"Промени в Правилника за движение по пътищата?"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
TPAtkov

Re: "Промени в Правилника за движение по пътищата?"

Мнениеот TPAtkov » 26 окт 2010 08:37

TPAKTOP написа:
Madridist написа:Ами този знак,мисля че ознчава "Концентриран участък на ПТП". Относно промените в Правилника, постоянно се сменят глобите и точките за различните нарушения 8-)

Ок ама от къде да разберем? аз преди известно време се возих при една колежка която имаше книжка от 10 години но за последно се беше качвала на кола на шофьорския изпит! ЖИВО КАМИКАДЗЕ!

A бе жена в колата е като маймуна с граната...никога не знаеш на къде ще я хвърли :) :mrgreen:

Потребителски аватар
Gi_Ru
Контакти:

Мнениеот Gi_Ru » 26 окт 2010 09:24

Жената в колата е като звездата в небето. Ти нея я виждаш, тя теб не. :)
Иначе с безумни знаци е пълно навсякъде. Аз лично съм карал по хубав извънградски път с 90-100 км/ч и изведнъж - на ти едно ограничение 40, точно преди лекичък завой. От страх да не излезне някой в светлоотразителна жилетка от храста точно след завоя, скачаш на спирачките за да намалиш и ония с рейсърския голф дето кара на 3 метра зад бронята ти сяда на задната ти седалка :)
Просто е въпрос на тренинг да научите тънкостите на пътищата по който минавате често, а тези който не знаете, просто бъдете много внимателни и всичко ще/би трябвало/ да е на ред :)

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 26 окт 2010 09:32

Gi_Ru написа:Жената в колата е като звездата в небето. Ти нея я виждаш, тя теб не. :)
Иначе с безумни знаци е пълно навсякъде. Аз лично съм карал по хубав извънградски път с 90-100 км/ч и изведнъж - на ти едно ограничение 40, точно преди лекичък завой. От страх да не излезне някой в светлоотразителна жилетка от храста точно след завоя, скачаш на спирачките за да намалиш и ония с рейсърския голф дето кара на 3 метра зад бронята ти сяда на задната ти седалка :)
Просто е въпрос на тренинг да научите тънкостите на пътищата по който минавате често, а тези който не знаете, просто бъдете много внимателни и всичко ще/би трябвало/ да е на ред :)

Не знам за жената в колата, но жена с пари в магазин е като луд с картечница. За безсмислените ограничения и знаци си страшно прав. Друг момент е допускането в движение на много коли които не отговарят на никакви изисквания, или пък наличието на водачи които карат по един два пъти в годината. Сигурно всеки е имал случай, когато дядо над 70 години, едва държащ волана на 30 годишна жигулка, пъпли с 30-40 км и съзздава проблем за останалите водачи.
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!

ОВ 1948 ГГ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 26 окт 2010 09:43

dra6ky9 написа:Абе на 16 съм , ама тоя изпит с листовките не знам дали ще го взема , смисъл имам си понятие , но нали затова се ходи там на лекции или както се наричат.И за кормуването ми трябва тренинг ама има време :) Един съученик загина през лятото , заради самоубийци..

Един съвет от мене-научи всички въпроси от листовките наизуст. Всичките, ама до един. Около 850 въпроса са, изглеждат ужасно много, но аз именно така ги взех! 8-) ;)
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
TPAKTOP
Контакти:

Мнениеот TPAKTOP » 26 окт 2010 10:08

Ros3n4o написа:Тъкмо преди няколко дни изкарах изпита (кормуването)... Иии... От няколко годинки насам (3-4) си следя правилници и т.н. (уж)... А този знак "концентрация на ПТП" наистина много ме очуди... И друго интересно е, че ако видиш някакъв знак (пешеходна пътека, ограничение или опасен завой например) със фон електриково жълто-зелено, означава че и този участък е с концентрация на ПТП... Наистина има доста неща които не са доизпипани и необяснени... Хубаво е да се прави такъв изпит (поне листовки) през определен период от време ;)

И това не го знаех!!! Пълен абсурд! По-добре да Одя да си метна книжката някъде!
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата

Потребителски аватар
Gi_Ru
Контакти:

Мнениеот Gi_Ru » 26 окт 2010 10:38

TPAKTOP написа:И това не го знаех!!! Пълен абсурд! По-добре да Одя да си метна книжката някъде!

Абе не е абсурд знаците да оказват в кой учаастък има повишена опастност от ПТП (ако това имаш предвид :) ). Абсурда е, че научаваме за тия знаци от някой който скоро е карал курсове(аз лично го научиш това от колега, който тъкмо беше взел книжка).
Никак няма да е лошо някъде из сайта на КАТ на лесно достъпно място да можем да се запознаваме с подобни нововъведения. :)

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 26 окт 2010 11:18

Gi_Ru написа:
TPAKTOP написа:И това не го знаех!!! Пълен абсурд! По-добре да Одя да си метна книжката някъде!

Абе не е абсурд знаците да оказват в кой учаастък има повишена опастност от ПТП (ако това имаш предвид :) ). Абсурда е, че научаваме за тия знаци от някой който скоро е карал курсове(аз лично го научиш това от колега, който тъкмо беше взел книжка).
Никак няма да е лошо някъде из сайта на КАТ на лесно достъпно място да можем да се запознаваме с подобни нововъведения. :)

Другата идиотщина е начина, по който се слагат знаците! Поне в София е пълно с разни сред листата на дърветата, зад някой стълб, от другата страна(от ляво на движението) и тн! Пълни кретени са, ама какво да се прави, имаме ли избор?? :roll: :x
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
Ros3n4o
Контакти:

Мнениеот Ros3n4o » 26 окт 2010 15:48

Мдам... Пълно е със знаци сложени на супер забутано място, където не се виждат... И особено ако не ги знаеш, е пълен та*ак... От Варна съм, но понеже си карах курсовете в Шумен, ми стана супер странно на какви места има знаци (инструктора ни прекара през абсолютно всички скатани знаци)... И имаше един стоп, който се вижда само не от улицата за която е, ами другата, тази на главния път :lol: А друг е въпроса, че в Шумен, няма грам пътна маркировка в/у платната :?

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 26 окт 2010 15:54

Ros3n4o написа:Мдам... Пълно е със знаци сложени на супер забутано място, където не се виждат... И особено ако не ги знаеш, е пълен та*ак... От Варна съм, но понеже си карах курсовете в Шумен, ми стана супер странно на какви места има знаци (инструктора ни прекара през абсолютно всички скатани знаци)... И имаше един стоп, който се вижда само не от улицата за която е, ами другата, тази на главния път :lol: А друг е въпроса, че в Шумен, няма грам пътна маркировка в/у платната :?

Tи, ако си мислиш, че във Варна нещата са различни... Има куп безумици...
А защо си кара курсовете в Шумен? :shock:

Потребителски аватар
Ros3n4o
Контакти:

Мнениеот Ros3n4o » 26 окт 2010 23:35

О, сигурен съм, че и тук във Варна има такива изцепки... Просто не съм им обръщал внимание :} А иначе карах курсовете в Шумен, защото баща ми живее в Нови пазар (Шуменска област), и инструктора му е приятел... И просто нямаше как да го навия да ми плати курсовете иначе ;d

EDIT: Във Варна поне на 90% от пътищата забелязвам, че има маркировка :D

Върни се в “Свободна зона”