:

Потребителски аватар
Dundy
Контакти:

Re: Университети ?!

Мнениеот Dundy » 11 сеп 2011 15:36

Alex написа:ЧУЖБИНА!!! (ако искаш да учиш де)
:) ако не иска значи навсякъде ще е турист :lol: :lol:

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 11 сеп 2011 15:57

8-)

Alex, ти откъде си ? :roll:
Ако смяташ ЮЗУ за лош университет, значи нямаш представа какво е в другите. Кое му е лошото на ЮЗУ ? Имат страхотна материална база. Дори стари университети като Великотърновския например нямат подобна база.
Ако говориш за ниво на подготовка на студентите - това вече го няма никъде, дори в СУ.
За кучетата си прав. Студентите ги хранят, особено тези от Американския университет. Затова сутрин, когато животните са най-гладни стават агресивни и нахални.
За трафика също не съм съгласен. Откакто направиха трите кръгови движения, трафика се облекчи. Натоварен е да, но на фона на големите градове си е направо приказка.

Не съм благоевградчанин и това ми позволява да гледам обективно на нещата.
Благоевград е може би най-доброто място за живеене и учене в България ! ;)

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Върни се в “Свободна зона”