Честит празник - Ден на народните будители

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
damyanov1963

Re: Честит празник - Ден на народните будители

Мнениеот damyanov1963 » 01 ное 2015 15:45

язе написа:
damyanov1963 написа:
aleksandrov77 написа:
damyanov1963 написа:Не ми говори за социализма, момченце, защото тогава си бил още малък и си живял на гърба на мама и тате. Не си нито завършил образование, нито казарма, нито си работил! Не ме карай да те наричам ПИКЛЬО С ПИКЛЬО, МАМИН! Той ще ми обяснява какво е било при социализма!!!

[offtopic]Айде без да се обиждаме , ако може!
Това, че съм живял само 12 години през социализма, не означава , че не мога да имам собствено мнение по въпроса!
Много неща помня и много неща са ми разказвали родителите за ранния и късния период на социализма!
Социализмът имаше и някои негативни неща , но като цяло имаше и доста положителни неща , които днес ги няма , а българите имахме доста социални придобивки, за които днес можем само да си мечтаем!
Главният въпрос е , че след социализмът не дойде по-добър строй, а напротив по-лош за доста българи, а стоките от първа и втора необходимост поскъпнаха доста, голяма част от производството и селското стопанство се унищожи и още много неща се влошиха!
Но както и да е , много се отклонихме от същността на темата![/offtopic]

Ами, като сме я отклонили ще я караме докрай. Стоките от първа необходимст поскъпнаха. А как се купуваше битова бяла и черна техника тогава и как сега? С колко заплати можеше да си купиш тогава телевизор(и то какъв) и колко трябваше да чакаш за него и да търсиш връзки и колко телевизора можеш да си купиш сега с една заплата(и то какви)?
Казваш и за селското стопанство - при развитото през социализма селско стопанство ходехме на бригади по ТКЗС-тата да вършиме работата на селяните.
А да си спомняш призивите от онова време - ПРИ БАЙ СИМО(примерно) СА ПУСНАЛИ ЧУШКИ(или там каквото и да е друго)? Нали си живял достатъчно, би трябвало да ги помниш, или -БЪРЗАМ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ РЕДЯ ЗА ХЛЯБ?!

Tва за чушките и хляба, го разправяй на баба си! Чушки и хляб имаше в изобилие. И преди да съ издрънкал глупостта за купоните, ще те светна- по селата хляба се раздаваше с купони, щото беше толкова евтин (7 стотинки, ко се не лъжа), че селяните го изкупуваха с каруци, да си хранят с него прасетата. Те затва имаше купони за хляб! :!:

Ако кажеш, че и мандарините и бананите бяха в изобилие, може и да ти повярвам. А това за купоните ти сам го каза!
А знаеш ли че са ми идвали приятели от Бургас и Плевен в София за да купуват картофи и боб? Или и това ще отречеш, комунистическо отроче?!
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 01 ное 2015 15:58

Честит празник на всички истински българи и патриоти :!: За мое най-голямо съжаление, изпедерастените брюкселски зелки не се спират пред нищо българско и свято за да пропагандират извратените си ценности 8-) Ето един жив пример за гьобелсовата им пропаганда и промивка на мозъци 8-) Ако някой може да ми обясни какво точно искат да ни кажат с първото изречение, ще го поздравя 8-)

Изображение

Това е паметник на народните будители 8-)

П.П. Дядо Благоев спада ли към графата "народен будител" :?
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 01 ное 2015 16:07

Станко, какво толкова ти е чудно, че някой роден в робство, по дух си е европеец? Ако нямаше будни умове, като Левски, Ботев, Бенковски, Волов, Стамболов(родени в робство), още да сме си под турско.
И понеже знам, че сега някои ще почнат да ми обясняват, че пак сме си под турско, ще кажа - Ами да, понеже няма вече такива, като тези, дето изброих.
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 01 ное 2015 16:11

damyanov1963 написа:
язе написа:
damyanov1963 написа:
aleksandrov77 написа:
damyanov1963 написа:Не ми говори за социализма, момченце, защото тогава си бил още малък и си живял на гърба на мама и тате. Не си нито завършил образование, нито казарма, нито си работил! Не ме карай да те наричам ПИКЛЬО С ПИКЛЬО, МАМИН! Той ще ми обяснява какво е било при социализма!!!

Това, че съм живял само 12 години през социализма, не означава , че не мога да имам собствено мнение по въпроса!
Много неща помня и много неща са ми разказвали родителите за ранния и късния период на социализма!
Социализмът имаше и някои негативни неща , но като цяло имаше и доста положителни неща , които днес ги няма , а българите имахме доста социални придобивки, за които днес можем само да си мечтаем!
Главният въпрос е , че след социализмът не дойде по-добър строй, а напротив по-лош за доста българи, а стоките от първа и втора необходимост поскъпнаха доста, голяма част от производството и селското стопанство се унищожи и още много неща се влошиха!

Ами, като сме я отклонили ще я караме докрай. Стоките от първа необходимст поскъпнаха. А как се купуваше битова бяла и черна техника тогава и как сега? С колко заплати можеше да си купиш тогава телевизор(и то какъв) и колко трябваше да чакаш за него и да търсиш връзки и колко телевизора можеш да си купиш сега с една заплата(и то какви)?
Казваш и за селското стопанство - при развитото през социализма селско стопанство ходехме на бригади по ТКЗС-тата да вършиме работата на селяните.
А да си спомняш призивите от онова време - ПРИ БАЙ СИМО(примерно) СА ПУСНАЛИ ЧУШКИ(или там каквото и да е друго)? Нали си живял достатъчно, би трябвало да ги помниш, или -БЪРЗАМ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ РЕДЯ ЗА ХЛЯБ?!

Tва за чушките и хляба, го разправяй на баба си! Чушки и хляб имаше в изобилие. И преди да съ издрънкал глупостта за купоните, ще те светна- по селата хляба се раздаваше с купони, щото беше толкова евтин (7 стотинки, ко се не лъжа), че селяните го изкупуваха с каруци, да си хранят с него прасетата. Те затва имаше купони за хляб! :!:

Ако кажеш, че и мандарините и бананите бяха в изобилие, може и да ти повярвам. А това за купоните ти сам го каза!
А знаеш ли че са ми идвали приятели от Бургас и Плевен в София за да купуват картофи и боб? Или и това ще отречеш, комунистическо отроче?!

От чушки и хляб, отиде на мандарини и банани. :lol: Смешник! А боба и картофите пък бяха в такова изобилие, че дори не им слагаха купони, и прасетата на село масово се хранеха с варени картофи, лъжецо! 8-)
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 01 ное 2015 16:12

damyanov1963 написа:Станко, какво толкова ти е чудно, че някой роден в робство, по дух си е европеец? Ако нямаше будни умове, като Левски, Ботев, Бенковски, Волов, Стамболов(родени в робство), още да сме си под турско.
И понеже знам, че сега някои ще почнат да ми обясняват, че пак сме си под турско, ще кажа - Ами да, понеже няма вече такива, като тези, дето изброих.

Абе за какви европейци ми говориш, другарю Дамянов :lol: За тия същите, които искаха да ни бутнат в ръцете на Османската империя след Берлинския конгрес ли 8-) Да не говорим, че според същите тези европейски директиви и опорни точки, робство не е имало ;)

П.П. Ако не е европеец няма да е будител ли 8-)

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 01 ное 2015 16:13

язе написа:
damyanov1963 написа:
язе написа:
damyanov1963 написа:
aleksandrov77 написа:

От чушки и хляб, отиде на мандарини и банани. :lol: Смешник! А боба и картофите пък бяха в такова изобилие, че дори не им слагаха купони, и прасетата на село масово се хранеха с варени картофи, лъжецо! 8-)

Ей комуняго, с тия лъжи и манипулаций дойдохте на власт през 44-та, само че защото тогава имаше СССР, сега вече го няма! Я обясни това в резултат на какво е бе!
https://www.youtube.com/watch?v=PKsyYAVyzmY
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 01 ное 2015 16:15

CTAHKO написа:
damyanov1963 написа:Станко, какво толкова ти е чудно, че някой роден в робство, по дух си е европеец? Ако нямаше будни умове, като Левски, Ботев, Бенковски, Волов, Стамболов(родени в робство), още да сме си под турско.

Абе за какви европейци ми говориш, другарю Дамянов :lol: За тия същите, които искаха да ни бутнат в ръцете на Османската империя след Берлинския конгрес ли 8-) Да не говорим, че според същите тези европейски директиви и опорни точки, робство не е имало ;)

Станко,не цапайте хубавата тема.Има си място за България.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 01 ное 2015 16:16

Дамянов, недей да сипеш лъжи :) Я ми кажи, в момента ти какви плодове и зеленчуци си купуваш произведени в България 8-)
Последна промяна от CTAHKO на 01 ное 2015 16:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 01 ное 2015 16:17

petko.h.markov написа:
CTAHKO написа:

Станко,не цапайте хубавата тема.Има си място за България.

Е не я цапам аз, а тези сложили табелата на паметника ;) Нали се сещаш, че едва ли са комунисти 8-)

TheTruth
Контакти:

Мнениеот TheTruth » 01 ное 2015 16:20

Тъй, тъй...Честит Празник!
И малък коментар: По темата има-няма 40 коментара...По темата за Хелоуин 260 коментара... Аз защитих тезата, че да празнуваш е въпрос на личен избор. Няма лошо всеки да празнува това, което чувства близко! Но посочената статистика е на вниманието на псевдопатриотчетата, които искаха да вменят на останалите, че едва ли не са национални предатели и чуждопоклонници щом виждаш ли, позволяват на децата си да се веселят на празник като Хелоуин! Както каза един от форума - цъкат с чуждите си компютри, за да се тупат в гърдите БУЛГАР, БУЛГАР! Е, къде сте, патриотчета? Вие дори не знаете какъв ден е днес!

Върни се в “Свободна зона”