Мислите ли, че това с нещо ще промени нагласите у нас

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Re: МИслите ли, че това с нещо ще промени нагласите у нас

Мнениеот 1913 » 26 окт 2015 13:36

botevist_75 написа:Намерил кой да даваш за пример- Полша ! Поляците през цялата си история са били между две империи-Русия и Германия,които винаги са искали да я завладеят.
И поляците винаги са давали отпор.И на двете.Може да са губили войните,ама имат топки.Имали са не-по лека историческа съдба от нас.Мачкани са не по малко от нас от враговете си.Те са истински националисти и мразят и двамата си врагове и Русия и Германия.А нашите "националисти" са или русофили или американофлили. Смях! На светлинни години сме от манталитета на поляците.Ако малко се доближим до тях,ще е добре. Ама надали.

И аз така очаквах, но там, на място останах доста изненадан, че всъщност не е вярно. Мразят руснаците, но Германия я харесват, дават я за пример и недоволстват, че "при нас не е като в Германия". С всичко друго съм напълно съгласен, Полша е много по-близо до развитите държави от останалите страни, които бяха отсам Желязната завеса.
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Re: МИслите ли, че това с нещо ще промени нагласите у нас

Мнениеот Pichichi » 26 окт 2015 14:12

THE G.A.M.E написа:Нагласите, лично на негласуващите у нас са, че биха качили на власт първият, който се заеме с малките проблеми, тези, дето са характерни за обикновените хора.
Щото то големите проблеми са нерешими на този етап, пък и те не са толкова наши, колкото глобални.

Но малките проблеми... Дупките по-улиците, най-вече из кварталните пътни мрежи, липсата на свестни тротоари, площадки, междублоковите пространства, тежката администрация... Човек се чувства добре, когато мястото, където живее, а и околностите, са подредени, чисти и спретнати.
Това са елементарни неща.
В Белите страни гледат на хората да им е добре по-местоживеене, така по-малко мрънкат, по-този начин и самите политици са по-спокойни и по-лесно си връткат далаверите.

Ама "на'ще" политици немат и толкова акъл, за да схванат тези елементарни неща.
Партията/организацията/движението, което тръгне да решава малките проблеми на хората, ще иляди във власта.

Доста точно формулирано мнение!

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Re: Мислите ли, че това с нещо ще промени нагласите у нас

Мнениеот NOMER14 » 26 окт 2015 21:55

Мислех да напиша нещо оригинално по въпроса, но справка с чичко Гугъл ме насочи в друга закачлива посока.
Партиите, за които иде реч, че не са влезли в Сейма(или както и да се нарича сега), са наследниците на ПОРП (Полска Обединена Работническа Партия).
Тя е създадена през 1848 година. :lol: Аналогията е неизбежна. Всяко нещо с времето си. А "нашата Партия" е вековна...или поне е от 1919 година.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 27 окт 2015 14:51

Фактът, че авторът на темата омешва "леви" и "десни" партии с "проевропейски" и съответно "антиевропейски" ценности и виждания, показва, че той е много далече от истината по отношение на политическите течения :roll: За мен това е изненадващо, защото "Странджата" няма навик да говори ... да не кажа глупости, ама от тоя десен са нещата :? По темата, изтеглянето на политическия спектър в парламента само в една посока винаги е зле :!: Опозицията е нужна, била тя и неградивна ( чичо Волен ) :!:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
bartolini
Контакти:

Мнениеот bartolini » 27 окт 2015 20:51

Само ще кажа, че Полша има 17 нобелови награди. Много ще се радвам докато съм жив поне един Българин да спечели такава награда ... ммм да! 8-)

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 27 окт 2015 22:55

bartolini написа:Само ще кажа, че Полша има 17 нобелови награди. Много ще се радвам докато съм жив поне един Българин да спечели такава награда ... ммм да! 8-)

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0 ... 1%82%D0%B8

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 28 окт 2015 00:21

NOMER14 написа:
bartolini написа:Само ще кажа, че Полша има 17 нобелови награди. Много ще се радвам докато съм жив поне един Българин да спечели такава награда ... ммм да! 8-)

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0 ... 1%82%D0%B8

Не е ли меко казано скандално при положение, че имаме нобелов лауреат по литература негови произведения да не присъстват в учебната програма?
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Върни се в “Свободна зона”