Вън от България палячовщината Хелоуин!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- anihilator
- Контакти:
Re: Вън от България палячовщината Хелоуин!
Щях да забравя честит Хелоин на всички които ще празнуват 
TheTruth написа:Автора!? На мен ми дреме за Хелоуин. Но за децата е просто повод да се веселят и нямам нищо против това! Та ти къв си, да ми казваш какво да празнувам? Ами може да съм католик...Или не може!?? Ще ти кажа какъв си - ти си един прост комплексар с малка пи*ка, чийто глас поражда у околните или смях, или недоумение, или и двете. Та затова е седнал тук да ми се прави на Хитлер и да казва какво вън, и какво вътре. Разбра ли, Смешко! Така че вземи си темата и си я заври там, къде слънце не огрява! Баста от професори, които ще ми определят дали да дишам или не! Олигоф*eн!
Ела да видиш, бе , прошлек! Ще ти набия гастроскопа до дванадесетопръстника! Толкова дълбоко са ти влезли перата, че ти е гръмнало акаунтчето и си нервничък нещо, а?
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
za nas e toj religiq написа:Кировец написа:Не било мястото в училищатаТо там на много неща не им е мястото. И на Iphone не му е мястото в училището по тая логика. И на пиенето, пушенето и състезанията по свирки в кенефите не им е мястото в училището.
Хелоуин е проблем сериозен!!! Тва така разсипия на тиквен материал![]()
![]()
След като имаме български еквиваленти на тоя празник, би ли обяснил защо трябва да се празнува чуждия в нашите училища и на какво тоя празник учи децата ни
1.Защо да се празнува или чества, или следва, или каквото и да било - най-малкото, защото е по-подобие на кукерството.
2.на какво учи? Отг. на нищо лошо и противозаконно или противорелигиозно - ако това е лошо, значи и кукерството е такова!
za nas e toj religiq написа:TheTruth написа:za nas e toj religiq написа:TheTruth написа:Alexx написа:TheTruth написа:Автора!? На мен ми дреме за Хелоуин. Но за децата е просто повод да се веселят и нямам нищо против това! Та ти къв си, да ми казваш какво да празнувам? Ами може да съм католик...Или не може!?? Ще ти кажа какъв си - ти си един прост комплексар с малка пи*ка, чийто глас поражда у околните или смях, или недоумение, или и двете. Та затова е седнал тук да ми се прави на Хитлер и да казва какво вън, и какво вътре. Разбра ли, Смешко! Така че вземи си темата и си я заври там, къде слънце не огрява! Баста от професори, които ще ми определят дали да дишам или не! Олигоф*eн!
Те и децата им е яко да друсат амфети!
Ако съдиш по твоите - може! Не ме интересува. А на горния - Бултраса ще кажа същото, каквото и на автора. Не защитавам и не налагам въпросния празник в календара на България. Но не сте ВИЕ хората, които ще кажат на МОИТЕ деца кога да се правят на палячовци. Като не Ви харесва, заровете си главите в земята и не празнувайте! Или идете в Северна Корея. Там ще празнувате по Ваш тертип -само местно "творчество".
Ти като искаш , твоите деца си ги прави всеки ден на палячовци, и празнувай даже и байряма но във ВАС или в МАХАЛАТААз искам в БЪЛГАРСКОТО училище, да се празнуват и изучават БЪЛГАРСКИ празници
И ако се правят децата на маймуни , то да е заради БЪЛГАРСКАТА ТРАДИЦИЯ
Искам детето ми в НАШЕТО училище, да празнува и учи НАШИТЕ празници
Абе учи и ги възпитавай както искаш! Аз ти казвам, че не можеш ти или който и да е, да ми забранява аз да празнувам каквото си искам! Пак казвам, като не искаш "западно" влияние, ходи в гората - там обществото няма да те дразни с приумиците си и децата ти ще са защитени от "упадъка"! Смотан народ, изперкали родители! Точно Хелоуин Ви пречи на родолюбието и патриотизма! Празнувай си каквото искаш, не налагай на другите мнение с уклон като н заглавието! Това е! Не сме Третия Райх!
Никой нищо не ти забранява, казах ти, като искаш празнувай си у вас и байраяма, не ми дреме кво ще празнувашВ българските училища обаче тоя празник място НЯМА!
Не ми говори за байрами да не ти счупа тъпата тиква! Разбра ли бе лайно непоръбено! Кога станеш образователен министър ще казваш какво има място или не в училищата! Тъпанар!
sin4ec написа:TheTruth написа:Автора!? На мен ми дреме за Хелоуин. Но за децата е просто повод да се веселят и нямам нищо против това! Та ти къв си, да ми казваш какво да празнувам? Ами може да съм католик...Или не може!?? Ще ти кажа какъв си - ти си един прост комплексар с малка пи*ка, чийто глас поражда у околните или смях, или недоумение, или и двете. Та затова е седнал тук да ми се прави на Хитлер и да казва какво вън, и какво вътре. Разбра ли, Смешко! Така че вземи си темата и си я заври там, къде слънце не огрява! Баста от професори, които ще ми определят дали да дишам или не! Олигоф*eн!
Ела да видиш, бе , прошлек! Ще ти набия гастроскопа до дванадесетопръстника! Толкова дълбоко са ти влезли перата, че ти е гръмнало акаунтчето и си нервничък нещо, а?
Гаси лампата и лапай. Неандерталец
TheTruth написа:Автора!? На мен ми дреме за Хелоуин. Но за децата е просто повод да се веселят и нямам нищо против това! Та ти къв си, да ми казваш какво да празнувам? Ами може да съм католик...Или не може!?? Ще ти кажа какъв си - ти си един прост комплексар с малка пи*ка, чийто глас поражда у околните или смях, или недоумение, или и двете. Та затова е седнал тук да ми се прави на Хитлер и да казва какво вън, и какво вътре. Разбра ли, Смешко! Така че вземи си темата и си я заври там, къде слънце не огрява! Баста от професори, които ще ми определят дали да дишам или не! Олигоф*eн!
Като ти дреме, можеш ли да ни обясниш що тоя исконен източно-православен празник има име, неразбираемо за нас и нефигуриращо в Календара на БПЦ?!?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
za nas e toj religiq написа:Captain Stottlemeyer написа:А какъв е проблемът?!...Който иска да празнува и Хелоуин, и Вси Светии, и Бъдни вечер, и Свети Валентин, и Трифон Зарезан, и да се закичва с мартеници, и да си слага кукерска маска, и да празнува като руснаците по два пъти Нова година, и т.н. и т.н... И кой си ти, аджеба, да нареждаш какво да се прави и какво да не се прави!?...
![]()
П.П. Аропо, коледарите, които обикалят по къщите, също ли са прошляци!?...![]()
Проблемът е съвсем прост (също като теб), България е ПРАВОСЛАВНА държава, и като такава има своите празници!!! Та добре е децата ни да учат и знаят своите празици, а не чуждите!!! Не американски, английски и всякви други нямащи нищо общо с българските традиции ! Като искат да правят децата на плячовци , да го правят на кукеров ден, не по малко атрактивно и забавно е ! Не по малко атрактивно и забавно е и коледуването, лазаруването, сурвата и тн. !!!
С две думи искаме нашите деца да учат и празнуват НАШИТЕ празници, а не да ги учат на чуждопоклонничество още от детската градина
Не мога да разбера ЗАЩО ЗА БОГА се опитвате да налагате на хората какво и кога да празнуват?Имаше едни комунисти,които ни караха да празнуваме ВОСР на 7ми ноември/която беше октомврийска,но се празнуваше през ноември/Дядо Мраз на Нова година,1 май денят на трудещите се,Септемврийското въстание,другото 9-то септемврийско/тоест окупацията на България/..А празници като Съединението,Освобождението на БГ на 3 март бяха в миманса.Ако ще си говорим за православни празници-Коледа,Сурваки,Кукери...НЕ СА ПРАВОСЛАВНИ,но вие искате да си ги празнуваме.ЗАЩО?Ние всичките сме деца на пропагандата и като такива,ще празнуваме това,което ни се налага в момента.Мигар Коледа/не нашата с клането на прасето/а онази другата е КОЛЕДАТА на православните християни?В объркан свят живеем дами и господа.И празниците са ни най-малкият проблем.Имам чувството ,че нарочно се пускат такива малоумни теми,които да разединяват,а не да обединяват.Аз например си мисля за едни леко фалшифицирани и купени избори.Мисля си за едни нови 5 и кусур милиарда,които ни се вменяват като дълг,мисля си за едни чужди армии,които ще ни "пазят" от не знам си кого/излиза че ще ни пазят от самите себе си/,мисля си за България че е превърната в разграден двор,мисля си за Родината където престъпниците,педерасите и курвите са герои и ВИП персони,а полицаите опитващи се да пазят закона са престъпници.Мисля си за това,как за Бога Мафията управлява държавата,а ние се занимаваме с някакви празници,които даже не би следвало да бъдат коментирани.Такива ми ти работи,драги ми Смехурко.
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"
1.Българите имат множество самобитни обреди и обичаи, произлизащи от съчетаването на езическите и християнските разбирания за света и вселената.
2.България няма официална религия според конституцията си, вместо това като „традиционна религия“ за страната е посочено православното християнство.
za nas e toj religiq написа:Jürgen написа:Хелоуин е просто един повод да се направиш на клоун и да се повеселиш, нищо повече! А на децата им харесва да си правят кефа, ако не е хелоуин ще са компютри, спорт, някакви детски игри и т.н.
За децата е важно да се забавляват, така,че не мисля, че Хелоуин от тази гледна точка е проблем.
А колкото до нашите традиции, то те не се харесват на всеки, както и Хелоуин междувпрочем, и в това не виждам нищо лошо. Аз например никога не съм харесвал коледарите - не мисля, че това ме прави безродник. Въпрос на вкус.
Децата могат да се забавляват със същия успех, че дори и с по голям на кукеров денПразник който има смисъл и носи традицията в себе си!
Жалкото в случая е, не че децата се забавляват! Жалкото е че учителите им не знаят какво означава тоя празник и за какво се празнува (както и ти предполагам)! Естествено и децата няма от къде да го научат, след като никой не иска да им го обясни![]()
Що се отнася до нашите традиции, те са си НАШИ, дори и да не се харесват на някой, това не означава че децата ни не трябва да ги знаят
Честно казано не знам какъв толкова смисъл имат кукерите. Зли духове така или иначе няма, така, че ако можеш да ми обясниш какво им е толкова важното...
Ако трябва да съм честен не съм напълно запознат с оригиналния смисъл на Хелоуин, но честно казано не ме интересува особено. Не мисля и, че тези които го празнуват го правят заради оригиналната идея, а просто, за да си направят кефа.
Готвача написа:za nas e toj religiq написа:Captain Stottlemeyer написа:А какъв е проблемът?!...Който иска да празнува и Хелоуин, и Вси Светии, и Бъдни вечер, и Свети Валентин, и Трифон Зарезан, и да се закичва с мартеници, и да си слага кукерска маска, и да празнува като руснаците по два пъти Нова година, и т.н. и т.н... И кой си ти, аджеба, да нареждаш какво да се прави и какво да не се прави!?...
![]()
П.П. Аропо, коледарите, които обикалят по къщите, също ли са прошляци!?...![]()
Проблемът е съвсем прост (също като теб), България е ПРАВОСЛАВНА държава, и като такава има своите празници!!! Та добре е децата ни да учат и знаят своите празици, а не чуждите!!! Не американски, английски и всякви други нямащи нищо общо с българските традиции ! Като искат да правят децата на плячовци , да го правят на кукеров ден, не по малко атрактивно и забавно е ! Не по малко атрактивно и забавно е и коледуването, лазаруването, сурвата и тн. !!!
С две думи искаме нашите деца да учат и празнуват НАШИТЕ празници, а не да ги учат на чуждопоклонничество още от детската градина
Не мога да разбера ЗАЩО ЗА БОГА се опитвате да налагате на хората какво и кога да празнуват?Имаше едни комунисти,които ни караха да празнуваме ВОСР на 7ми ноември/която беше октомврийска,но се празнуваше през ноември/Дядо Мраз на Нова година,1 май денят на трудещите се,Септемврийското въстание,другото 9-то септемврийско/тоест окупацията на България/..А празници като Съединението,Освобождението на БГ на 3 март бяха в миманса.Ако ще си говорим за православни празници-Коледа,Сурваки,Кукери...НЕ СА ПРАВОСЛАВНИ,но вие искате да си ги празнуваме.ЗАЩО?Ние всичките сме деца на пропагандата и като такива,ще празнуваме това,което ни се налага в момента.Мигар Коледа/не нашата с клането на прасето/а онази другата е КОЛЕДАТА на православните християни?В объркан свят живеем дами и господа.И празниците са ни най-малкият проблем.Имам чувството ,че нарочно се пускат такива малоумни теми,които да разединяват,а не да обединяват.Аз например си мисля за едни леко фалшифицирани и купени избори.Мисля си за едни нови 5 и кусур милиарда,които ни се вменяват като дълг,мисля си за едни чужди армии,които ще ни "пазят" от не знам си кого/излиза че ще ни пазят от самите себе си/,мисля си за България че е превърната в разграден двор,мисля си за Родината където престъпниците,педерасите и курвите са герои и ВИП персони,а полицаите опитващи се да пазят закона са престъпници.Мисля си за това,как за Бога Мафията управлява държавата,а ние се занимаваме с някакви празници,които даже не би следвало да бъдат коментирани.Такива ми ти работи,драги ми Смехурко.
Готвач, става дума за религиозен празник, а не за политически-осъзнай се и стига с тия комунисти под път и над път! Какво българско и източно-православно има в Хелоуин? Нашият Вси светии е в неделята след Петдесетница, но никой не го чества, защото не е свързан с англо-американска традиция.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":