Цени на горивата?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Re: Цени на горивата?

Мнениеот slavia_forever » 26 фев 2011 10:35

marmi52 написа:8-)

Босът на "Лукойл - България" Валентин Златев е личен приятел на Бойко Борисов ...
"Лукойл" диктува цените на пазара на горива. Кой е виновен според вас тогава за тези високи цени ???
Нещо повече - убеден съм, че ЕРП-тата ни рекетират с надписване на сметки за ток, а мобилните оператори ни товарят в и без това скъпите цени на телефонните разговори, а част от заграбените от нас пари се дават като рушвети на властимащите, за да не ги закачат.
Ток и парно, мобилни телефони, цени на горивата. Това са три "пера", чрез които от населението се грабят милиони !
В най-бедната страна в ЕС се плащат най-високи сметки за ток, парно, телефонни разговори и горива !!! :evil:
Кой е виновен щом не Бойко Борисов ?!? Да не би аз да управлявам България от две години насам ?!? :evil:
Не, че преди е било кой знае колко по-добре, но сега тези надминаха и предишните !!! :evil:

Цената на горивата не се формира в България. Тренда на повишаване цените не зависи от Лукойл и от В.Златев и Б.Борисов. Тези тенденции се предизвикват извън страната от ционистки кръкове свързани с "великите сили", като се наливат много пари за нестабилност в определени райони на света и съответно това индиректно да влияе върху тези процеси на борсите.
По отношение на мобилните телефони си мисля, че имаме едни от най-евтините такива в Европа, като чрез конкуренцията между операторите (която липсва при горивата, партното, водата и т.н.), се постигат не съвсем лоши промоции и тарифи, особено във фирмени групи.
По отношение на тока, парното и водата обаче си прав, защото реално нямаме адекватна политика към ромите, на много от които плащаме сметките, под формата на "загуби по преноса". Но няма как - те са електорат, с който всички управляващи са се съобразявали и ги издържат, чрез сметките на коректните платци.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 26 фев 2011 14:17

Когато петролът започне да пада се инсценират миникризи(къде направо революции) в богатите на петрол страни.Кризите нормално шокират стоковите и фондовите борси,в случая с петрола цената хуква нагоре,защото хипотетично ако либийския нефт спре други трябва да добиват повече и знаете,че безплатен обяд няма.Преди време Уго Чавес беше на топа на устата,после ортакът му в Боливия(Моралес).Дълбоко съм убеден пък,че руските подлоги в Украйна и самите руснаци отатък Урал целенасочено разиграват всяка зима "Газовата война",за да изнудват страни като нашата и не само не се карат там,напротив,100% стоят заедно в някоя резиденция,наливат се с водка и се кикотят на това как ни играят отгоре :x
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
Flash1912
Контакти:

Мнениеот Flash1912 » 26 фев 2011 15:35

marmi52 написа:Абе, тарикат, като си бизнесмен защо не кажеш какви заплати получават австрийците и да ги съпоставиш с българските ?!
Ние говорим, че в България плащаме най-скъпият ток, най-скъпото парно, най-скъпите мобилни телефонни услуги, най-скъпите бензин, нафта и газ, съпоставени с размера на заплатите, които се взимат !
В Австрия може една стока да е 2 пъти по-евтина, но австриецът взима 10 пъти по-висока заплата от българина !!!
Затова на твоите австрийци им е евтино тук.
И аз съм съгласен да плащам бензина на 3 лв., но да взимам австрийска заплата примерно 3-4 хил. евро !
А, че Бойко Борисов е некадърник ще го признаете съвсем скоро!!! :evil:

Тарикат ? Много падна нивото на дикусията. Никъде не съм казал, че съм "бизнесмен", просто човек, който бачка и търси възможности да успее ;)

Това, че цените ни съпоставени с размера на заплатите са по-високи спрямо техните съпоставени със заплатите - е съвсем друго нещо ;) Съвсем различно от твърдението "плащаме най-скъпите цени". И в друга тема се опитах да кажа - не са проблем цените, че са високи. Проблем са ниските заплати и там трябва да се работи. Да спре българина да работи на черно, да спре да се съгласява да работи 12 часа за 500лв и да го осигуряват на 4 часа на 120лв... Обаче никой не смее да стисне зъби и да си търси правата, всеки чака другия да е по-активен. Единствения начин да се регулира един пазар успешно, е потребителите да са активни и да отказват да се задоволяват с това, което му предлага пазара. Било то трудов или пазар на някакви стоки. Всичките тия регулатори и тн, са мудни и бавни органи и не постигат огромна разлика. Простичък пример давам - търси си лицето Х работа. Отива и му предлагат 500лв както казах за 12 часа труд и му сервират трудов договор за 4 часа - взимаш си чантичката и отиваш на следващото интервю - Да, ама не, лицето Х ще се съгласи. Ще кажете - ако човекът е на зор... Ами цяла Европа като е била на зор през различните години на прехода във всяка една страна, включително Германия/Австрия.. Как са стиснали зъби и са си отстояли своето? Чакали са държавата ли ? Ако я бяха чакали, никога нямаше да са на това ниво. Просто човек трябва да има принципи и да ги отстоява, а не да "кляка" при първа възможност.

ПП: Като цяло всеки, който разбира от икономика - знае че единствения начин да изравним Западна Европа по стандарт е с покачване на цените и равномерно покачване на доходите. Реално всичките проблеми или айде не всички идват от некоректните работодатели, които намазват от дигането на цените, но не дигат доходите на служителите си, които тихичко си мълчат и стискат зъби.

Върни се в “Свободна зона”