Връщат казармата в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Искате ли да се върне казармата отново в България ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Връщат казармата в България

Мнениеот metodito » 29 мар 2011 16:09

В Казанлък, където бях всичкото джаскане и поркане беше в изобилие. Къде безплатно, къде не. Така че това за кафетата... Там можеше да се правиш по цял ден, всеки ден, ако знаеш как.
А за другото, ако чакаш на 18 години да се формират някакви устойчиви навици... Ако е на 15 примерно, под формата на някакъв скаутски лагер, да ги учат на първа помощ, действия при бедствени положения, някакви полезни неща, да плуват, подскачат насам-натам, ок, ма инак, да си клатят краката ...
Последна промяна от metodito на 29 мар 2011 16:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 29 мар 2011 16:13

Koйто иска да се връща казармата и му е "мъчно" за нея - никой го не спира да ходи да се запише доброволец...
Иначе подобна идиотщина няма как да стане...
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

левскар07
Контакти:

Мнениеот левскар07 » 29 мар 2011 16:16

irriducibile1936 написа:Абсолютни глупости. Тая казарма е само и единствено загуба на време. А колкото до "Ако стане локална война...." не мога да повярвам че го казва министър!

Велчев още не е министър. :lol:
В казармата влизахме разбично умни и излизахме еднакво тъпи.
Лом/с комарите/ - Бомбай/Бояново с алжирката:)/ - Ямбол / с яките гърли/. Пей сърце.

dromihait
Контакти:

Мнениеот dromihait » 29 мар 2011 16:18

Май при връщане на казармата ще бъдем единствената страна от ЕС с наборна военна служба. Nice, a? Дори само този факт би трябвало да подсети многоуважавания гербер, че идеята му е глупава.

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 29 мар 2011 16:19

Казармата няма да се върне, но смятам че елементарно военно обучение и изграждане на определени трудови навици посредством полагане на общественополезен труд не биха били излишни, само не знам дали това не противоречи на правото на ЕС :roll:
Изображение

Потребителски аватар
luxorus
Контакти:

Мнениеот luxorus » 29 мар 2011 16:20

Avgusta 1916 написа:
irriducibile1936 написа:Абсолютни глупости. Тая казарма е само и единствено загуба на време. А колкото до "Ако стане локална война...." не мога да повярвам че го казва министър!

И много хубави спомени остават!
Аз имам син и съм на мнение ,че казармата възпитава и създава полезни навици на младите хора .Не отричам ,че и простотиите никак не са малко.Освен това ще научат как да боравят с оръжие безопасно и съвсем законнно , а не от мерак и детска глупост някъде по улиците да се изпотрепят без да искат!
Приятелствата създадени в казармата остават за цял живот.
Служил съм в Стара Загора ,Шумен и Харманли.

Абсолютно
I'M BLIND!IMPRESS ME!

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 29 мар 2011 16:20

metodito написа:
Madridist написа:Дотук са много интересни резултатите. 60 % от хората във форума, искат да се върне казармата. Много ми е интересно от тези,които са гласували с "ДА", колко са служили :?

Ми аз ще ти кажа защо е така, моята версия. "Против" сме гласували главно хора, които са били там и знаят какво е. "За" са гласували хора, които не са ходили, които си мислят, че всичкото време на света е тяхно и това би било супер-приключения, някаква необяснима романтика, която ще промени скучнодневието им и ще ги направи... де да знам какви. Сигурно има и такива, които са гласували "за " на принципа: на мен ми бе гадно, и на вас трябва да ви е...
Аз не го пожелавам. Има и други начини, за да загубиш няколко месеца/години. ;)
А военните са хора ограничени и бедни духом. Няма кяр да познаваш такива.
Такива хора няма на какво да те научат.

И аз мисля като теб. Всеки човек си има право на мнение. Но определено смятам,че най-точна оценка дали трябва да се върне казармата имат хората,които са служили. Аз не съм служил,гласувах с последния отговор в анкетата, защото не мога да взема отношение, за нещо където не съм ходил . Иначе от мои приятели съм слушал всякакви неща - от крайно положителни до крайно отрицателни. Но друго си е да го преживееш. Затова смятам,че по тази тема, мнението на хората,които са служили ще бъде най-обективно ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 29 мар 2011 16:21

Viktor4o_Rs написа:Казармата няма да се върне, но смятам че елементарно военно обучение и изграждане на определени трудови навици посредством полагане на общественополезен труд не биха били излишни, само не знам дали това не противоречи на правото на ЕС :roll:

и от къде на къде ще се кара някой който не е извършил нищо нередно примерно да полага "общественополезен труд" примерно ? Разбирам за магаретата който ги хващат в разни нарушения... да така става ама просто еи така да те пращат е глупаво...
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
noi
Контакти:

Мнениеот noi » 29 мар 2011 16:22

redpride написа: Затова Казарма Не, но часове и лагери по Военно обучение Да!

Напълно съгласен с теб. Казарма не, но военно обучение задължително.

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 29 мар 2011 16:25

Thsmith написа:
Viktor4o_Rs написа:Казармата няма да се върне, но смятам че елементарно военно обучение и изграждане на определени трудови навици посредством полагане на общественополезен труд не биха били излишни, само не знам дали това не противоречи на правото на ЕС :roll:

и от къде на къде ще се кара някой който не е извършил нищо нередно примерно да полага "общественополезен труд" примерно ? Разбирам за магаретата който ги хващат в разни нарушения... да така става ама просто еи така да те пращат е глупаво...

Ама ей това ни е проблема пич, манталитета - що да си изчистя пред блока като не съм аз изцапал и не е мой ред да го правя, що да си хвърля фаса в коша, по-добре на земята като после ще минат циганките от "Чистота" ... Българинът го приема това като наказание, а то съвсем не е така ;)
Изображение

Върни се в “Свободна зона”