"Авантюрата София" приключи зловещо!!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Re: "Авантюрата София" приключи зловещо!!!

Мнениеот Pichichi » 14 юли 2015 10:25

Историята доста поскалъпена, може и да е истина но доста важни подробности са пропуснати, както отбелязаха някои хора!
Засяга се темата за банките в България, проблема според мен при банките в случаите когато отпускаха масово ипотечни кредити 2004/2008-ма
е че нещата са направени така че банката почти не носи никакъв риск, т.е. наистина удобряваха куцо и сакато за кредит и после когато
кредитите на куцо и сакатао станат необслужвани, банката просто вдига лихвите на редовните платци защото в голяма част от
договорите 2004/2008-ма няма ясно определяне на лихва и в самите договори има един компонент от типа
"+ колкото банката реши"! За това всеки на койтов договора му не е написно ясно и точно как се формира лихвата трябва да съди банката!
И тук е разковничето от много време се говори че трябва да има законов начин за обявяване на фалит
от физическо лице нещо на което всички банки яростно се противопоствят и понеже телевизиите и политиците са купени от банките
никой не говори за това. Тогава вече банките ще трябва наистина да работят и да внимават на кой дават кредит защото ще трябва да продадат
имота за да си покрият разходите а не както е в момента да ти вземат имота ако не обслужваш кредита и после да им дължиш и сума
за още един имот и не само ти ами и децата и внуците ти. Но в България става точно обратното с едно решение преди години на парламента
от 2010/2011 мисля на герберите те даже дадоха още повече власт на банките и ги приравниха на нивото на държавата при преследването
на длъжниците им.

Потребителски аватар
Цецо Чука
Контакти:

Мнениеот Цецо Чука » 14 юли 2015 10:31

Какъв е извода от цялата история-като си селянин, си седи на село, паси козите,дой кравата и сипвай на свинето ярма...
samo_levski написа:идеално равен терен, тревата зелена, иде ти да почнеш да я пасеш

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 14 юли 2015 10:42

А накрая краставичаря генчо щастлив, че хем е познал, хем "приятелят" му се е върнал в кочинката и не успял да си оправи живота и децата. Да живее селото и да не ви напуска!
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

europefan
Контакти:

Мнениеот europefan » 14 юли 2015 11:00

Някак си не мога да се съглася с мнението на автора и внушението, което опитва да прави с темата. Тази история, която разказва може да се случи в абсолютно всеки град, независимо дали е София, Варна, Бургас или Велико Търново. Проблемът е друг - за хората, които не могат да контролират живота си и не се простират според чергата си, а макар и жаби, виждайки, че подковават вола и те вдигат крак. Такива има много и те са винаги зле независимо в кой град живеят.

А относно мненията за това селяните да си ходели от София - лошо няма, ама не се ли сещате, че ако този призив се изпълни, София я остане 10ина хиляди души, я не. ;) А и може да се наложи и тези, които искат това, също да си тръгнат. /Не съм от София и не живея там, но харесвам града/.
Winter is coming!

Lovech2000
Контакти:

Мнениеот Lovech2000 » 14 юли 2015 11:03

Що му се връзвате на автора?
Дори и през 2008г., когато банките раздаваха пари с пълни шепи, няма как без сериозна заплата по ТРУДОВ договор да бъде отпуснат такъв кредит, ако ще и на 20% лихва. Авторът просто ви подбъзиква, а вие кълвете. Да не говорим за насаждането на настроения "софиянци" срещу "селяни". Аз съм кореняк софиянец, както и голяма част от комшиите ми. Е, сред тях има такива диви селяндури, че ще ви падне шапката...но се водят "софиянци". Всичко е до мантаУитет...

Потребителски аватар
Grandoman
Контакти:

Мнениеот Grandoman » 14 юли 2015 11:12

Първо да кажа, че и аз съм от провинцията и живея в момента в София, временно.
Града е супер и много ми допада, но трябва да отбележа, че дохода ми е доста над коментираните в темата.
Второ сега също има сервитьори които правят прилични доходи, но естествено не и на документи.
Трето, наистина не мога да си обясня каква е идеята да живееш в София и да работиш за 800-1000лв.
Това не се отнася за хората с изплатени или наследствени жилища. Говоря за тези които плащат наем и са от провинцията.
И последно Софиянци като цяло са доста толерантни хора и стях е лесно да се общува, но тъй като е голям град и хора всякакви,
а и Перник е наблизо, се създава погрешно впечатление според мен за тях. Тези приказки за селяните можеш да ги чуеш само от някакви
пишлемета или тъпанари и некви неадекватни кифли / мъжки и женски/.

Като край щв кажа, че като всеки голям град има много възможности, но и много конкуренция и трудности. Понякога не се получава,
но няма как да разбереш без да пробваш.
Изображение

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 14 юли 2015 11:13

Тя София и за много софиянци е мащеха, ама вие си мислите, че като дойдете тука и всички трябва да ви носят на ръце.
НЕМА КАК ДА СТАНЕ, БРАТО!
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
james
Контакти:

Мнениеот james » 14 юли 2015 11:14

Историята е скалъпена и нереална , но призива селяните да си седят на село е добър . Елате в София,Пловдив,ВТърново,Варна,Свищов и другите университетски центрове ,изучете се и се върнете по живо ,по здраво да развивате родното място ,няма нищо по-добро от това. И не забравяйте - кога колите прасе поканете поне един гладен Софиянец и ние сме хора :)

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 14 юли 2015 11:18

Tommi написа:Има го и това в живота.

С любезното съдействие на банките които никога не губят. Ей баси кефа - гепят ти имота, продават го за колко си искат, а ти продължаваш да си плащаш за тва де го немаш.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 14 юли 2015 11:27

fcb_bg написа:
Tommi написа:Има го и това в живота.

С любезното съдействие на банките които никога не губят. Ей баси кефа - гепят ти имота, продават го за колко си искат, а ти продължаваш да си плащаш за тва де го немаш.

Банката не е виновна, че по една или друга причина (може дори независеща от теб) си изпаднал в състояние, в което не можеш да си изплащаш кредита, взет по твое желание. И в примера на автора е посочено, че кредитът е разсрочен, но и това не е помогнало.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Върни се в “Свободна зона”