petrof написа:Viktor4o_Rs написа:И на кой да играе по аршина света бе специалисти, на Китай или на Русия ? И аз не харесвам много неща на американците, но определено са най-малкото зло

И понеже ние сме много умни, а те са много прости, затова сме затънали до шия в л.йната от много умнотия и всеки бяга натам за бригада или зелена карта ... Или затова пак има някаква конспирация ?
И ми е много смешно, когато защитавате разни диктатори като Милошевич, Саддам, Кадафи и т.н. , ми ходете живейте при тях и се бийте на тяхна страна бе, кой ви е спрял ?
Пич, американците са постигнали този добър стандарт на живот точно заради тази си агресивна външна политика. Където има далавера те са там - Ирак, Либия, Афганистан и много други. За тях човешкия живот не струва нищо. Важно е да се пипне петрола и да потекът доларите съм тях. Прекалени наивници са тези, които си мислят че те воюват за някакви човешки права и свободи. Всичко там е пари братче... Също ти гарантирам, че са най-мразената държава в световен мащаб, именно заради тази своя политика. Отношението към Русия и Китай, които споменаваш е далеч по положително.
И коя империя и велика сила е станала такава с мирна външна политика ? Римската империя ли, Британската ли, Испания ли, Наполеонова Франция , СССР ? Къде съм написал, че не си гледат интереса и ресурсите - естествено че го правят, всяка силна държава го прави

Хубаво или не, така е било винаги в хода на човешката история, така и ще бъде - винаги е имало държави, подчиняващи и контролиращи останалите ... Логично е и да са най-мразената държава - като най-силна, най-богата и най-успяла, човешко е да не обичаш силните

А като говорим за човешки права и човешки живот, всеки познаващ историята на Русия и Китай би позамълчал по този въпрос, няма база за сравнение

Естествено е, че немалкото комунисти в България и по света мразят от дъното на душата си американците, все пак те пратиха комунистическия СССР и марионетните му режими в девета глуха
А аз пак казвам, за мен те са най-малкото зло и също не харесвам редица техни неща, например поддръжката им за Турция