Гигантски извънземни кораби приближават Земята
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Гигантски извънземни кораби приближават Земята
Винаги става як и забавен офтопик на тези теми... 

[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
Мен ме вълнува един технически въпрос:като са толкова гигантски тези кораби, те трябва да са направени на планета с големи размери, което води до голяма гравитация.С каква енергия ще да се излиза от гравитационното поле на тази планета?Каква маса би трябвало да имат тези извънземни, за да понесат налягането при излитане?А как ще навлязат в атмосферата на Земята, при такава скорост, с която ще се движат и какво ще остане от корабите им при триенето.... или от Земята при сблъсъка, който ще е неизбежен?И още много въпроси има, но не ми се занимава сега с тях.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Кашчей написа:Мен ме вълнува един технически въпрос:като са толкова гигантски тези кораби, те трябва да са направени на планета с големи размери, което води до голяма гравитация.С каква енергия ще да се излиза от гравитационното поле на тази планета?Каква маса би трябвало да имат тези извънземни, за да понесат налягането при излитане?А как ще навлязат в атмосферата на Земята, при такава скорост, с която ще се движат и какво ще остане от корабите им при триенето.... или от Земята при сблъсъка, който ще е неизбежен?И още много въпроси има, но не ми се занимава сега с тях.
Олеле, ти сериозно ли?! Дефинирай "гигантски размери"?! За космически кораб можем да приемем, че става въпрос за нещо с диаметър (ако кораба е кръгъл) примерно 5 километра! Да, това е огромен размер и все пак може да се построи дори и на Земята при нужната техника/технология! С други думи размера на кораба не е гарант за размера на планетата, на която е построен! Същото важи и за гравитацията, ок планетата може да е по-голяма, но ако е с по-малка плътност може да има същата или пък близка до нашата гравитация...
А колкото до мааста при излизатането това зависи от ускорението, т.е. колко G развива кораба им при излитането...
А вече едно тяло независимо от топ спийда си... може да се движи и бавно, не е задължително винаги да хвърчи на пълна скорост! Да не би едно Ламбо, Ферари, Бугати или друг спортен автомобил по твой избор винаги да хвърчи с 300+ километра в час?! Не, то както може да се движи с 300, така може да се движи и с 30! Т.е. какъв е проблема да се навлезе в нашата атмосфера?!
А ако имат технологията да пътуват надлъж и нашир из космоса бъди сигурен, че ще имат термични щитове, което да понасят триенето при навлизането в атмосферите на планетите...

Фокс, нали не очакваш, че в открития космос някой ще пуска двигатели, за ускоряване, или ще натиска спирачка?Голяма по размер, но малка по маса планета.....какви възможности за материал предлага?Какво ли ще представляват нейните жители, а и.. откъде ще знаят какво става по другите галактики, та да се застраховат?Това, че разни филми ни показват как астронавти си хвъркат из космоса с години, без да ядат и ходят по нужда, без да се къпят и перат...дали е съвсем така?Да не говорим за разстоянията и времето за преодоляването им.. или за теб 20 светлинни години си едно нормално разстояние, което се преодолява за колко..само за 20 години, ако корабът може да се движи със скоростта на светлината.А за да се движи с такава скорост, с каква би трябвало да е излязъл в открития космос?Изхождайки от нашите стандарти, при излитане с трета космическа -17.6км/сек-няма връщане обратно на Земята (това, ако е в посока на орбитата на Земята).Скоростта на светлината колко е?
ПП-"Гигантски космически кораб" не е моя измислица, за да я дефинирам аз.Ще съм много впечатлен, ако ми кажеш как на Земята ще се построи кораб с диаметър 5 км. и най-вече-как ще излети!
ПП-"Гигантски космически кораб" не е моя измислица, за да я дефинирам аз.Ще съм много впечатлен, ако ми кажеш как на Земята ще се построи кораб с диаметър 5 км. и най-вече-как ще излети!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
- milan199440barca
- Контакти:
Кашчей написа:Мен ме вълнува един технически въпрос:като са толкова гигантски тези кораби, те трябва да са направени на планета с големи размери, което води до голяма гравитация.С каква енергия ще да се излиза от гравитационното поле на тази планета?Каква маса би трябвало да имат тези извънземни, за да понесат налягането при излитане?А как ще навлязат в атмосферата на Земята, при такава скорост, с която ще се движат и какво ще остане от корабите им при триенето.... или от Земята при сблъсъка, който ще е неизбежен?И още много въпроси има, но не ми се занимава сега с тях.
Дърпат ръчната спирачка, заобикалят Луната и кацат в Марианската падина

Don't drink and drive, don't smoke and fly, take LSD and TELEPORT!!!
megan fox написа:petkov написа:Ахааааааааа, и тези оръжия на бъдещето ще са достатъчно добри, че да спечелят война срещу цивилизация, която идва от неясно кой край на Вселената... хитрооо... Това е все едно да пуснеш едно племе индианци с копия и стрели срещу една група танкове! Какъвто е шанса на индианците с техните дървени оръжия срещу танковете, такъв ще е шанса и на янките, а и като цяло на нас хората срещу извънземните!
Да, а едва ли в Зона 51 си правят опити само със миниум и бронз. И въобще не се знае колко по-напреднали ще са от нас тези извънземни
Ми ние не можем дори на един Марс да отидем дето е на три х*я разстояние, а да тръгнем да си го мерим със същества, които свободно пътуват из космоса... никак не е умно и здравословно!
Дори и да има Зона 51 (склонен съм да вярвам, че има), дори и да разполагат с разбит извънземен кораб, каква е гаранцията, че учените в Зона 51 ще са разгадали изнвънземната технология, или пък, че този разбит кораб не е на някоя по-напреднала цивилизация от нашата, но в същото време на цивилизацията, която да е доста по-назад технологично от появилите си на Земята пришълци?!
Лошо няма човек да е фен на филми ала "Денят на независимостта", но реалният живот не е филм!
Ако мериш с моя няма и толкова. Някъде към ***, *** и половина!

Не си сложих портрет на Лупи на стената, защото остави нещата на половина, но обещавам да си сложа на Митко Борисов, ако ги доведе до край!!!
http://vbox7.com/play:efeaf1c3
http://vbox7.com/play:efeaf1c3
Кашчей написа:Фокс, нали не очакваш, че в открития космос някой ще пуска двигатели, за ускоряване, или ще натиска спирачка?Голяма по размер, но малка по маса планета.....какви възможности за материал предлага?Какво ли ще представляват нейните жители, а и.. откъде ще знаят какво става по другите галактики, та да се застраховат?Това, че разни филми ни показват как астронавти си хвъркат из космоса с години, без да ядат и ходят по нужда, без да се къпят и перат...дали е съвсем така?Да не говорим за разстоянията и времето за преодоляването им.. или за теб 20 светлинни години си едно нормално разстояние, което се преодолява за колко..само за 20 години, ако корабът може да се движи със скоростта на светлината.А за да се движи с такава скорост, с каква би трябвало да е излязъл в открития космос?Изхождайки от нашите стандарти, при излитане с трета космическа -17.6км/сек-няма връщане обратно на Земята (това, ако е в посока на орбитата на Земята).Скоростта на светлината колко е?
За да се построи все още не разполагаме с нужната технология, а за да излети... не е невъзможно, въпроса е какво количество енергия ще бъде необходимо, за да се преодолее земната гравитация!

Защо всички търсят светове, които да са точно копие на нашият?! А колкото до пътуването из космоса, ако дадена цивилизация може да пътува из него... защо да не е овладяла и технологията за "червеивите дупки"?! С нея ще става много по-бързо.

Защо даден "огромен" кораб трябва да излита?
Защо да не е построен в орбитата на планетата?
Това го можем даже с нашите технологии - международната станция се строи с отделни модули.
Идеята на големите кораби е провоз на много хора (няколко десетки хиляди) за много време (няколко хиляди години). В момента е безмислена. Генното инженерство дава възможност за запазване на генния материал без родители. Просто няма смисъл от големи кораби. Поредната "сензация".
Това го можем даже с нашите технологии - международната станция се строи с отделни модули.
Идеята на големите кораби е провоз на много хора (няколко десетки хиляди) за много време (няколко хиляди години). В момента е безмислена. Генното инженерство дава възможност за запазване на генния материал без родители. Просто няма смисъл от големи кораби. Поредната "сензация".
megan fox написа:
За да се построи все още не разполагаме с нужната технология, а за да излети... не е невъзможно, въпроса е какво количество енергия ще бъде необходимо, за да се преодолее земната гравитация!Чисто теоритично е възможно, напрактика към момента по-скоро не!
Защо всички търсят светове, които да са точно копие на нашият?! А колкото до пътуването из космоса, ако дадена цивилизация може да пътува из него... защо да не е овладяла и технологията за "червеивите дупки"?! С нея ще става много по-бързо.20 светлинни години ще се минават само за миг!
Е=mc2!Помисли си каква маса би имал кораб с диаметър ..не, не 5 км, а само 100 метра.Прибави към него и скоростта от 17.6 км/сек и смятай.
Прибави към това и евентуалната енергия, която ще е необходима на някакъв източник (хипотетичен), който трябва да поддържа нормална гравитация вътре в кораба..естествено това за години, а не за седмица-две.
ПП-Защо си мислиш, че физичните закони на Земята и на Юпитер (примерно) трябва да са различни?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Dobri написа:Защо даден "огромен" кораб трябва да излита?
Ми... като го построят в орбитата на планетата, той как ще хукне по други галактики?Нали трябва да има насочено изстрелване, за да може да се преодолее гравитацията по начин, който да позволи на кораба да излезе от системата, в която е планетата.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":