Съществува ли Господ според вас? АНКЕТА
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Господ не съществува
Всяка една религия е създавана да контролира масите и да ги манипулира. Това е била, е сега и ще бъде винаги целта на религията. Тя ти дава готови отговори, докато науката те учи да намираш отговорите сам, както и ВИНАГИ да ги поставяш под съмнение. 

Любов към миналото, примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
-
- Контакти:
aleksandrov77 написа:Аз вярвам в Господ! Вярвам в православното християнство!
Ходя на църква поне един път в седмицата да запаля свещ и да се помоля за здраве, разум и за излизане на Майка България от колониалното робство на САЩ и ЕС!
Пропусни веднъж да се включиш с дежурният ти коментар. ОТ въпросът за съществуването на Господ, пак сменяш темата за Сащ и Русия, признай си че ти плащат, няма друго обяснение.
Любов към миналото, примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
- anihilator
- Контакти:
Добре ве пичове ако има господ него кой го е създал ммммм? А кой е неговият господ 

-
- Контакти:
anihilator написа:Добре ве пичове ако има господ него кой го е създал ммммм? А кой е неговият господ
Същият въпрос, като Кой/Какво е създало Вселената.
anihilator написа:Добре ве пичове ако има господ него кой го е създал ммммм? А кой е неговият господ
Господ е първото нещо във Вселената и от него тръгва живота.
- becks32milan
- Контакти:
Моята теория е, че в Библията всичко е обяснено, за да го схващат и простовати хора, но ние четем всичко буквално, а не между редовете. Също и че Господ не се нарича Йехова, Бог и т.н. а висш разум, който е абсолют (не се е раждал, няма да умре).
[rimg]http://prntscr.com/7ogjt7[/rimg]
Това е една спирала от въпроси без край - като философския въпрос кое е първото - яйцето или кокошката
Ако Бог е създал Вселената КОЙ е създал Бог? А пък този кой, него пък кой го е изобретил и тн
Спорът наука срещу духовност по начало е сгрешен, защото човекът има потребност и от двете и ИСТИНАТА би трябвало да се търси в БАЛАНСА между двете, защото отричайки смело всички религии (аз си признавам, че съм отявлен атеист), е много лесно да се попадне в плен на ''НОВАТА'' религия - науката

Спорът наука срещу духовност по начало е сгрешен, защото човекът има потребност и от двете и ИСТИНАТА би трябвало да се търси в БАЛАНСА между двете, защото отричайки смело всички религии (аз си признавам, че съм отявлен атеист), е много лесно да се попадне в плен на ''НОВАТА'' религия - науката

-
- Контакти:
becks32milan написа:Моята теория е, че в Библията всичко е обяснено, за да го схващат и простовати хора, но ние четем всичко буквално, а не между редовете. Също и че Господ не се нарича Йехова, Бог и т.н. а висш разум, който е абсолют (не се е раждал, няма да умре).
Как са достигнали до това прозрение, преди 2000+ години.
- anihilator
- Контакти:
sunscres92 написа:anihilator написа:Добре ве пичове ако има господ него кой го е създал ммммм? А кой е неговият господ
Същият въпрос, като Кой/Какво е създало Вселената.
Теорията която аз възприемам е , че вселената е част от мултивселена която е безкрайна. Образуването на вселена в нея както и свиването на такава до синголярност е нещо нормално така както изпаренията , създаване на облаци и валежи на земята