Tommi написа:Кашчей написа:Tommi написа:Това е съдбата на всички хартиени вестници, които не са се адаптирали към променящия се свят и не са преструктурирали дейността си онлайн.Това е може би най-безперспективният бизнес в днешно време.
Е, все още има хора на средна възраст, които не използват компютър и си купуват вестници, но тенденцията е повече от ясна.
Никаква електронна книга не може да замени удоволствието да прелистиш страница и да зашумоли хартия, да ти замирише на печатано, а не на постнато.
7 дни спорт имат и онлайн версия, при това доста добре направена.
Основното предназначение на вестника е да бъде източник на информация. Но по тази линия е на светлинни години от съвременните информационни източници. Ако утре си купя вестник, най-вероятно ще се информирам за резултатите от мачовете в Лига Европа снощи.Онлайн версията, поне за мен, е под всякаква критика.
За традиционните книги също може да се поспори дали могат да се сравняват с електронните издания. Но там вече има значение за какви точно книги говорим.
Електронната може да събере в един уред, колкото смартфон, много книги, ама аз съм от тези, които предпочитат книга на хартия..без значение дали е художествена или техническа литература.