Къде е футболът ???

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Re: Къде е футболът ???

Мнениеот Madridist » 25 юли 2010 01:53

PFCB написа:
Вече споменах за това - автора иска да каже, че Реал Мадрид в момента е комерсиализиран клуб със собственик, който мисли за джоба си, а не за отбора и има много други като него.

Какво общо имат традициите на отбора с моментното състояние :?: :?: :?: Двете неща са абсолютно различни, да не говорим, че аз не знам, за някой "некомерсиализиран" президент,който да дава пари безрезервно и да не очаква възвръщаемост или печалба. Такова нещо няма както в Реал Мадрид, така и в Райо Валекано :roll:
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 25 юли 2010 01:56

Комерсиализацията на футбола е неизбежен процес.За мен това не е особен проблем,защото футболът продължава да ми носи уникални емоции и така ще бъде винаги.Разбира се,в някои клубове доста прекаляват,най-вече Ман Сити и Реал М.И въпреки тоновете изляти пари през последните години,въпросните отбори продължават да не са фактор в европейските турнири,поне до този сезон,което мен ме радва.Както се казва-не става само с ядене... :geek:

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 25 юли 2010 02:02

PFCB написа:Става въпрос за това, че е суперкомерсиализиран клуб в момента и се купуват футболисти според това кой продава фланелки повече...А с какво се купуват само Перес знае.

Кой от тези закупени футболисти продава най-много фланелки :?:

Гаго, Игуаин, Марсело, Гарай, Гранеро, Каналес, Леон, Арбелоа, Албиол, Бензема.

И кое те учудва как ги е купил Перес :?: Той има една от най-големите строителни фирми в Европа, за миналата година беше избран за строителен предприемач номер две на континета, човекът е милиардер. :roll: Да, Реал Мадрид е теглил кредити и има задължения към банки, каквито имат и почти всички спортни,търговски,икономически и т.н. сдружения на Земята. Авторчето на статията къде е било,когато Реал Мадрид построиха футболна школа в Хаити и направиха фонд от който и до ден днешен се подпомагат пострадалите хора там. Затова ли Реал Мадрид е клуб без чест :?: Идеята на статията, не е чак толкова лоша, просто се ядосвам,когато Реал Мадрид се нарича клуб без чест и традиции Изображение или му се преписват неща,които са характерни само за него и за никой друг. Все едно другите отбори не продават никакви фланелки, нямат си маркетингови отдели, накрая на годината въобще не ги интересува дали счетоводният баланс е положителен или отрицателен и т.н. :roll:
Последна промяна от Madridist на 25 юли 2010 02:41, променено общо 7 пъти.
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

viroglav
Контакти:

Мнениеот viroglav » 25 юли 2010 02:09

tprodanov написа:Е, преди веригите бяха ограничения, цензура и забрани. Каква е разликата...

Разликата на практика е , че преди живота беше тих , спокоен и подреден за обикновения човек ... А сега е бърз , динамичен и се променя с всяка изминала секунда ... Но и за двата строя , и предишния , и сегашния важи една сентенция - "Да го духат бедните" ... Преди 1989 година на богатите им викахме привилегировани ... А днес им викаме мутри ... Все същото си е. Родата на Тодор Живков и днес си е привилегирована , така както беше и преди 1989 година ... Личната му охрана днес е министър - председател на България ... Зет му доскоро беше шеф на БОК и БФС едновременно , най благите работи в държавата. Синът му притежава основния пакет акции на Фолксваген. Да виждаш разлика в стандарта на живот за тези хора преди и след ? Само ние се джанкаме по форумите , че тоя бил комунист , а онзи демократ ... Пре.е.баните , както преди , така и сега са си същите ... бедните ... ;)

Потребителски аватар
Boogeyman
Контакти:

Мнениеот Boogeyman » 25 юли 2010 04:33

PFCB написа:Това привърженици ли са ? Зъболекари и доктори със заплати над 5 000 евро. Какво разбират те за неща като съдба, чест и страст. Те си купуват шалове адидас и фланелки на официални курви като Фиго, Виери, Бекъм и тн…

Докато тези клоуни се показват по телевизията и се снимат от журналистите, нашите усилия ще са безполезни. Каква наслада ни носят журналистите като показват глупави снимки нон стоп. Мъже с колеми шкембета и шапки с формата на кашкавал и дебели жени с боядисани лица. Глупави клоуни с маски и криле които стават за да ги види семейството им в къщи когато топката достигне тъча или корнера. Повръща ми са от това. Иска ти се да изключиш телевизора. Меркантилизма е достигнал всяка част на футболния феномен. Например топките. Те се превърнаха в нещо ужасно. Като че ли идват от някой от онези лоши филми с извънземни. Те са сребристи или бронзови, със странни дизайни. Сякаш всичко се играе на някой Плейстейшън, а не на истинска трева за истински мъже.

Какво повече мога да кажа за ФИФА и УЕФА ? Всяка година те се борят за повече власт и да завземат повече източници на приходи. Последната им творба: световно първенство за клубове. Още един турнир създаден специално за големите отбори. Тези ужасни машини произвеждат само медали и пари. Каква чест, каква традиция има клуб като Реал Мадрид ? Каде е местният патриотизъм ? Героите родени и израстнали в духа на района от който са. Те всички са готови да продадът душите си за надница от 4 до 5 милиона евро. Професионален футбол !!! Какво значи наистина това ? Официалната трансформация на страстта в меркантилизъм! В ПАРИ.

Има организирани кампании целящи да махнат ултра движението от спорта. Много високи цени, невъзможност да си купиш билет, особено за гостуванията. Специални закони(синоним на противоконституционни закони), прикритие за отнемане на човешките права. Това се случва със съдействието на пресата която е жадна за инциденти. Снимането и раздуването на малки инциденти. Разбира се големите неща остават неразказани. Доказателство за техния “професионализъм”. Но тези хора са напълно луди. Те не разбират че като изтласкват организираната подкрепа в спорта, губиш всякаква форма на контрол. Най добрия пример за това разбира се е хулиганският свят. Англичани, Холандци, германци и от скоро Поляци и руснаци нямат нищо общо със самия спорт. Те си организират боища по равни бройки и се избиват. Без полиция, на отдаличени места. Ясно е че искат да наложат американския модел в спортовете. На стадиона мир и хотдог, а от вън въоражени банди и пристрастени луди хора.

Не искам и да споменавам големите произволи на органите на реда. Забрана за гостувания, забрана за палене на факли, забрана на 100% законни съобщения…

Ние се чувстваме като мравки смачкани от една дяволска машина. Но пука ли му на някой ? Ние сме считани за пристъпници ??? Изведнъж няма мас медии, няма справедливост, няма закони ???

Източник: ultrasloko.com

welcome to the modern world :!:
Fool got a big advantage over educated man: he is always pleased with himself.

Потребителски аватар
blue magic
Контакти:

Мнениеот blue magic » 25 юли 2010 08:39

Аз по скоро бих се съгласил с автора на статията. Няма нищо лошо в това са имаш оригинална фланелка. Но въпросът е, че когато за богатите е модерно - те отиват на мач (сигурно за първи път в живота си), и макар че си купуват екип на отбора, който струва колкото 1 пенсия, се държат дебилно. Тук неволно си спомням рекламата на Загорка - Да спасим мъжа. Идеята на статията е същата. Футболът бе за хора, които са готови да дадат и последния си лев за мач - а ако не им стигне - да прескочат оградата с риск да бъдат хванати от куките. А сега гледам разни костюмарчета кихнали по стотина кинта за ложата, да ми ръкопляскат като на театър - в типично ултраснобски вид.
Както каза някой - футболът се комерсиализира неизбежно. Бих добавил само - за съжаление!
Ние сме ЛЕВСКИ, ЛЕВСКИ СОФИЯ!!!

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Мнениеот Blue_Lion » 25 юли 2010 10:05

blue magic написа:Аз по скоро бих се съгласил с автора на статията. Няма нищо лошо в това са имаш оригинална фланелка. Но въпросът е, че когато за богатите е модерно - те отиват на мач (сигурно за първи път в живота си), и макар че си купуват екип на отбора, който струва колкото 1 пенсия, се държат дебилно. Тук неволно си спомням рекламата на Загорка - Да спасим мъжа. Идеята на статията е същата. Футболът бе за хора, които са готови да дадат и последния си лев за мач - а ако не им стигне - да прескочат оградата с риск да бъдат хванати от куките. А сега гледам разни костюмарчета кихнали по стотина кинта за ложата, да ми ръкопляскат като на театър - в типично ултраснобски вид.
Както каза някой - футболът се комерсиализира неизбежно. Бих добавил само - за съжаление!

+1

Тъпото е,че сега да си футболен фен е мода,а не страст ! Много хора се бият в гърдите,че са големи фенове,а на колко мача ходят на сезон...на 3-4 ! Оправдават се с класата на отбора и с нивото на футбола в България...за тях това да подкрепяш отбора явно не е толкова важно,колкото да си на страната на победителя...както и да е ! Всеки си има мнение... моето е "ПРОТИВ МОДЕРНИЯ ФУТБОЛ" ! ;)
Изображение

Потребителски аватар
greenlandia

Мнениеот greenlandia » 25 юли 2010 10:34

Blue_Lion написа:
blue magic написа:Аз по скоро бих се съгласил с автора на статията. Няма нищо лошо в това са имаш оригинална фланелка. Но въпросът е, че когато за богатите е модерно - те отиват на мач (сигурно за първи път в живота си), и макар че си купуват екип на отбора, който струва колкото 1 пенсия, се държат дебилно. Тук неволно си спомням рекламата на Загорка - Да спасим мъжа. Идеята на статията е същата. Футболът бе за хора, които са готови да дадат и последния си лев за мач - а ако не им стигне - да прескочат оградата с риск да бъдат хванати от куките. А сега гледам разни костюмарчета кихнали по стотина кинта за ложата, да ми ръкопляскат като на театър - в типично ултраснобски вид.

+1

Тъпото е,че сега да си футболен фен е мода,а не страст ! Много хора се бият в гърдите,че са големи фенове,а на колко мача ходят на сезон...на 3-4 ! Оправдават се с класата на отбора и с нивото на футбола в България...за тях това да подкрепяш отбора явно не е толкова важно,колкото да си на страната на победителя...както и да е ! Всеки си има мнение... моето е "ПРОТИВ МОДЕРНИЯ ФУТБОЛ" ! ;)

Абсолютно вярно е това!
Но за да си фен на даден отбор ,все пак трябва да има отбор нали, а не търговско дружество!
Малко са истинските фенове в България, няколко отбора са с фенове, другото са платени клакьори на самозабравили са се велможи.
Ненавиждам левски и цска!!!! от днес 14.11.2013 и лайногорец.
НЯМА МОЕ,НЯМА ТВОЕ,СВЕТЪТ Е БЕРОЕ

Потребителски аватар
garfild8
Контакти:

Мнениеот garfild8 » 25 юли 2010 10:43

tprodanov написа:След като комунистите са на власт, какъв точно ни е строя - капитализъм?

Като гледам,ми се струва,че строя ни е ''комунистически капитализъм''.Нито комунизма си е отишъл тотално,нито капитализма ни,е като хората.
Само Черно море.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 25 юли 2010 11:04

viroglav написа:Както и много други неща , така и фенството в България е криворазбрано и силно преиначено понятие ... Кое му е нормалното да отида на мач и някой да ми плюе във врата семки , да ми псува на ушенце , да пали димки и мята бомбички и т.н. простотии ? Е , как в такава обстановка да заведа семейството си на мача на любимия ми отбор ? Трябва много да ги мразя , за да го направя ... Ама аз ги обичам !!! Тези , които ходят на мач на любимия си отбор и твърдят , че го подкрепят как по - точно го правят ... Като псуват футболистите навярно ... Викнеш сто пъти "КЗЛ" или "гъза на маймуната е червен" и вече си герой в собствените си очи. С това ли даваш приноса си за победата ? А когато стане въпрос да дадеш 10 лева за билет започваш да се ослушваш и да питаш - "Ама защо трябва да плащам , та аз виках "КЗЛ" или "Гъза на маймуната ... " , трябва вие да ми плащате едва ли не "... Като дойде време за селекция били сме купували анонимници ... Ама тука ключовата думичка е "купували", защото се купува с моите и твоите 10 лева. А като искаме да купим някой класен футболист отсрещната страна не ни кара да викаме КЗЛ , а иска 500 000 евро например ... Най - смешното нещо , което прочетох днес беше , че Титан си слагали 50 % от парите от билетите в джоба и един вид ги крадяли от ЦСКА ... така сигурно мислят и доста от феновете на другите отбори за техните си шефове ... Седнал автора да ми разправя кое било хулиганство и кое не ... Като отида на стадиона искам да гледам мача на спокойствие , а не между другото. Защото си плащам точно за това ... Хореографията била нещо различно от хулиганство ... Ама като те завият с някакъв чаршав и пропуснеш единствения гол например. Или тези , които правят хореографията не ходят , за да гледат футбол ? E , тогава всичко си губи смисъла след като си отишъл на стадиона , за да правиш хореография и да си псуваш на воля , вместо да гледаш мач ... Аз обаче не искам да те слушам и според мен мястото ти не е там. А аз си плащам билета за разлика от тебе ... Познай кой е в правото си ..

+1 :) Може би за пръв път съм напълно съгласен с теб! :) :) :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Върни се в “Свободна зона”