Историята доста поскалъпена, може и да е истина но доста важни подробности са пропуснати, както отбелязаха някои хора!
Засяга се темата за банките в България, проблема според мен при банките в случаите когато отпускаха масово ипотечни кредити 2004/2008-ма
е че нещата са направени така че банката почти не носи никакъв риск, т.е. наистина удобряваха куцо и сакато за кредит и после когато
кредитите на куцо и сакатао станат необслужвани, банката просто вдига лихвите на редовните платци защото в голяма част от
договорите 2004/2008-ма няма ясно определяне на лихва и в самите договори има един компонент от типа
"+ колкото банката реши"! За това всеки на койтов договора му не е написно ясно и точно как се формира лихвата трябва да съди банката!
И тук е разковничето от много време се говори че трябва да има законов начин за обявяване на фалит
от физическо лице нещо на което всички банки яростно се противопоствят и понеже телевизиите и политиците са купени от банките
никой не говори за това. Тогава вече банките ще трябва наистина да работят и да внимават на кой дават кредит защото ще трябва да продадат
имота за да си покрият разходите а не както е в момента да ти вземат имота ако не обслужваш кредита и после да им дължиш и сума
за още един имот и не само ти ами и децата и внуците ти. Но в България става точно обратното с едно решение преди години на парламента
от 2010/2011 мисля на герберите те даже дадоха още повече власт на банките и ги приравниха на нивото на държавата при преследването
на длъжниците им.
"Авантюрата София" приключи зловещо!!!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: "Авантюрата София" приключи зловещо!!!
Какъв е извода от цялата история-като си селянин, си седи на село, паси козите,дой кравата и сипвай на свинето ярма...
samo_levski написа:идеално равен терен, тревата зелена, иде ти да почнеш да я пасеш
А накрая краставичаря генчо щастлив, че хем е познал, хем "приятелят" му се е върнал в кочинката и не успял да си оправи живота и децата. Да живее селото и да не ви напуска!
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !
Някак си не мога да се съглася с мнението на автора и внушението, което опитва да прави с темата. Тази история, която разказва може да се случи в абсолютно всеки град, независимо дали е София, Варна, Бургас или Велико Търново. Проблемът е друг - за хората, които не могат да контролират живота си и не се простират според чергата си, а макар и жаби, виждайки, че подковават вола и те вдигат крак. Такива има много и те са винаги зле независимо в кой град живеят.
А относно мненията за това селяните да си ходели от София - лошо няма, ама не се ли сещате, че ако този призив се изпълни, София я остане 10ина хиляди души, я не.
А и може да се наложи и тези, които искат това, също да си тръгнат. /Не съм от София и не живея там, но харесвам града/.
А относно мненията за това селяните да си ходели от София - лошо няма, ама не се ли сещате, че ако този призив се изпълни, София я остане 10ина хиляди души, я не.
Winter is coming!
-
Lovech2000
- Контакти:
Що му се връзвате на автора?
Дори и през 2008г., когато банките раздаваха пари с пълни шепи, няма как без сериозна заплата по ТРУДОВ договор да бъде отпуснат такъв кредит, ако ще и на 20% лихва. Авторът просто ви подбъзиква, а вие кълвете. Да не говорим за насаждането на настроения "софиянци" срещу "селяни". Аз съм кореняк софиянец, както и голяма част от комшиите ми. Е, сред тях има такива диви селяндури, че ще ви падне шапката...но се водят "софиянци". Всичко е до мантаУитет...
Дори и през 2008г., когато банките раздаваха пари с пълни шепи, няма как без сериозна заплата по ТРУДОВ договор да бъде отпуснат такъв кредит, ако ще и на 20% лихва. Авторът просто ви подбъзиква, а вие кълвете. Да не говорим за насаждането на настроения "софиянци" срещу "селяни". Аз съм кореняк софиянец, както и голяма част от комшиите ми. Е, сред тях има такива диви селяндури, че ще ви падне шапката...но се водят "софиянци". Всичко е до мантаУитет...
Първо да кажа, че и аз съм от провинцията и живея в момента в София, временно.
Града е супер и много ми допада, но трябва да отбележа, че дохода ми е доста над коментираните в темата.
Второ сега също има сервитьори които правят прилични доходи, но естествено не и на документи.
Трето, наистина не мога да си обясня каква е идеята да живееш в София и да работиш за 800-1000лв.
Това не се отнася за хората с изплатени или наследствени жилища. Говоря за тези които плащат наем и са от провинцията.
И последно Софиянци като цяло са доста толерантни хора и стях е лесно да се общува, но тъй като е голям град и хора всякакви,
а и Перник е наблизо, се създава погрешно впечатление според мен за тях. Тези приказки за селяните можеш да ги чуеш само от някакви
пишлемета или тъпанари и некви неадекватни кифли / мъжки и женски/.
Като край щв кажа, че като всеки голям град има много възможности, но и много конкуренция и трудности. Понякога не се получава,
но няма как да разбереш без да пробваш.
Града е супер и много ми допада, но трябва да отбележа, че дохода ми е доста над коментираните в темата.
Второ сега също има сервитьори които правят прилични доходи, но естествено не и на документи.
Трето, наистина не мога да си обясня каква е идеята да живееш в София и да работиш за 800-1000лв.
Това не се отнася за хората с изплатени или наследствени жилища. Говоря за тези които плащат наем и са от провинцията.
И последно Софиянци като цяло са доста толерантни хора и стях е лесно да се общува, но тъй като е голям град и хора всякакви,
а и Перник е наблизо, се създава погрешно впечатление според мен за тях. Тези приказки за селяните можеш да ги чуеш само от някакви
пишлемета или тъпанари и некви неадекватни кифли / мъжки и женски/.
Като край щв кажа, че като всеки голям град има много възможности, но и много конкуренция и трудности. Понякога не се получава,
но няма как да разбереш без да пробваш.

- damyanov1963
Тя София и за много софиянци е мащеха, ама вие си мислите, че като дойдете тука и всички трябва да ви носят на ръце.
НЕМА КАК ДА СТАНЕ, БРАТО!
НЕМА КАК ДА СТАНЕ, БРАТО!
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Историята е скалъпена и нереална , но призива селяните да си седят на село е добър . Елате в София,Пловдив,ВТърново,Варна,Свищов и другите университетски центрове ,изучете се и се върнете по живо ,по здраво да развивате родното място ,няма нищо по-добро от това. И не забравяйте - кога колите прасе поканете поне един гладен Софиянец и ние сме хора 
Tommi написа:Има го и това в живота.
С любезното съдействие на банките които никога не губят. Ей баси кефа - гепят ти имота, продават го за колко си искат, а ти продължаваш да си плащаш за тва де го немаш.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
fcb_bg написа:Tommi написа:Има го и това в живота.
С любезното съдействие на банките които никога не губят. Ей баси кефа - гепят ти имота, продават го за колко си искат, а ти продължаваш да си плащаш за тва де го немаш.
Банката не е виновна, че по една или друга причина (може дори независеща от теб) си изпаднал в състояние, в което не можеш да си изплащаш кредита, взет по твое желание. И в примера на автора е посочено, че кредитът е разсрочен, но и това не е помогнало.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!