Великите книги!!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Re: Великите книги!!!

Мнениеот soilwork » 22 яну 2010 00:15

Всичко на Дан Симънс и Стивън Кинг!!

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 22 яну 2010 00:16

Браво за хубавата тема. Любимите ми книги са следните - от Паулу Коелю- "11 минути" и "Вероника решава да умре" ; Умберто Еко-"Името на розата" , Лев Толстой-"Война и мир". Детството си го свързвам с Астрид Линдгрен и нейните страхотни книги,които съм сигурен, че ще се харесват един ден и на децата ми :) Иначе съм маниак на тема исторически книги на всякаква тематика-Римска империя, Средновековие, Ренесанс, Новото време, особено ми е интересна историята на целия 20 век с всичките войни през периода и т.н.. Приятелите ми редовно ми купуват за рожденни дни такива книги и в нас нямам вече къде да ги слагам.
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Gonzo0009
Контакти:

Мнениеот Gonzo0009 » 22 яну 2010 02:02

"Цар Плъх","Клетниците" и "Бригадата"-цялата поредица!
moje suze prema tebi padaju... moje suze padaju nagore

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 22 яну 2010 07:52

cska_90 написа:Някой чел ли е "На изток от рая"-защото много съм слушал за нея -но така и не съм я чел!!!

Ако обичаш да четеш книги на компа, ето ти я тук. Аз предпочитам хартиените, ама няма начин, животът стана лесен и хубав, и от това улеснение, специално мен, ме болят очите. Както казва Стайнбек „щеше стане така, че човек няма къде да събира толкова щастие“ :lol: . Иначе книгата няма да ти я препоръчвам, само да ти кажа, че нямаше и една идея на автора, изказана от негово име, с която да съм съгласен, а изобщо нямах чувството, че книгата му не ми допада или звучи измислено.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
ZinedineZidane
Контакти:

Мнениеот ZinedineZidane » 22 яну 2010 08:53

защо написа:
cska_90 написа:Някой чел ли е "На изток от рая"-защото много съм слушал за нея -но така и не съм я чел!!!

Ако обичаш да четеш книги на компа, ето ти я тук. Аз предпочитам хартиените, ама няма начин, животът стана лесен и хубав, и от това улеснение, специално мен, ме болят очите. Както казва Стайнбек „щеше стане така, че човек няма къде да събира толкова щастие“ :lol: . Иначе книгата няма да ти я препоръчвам, само да ти кажа, че нямаше и една идея на автора, изказана от негово име, с която да съм съгласен, а изобщо нямах чувството, че книгата му не ми допада или звучи измислено.

За четене на компа и аз съм против, най-вече заради очите. Според мен e-reader е прекрасен вариант, но е много слабо разпространен и прекалено скъп за възможностите си. Иначе си решаваш проблема с взирането в монитора, събираш много книги вътре, което улеснява при пътуване и не на последно място си теглиш книги от нета.
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!

Потребителски аватар
ilian12
Контакти:

Мнениеот ilian12 » 22 яну 2010 10:01

На тези на които "Властелинът на Пръстените" им е любим, препоръчвам горещо Тери Гудкаинд и неговата поредица от 12 книги "Рапирата на истината" и Джеймс Баркли с "Хрониките на Равените" (3 книги); "Легендите за Равените" (4 книги).

Фен съм на SF и Фантази. Айзък Азимов е най-големият за мен, а иначе любима книга е "Галактическа болница" на Джеймс Уаит.

Има толкова много други ...
105 години / 4 поколения ботевисти!

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 22 яну 2010 11:34

Параграф 22 - Джоузеф Хелър Разказ за безграничната глупотевщина на Американските военни в частност и абсурда на войната в по - широк смисъл! Най - великата засечка на всички времена

Джийвс и Устър - П.Г Удхаус В шеговития тон на разказите за не удачното богаташче всъщност се крие звучен шамар за цялата им надута аристокрация!

Безкрайността на човешката простотия на Боб Фенстър! Ами той Айнщайн си го е казал : " Само две неща са безкрайни на този свят - вселената и човешката глупост. Но за първото не съм особено сигурен" ! :) Книгата напълно подкрепя това твърдение! Мислите си че в България има много глупост ? Прочетете книгата Ние сме като детска градина сравнение с другите!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

sportwinner
Контакти:

Мнениеот sportwinner » 22 яну 2010 12:35

Здравейте. Случайно попаднах на тази тема.
Аз бих ви предложил няколко книги, който грабнаха моя интерес.

Паулу Коелю:
Дневникът на един маг
Брида
Алхемикът

След, като прочете тези невероятни книги, се отпрвате към не безисвестната книга "Тайната" на Ронда Бърн.
Невероятни неща ми се случиха след това. На 22 съм и мога да кажа, че това чудо работи. Не съм някой побърканяк спокойно.

След това ви предлагам да прочете книгата:
"Промени живота си за 7 дни" на Пол Маккена бестселър номер 1 във Великобритания.
Дори има едно CD, което след първият път, като опитах. Само като чух втория път и веднага заех поза да слушам диска. Невероятно е. За 2 месеца ми се случиха доста неща в личен и общ план. Дори смених жилището си, точно с това с което исках. Стана съвсем случайно. Нещата в ежедневието ми потръгнаха.
Да не си мислите, че правя някакви реклами тука.
От както спазвам тези правила, дори и в залозите много ми потръгна. Аз съм все още слаба рибка и на 15-20 евро на ден се радвам много. Странно но от както прочетох "Тайната" не знам как но магазинерите започнаха да ми връщат повече пари. 1-2лв от горе. Някой може и да си ги прибират, това си е печалба за някой 30 лв от горе на месец, но "Тайната" гласи да правиме добро за да ни се връща 2но и 3но. За това и казвам, че са ми дали повече пари, дори и след като съм излезнал вече от магазина. Нямате си на представа, колко се радват хората, когато и връщам парите. На 2 пъти за последните 3 месеца, ми се случва в сметката на ДСК да имам по над 1000 лв от горе. Първо си викам, това е дар... но после се сетих, че всъшност е нещо като изпитание (спокойно не съм много набожен). После се сетих всъшност, че тези пари са нечия грешка или системна грешка и че ако сега ги изтегля, някой друг вместо мен ще изплаща тези пари на гърба на моето щастие. За това всеки път отивам и и казвам и те ми се усмихват толкова много, дори втория път искаха да ми дадат 10 лв, че съм им казал, иначе момичето от гишето щяло да изплаща сумата.
Аз май се развихрих. Но много ми се иска да го споделя с всички тези невероятни момоменти, който получих след като прочетох тези книги. Също така мога да ви кажа, че вървеше из Интернет пространството с бг субтитри филма "Тайната", но вече нещо не се намира. Ако искате мога да ви го пратя по skype: plamen_pln
В личен план, като забогатяване от 2 седмици някъде, отрких един сайт за прогнози. Не знам как го правят, но познават гадовете. За благодарност съм си сложил в подписа сайта им. Парите който до сега съм спечелил си платих :) Интернета за 3 месеца на пред + бонус 1 безплатен ( това си е чисто спестяване на 25лв)
Купих си 2 гб рам допълнително, защото се занимавам с видео обработки и мат пейнтинг и ми е необходимо повече рам. Купих си нови колони с буфер за 100 лв, с който се родих. Също така се и преместих в ново жилище по-скъпо, но от прогнозите на сайта, вече мога да си го позволя. Сайта е този:
http://www.bgprognozi.info дано да не излезне като някаква реклама, просто искам да споделя с всички какво открих в книгите и как работи. Ако модератора го сметне за реклама, моля само линка да изтрие. Другото смятам, че е ценна информация дори и за него. Забелязвам, че във всяка една от първите изброени на Паулу.. има частица знание за така наречената "Тайната".
Аз спирам до тук, защото малцина ще прочетът до тук. Други ще си кажат, тоя какъв роман е писъл тука.
За това спирам до ТУК.
http://www.bgprognozi.info най-добрите прогнози

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 22 яну 2010 14:15

"Приключенията на добрия войник Швейк" - Ярослав Хашек. Държа си я като настолна книга и след първия път, когато я прочетох (преди 15-ина години) си я чета като християнин Библия, отварям и прочитам двайсетина страница. Една немалка част сигурно я знам наисуст вече.

"Островът на пингвините" Анатол Франс.

"Моето семейство и други животни" - Джералд Даръл. Беше ми любим автор като малък. Това беше първата книга, която откраднах. Нямаше я в книжарниците, а аз я бях прочел и не можах да се стърпя. :mrgreen:

"По следите на изгубеното време" Марсел Пруст. Очарователна проза.

"Ларва" Джон Фаулз

И детски книги, които за съжаление, никъде не мога да намеря вече, но ще са ми all time favorites:
"Горе ръцете или враг номер едно" не мога да се сетя автора
"Гумения Тарзан" Оле Лунд Киркегор
Книгите за Незнайко и много-много др.

Потребителски аватар
ilian12
Контакти:

Мнениеот ilian12 » 22 яну 2010 18:12

Стихотворенията на Христо Ботев

"... гора зашуми, вятър повее
Балканът пее хайдушка песен ..."
105 години / 4 поколения ботевисти!