Потресаващо. Майка с 9 деца обвинява държавата и обществвото

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Потресаващо. Майка с 9 деца обвинява държавата и обществвото

Мнениеот fcb_bg » 15 сеп 2014 22:28

vetsark написа:
Stahlgewitter написа:
vetsark написа:А, аз бих въвел отново ергенския данък.
Данъка ще е 20-25% от заплатата на хората, които са неомъжени или неженени над примерно 28 годишна възраст. Събраните чрез него пари да се дават на децата, чийто родители са работещи и се осигуряват. Все пак един ден повечето от ЕГОИСТИТЕ, които не искат да отглеждат деца, ще трябва да получават пенсии.

Теб може да не ти се вярва,но страшно много хора отглеждат деца.И все пак имаме по едно или две,не по девет.Тая е за пребиване по принцип,а факта,че обвинява държавата и най-вече обществото ме навежда на мисълта,че тук нещата не отиват на добре.

Едно или две деца не са достатъчни, населението на България е застаряващо и както знаеш в скоро време ще сме малцинство.
Трябва да се стимулират всячески хората, които са работещи, осигуряват се и искат да имат деца, а не пиявиците и паразитите - мангали.

Трябва. Но системата е сбъркана отвсякъде. Тия деца освен раждане, искат и други неща. А масово хората не са сигурни за утрешния ден.
Донякъде си е права жената, държавата е виновна за много неща.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Teo
Контакти:

Мнениеот Teo » 15 сеп 2014 22:50

Като спрат да дават помощни на циганите и те ще спрат да се чифтосват :idea:

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 15 сеп 2014 23:58

blague написа:
cska-632 написа:Човек с 1500 лв. месечна заплата не може да си позволи лукса да има 9 деца, та семейство с 550 лв. ли?

Бате аз имам 1 дете и взимам повече пари и пак не ми стигат.... тя с 9 деца

Не казваш жена ти колко харчи :lol:
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 16 сеп 2014 00:01

Teo написа:Като спрат да дават помощни на циганите и те ще спрат да се чифтосват :idea:

Нее... ще вдигнат бунт, Европа ще натисне, пътем ще отпусне малко пари за малСинствата.
Нашите като видят пари ще клекнат, ще откраднат парите, а после за малсинствата ще вземат от нас и готово.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Чупакабра

Мнениеот Чупакабра » 16 сеп 2014 00:26

Знам българка, майка на 7 деца, която роди по едно и също време с най-голямата си дъщеря, седмото си дете. Не знам как се препитава, но седмото дете е май от третия или четвъртия мъж :roll:

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 16 сеп 2014 00:32

Чупакабра написа:Знам българка, майка на 7 деца, която роди по едно и също време с най-голямата си дъщеря, седмото си дете. Не знам как се препитава, но седмото дете е май от третия или четвъртия мъж :roll:

А има и такива, няма спор. Като цяло въпроса е човек като прави/ражда деца дали може да ги гледа и най-важното възпита да са хора. И като характер, и като амбиция, старание да мръднат в живота, това може да реши бъдещето им.

Аз съм от семейство с 5 деца, но за нас винаги имаше време. И винаги, дори в сравнително лоши моменти се е гледало да имаме каквото е възможно. И именно възпитанието и манталитета рано рано ни оформиха като хора, които се оправят в живота.. без да забравят хората, които са ги отгледали.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Чупакабра

Мнениеот Чупакабра » 16 сеп 2014 00:50

Betchualeng Arnaikem написа:
Чупакабра написа:Знам българка, майка на 7 деца, която роди по едно и също време с най-голямата си дъщеря, седмото си дете. Не знам как се препитава, но седмото дете е май от третия или четвъртия мъж :roll:

А има и такива, няма спор. Като цяло въпроса е човек като прави/ражда деца дали може да ги гледа и най-важното възпита да са хора. И като характер, и като амбиция, старание да мръднат в живота, това може да реши бъдещето им.

Аз съм от семейство с 5 деца, но за нас винаги имаше време. И винаги, дори в сравнително лоши моменти се е гледало да имаме каквото е възможно. И именно възпитанието и манталитета рано рано ни оформиха като хора, които се оправят в живота.. без да забравят хората, които са ги отгледали.

7 деца от трима мъже.. какво възпитание очакваш? Още повече, че най-голямата ти дъщеря ражда в един месец с теб :roll:

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 16 сеп 2014 11:38

Doktorut написа:
Betchualeng Arnaikem написа:
Doktorut написа:Човече, не се изхвърляй толкова. При максимален осигурителен праг 2400лв., колко процента ти е здравната осигуровка, че да плащаш 150лв. 150лв плащате ЗАЕДНО с работодателят ти ако си на макс.праг. И това, че ти не ги ползваш, не означава , че твоите по-възрастни и болни роднини, близки и познати не ги ползват. Системата е на солидарен принцип, внасят всички получават тези които имат нужда. Извинявам се за оффтопика, но ме дразнят хора дето се изкарват, че носят държавата на гърба си!

В моето семейство единствения, видял файда от плащаните осигуровки е бащата. Не че останалите не са имали нужда, не че не са и внасяли осигуровки. Приемане в болница - само въздуха дето не искаха да се плаща. Преглед? Казват: намери си направление. Направления - я има я няма. И да има после се чудиш кой ще те приеме с това направление да речем. Качество на обслужването - 0 (най-често). Дори и рецептите са олеле мале най-често.
Спешната помощ.. бррр нека говорим за нещо по-приятно, например умрели гълъби.

Затова аз осигуровки не плащам и никога не съм плащал. Знам, че така за мен евтино няма, безплатно още по-малко.
И съм решил, че ще е така, защото се оказа, че качествено обслужване получавам само ако съм 1 вид частен пациент.
Излиза по-скъпо, но поне някой ще ми обърне сериозно внимание.

Виж, аз също няма против да отменят здравната осигуровка и за мен и за всички в системата би било по-добре ( с малки изключения), но смяташ ли че за народа би било по-добре. Всеки ден идват хора дето ги кара линейката, а после няма кой да го върне в дома му защото няма пари дори за билет. На тях кой ще плати или пак държавата ще е виновна. Незнам по какви болници ходите, но аз за 8 години практика не съм видял пациент и една марля да даде от джоба си. Който избира частни болници и подписва декларации, че ще плаща като поп няма право да се оплаква, избора си е негов!

Ако наистина работиш в системата говориш пълни глупости.В болниците или няма елементарни медикаменти или си ги вземате и карате пациентите да си ги плащат.Преди повече от месец така обиколих 20 аптека в София,накрая лекаря да ми каже че го имат но трябва да си го заплатя.Съпругата ми лежеше в болницата.И това е медикамент който трябва да се влива ежедневно.Та вие нямате един прост Аналгин бе пич,и давате някакви измислени заместители,а какво остава за по специални медикаменти.И аз съм за премахването на здравните осигуровки,да знам че са на солидарен принцип на който му се наложи но са пълна шитня.Предпочитам да внасям и да се трупат в някаква сметка и като се наложи болницата да дръпне от там.И аз в повечето случаи както и много други използвам частните болници.Може да плащаш но знаеш какво плащаш.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Върни се в “Свободна зона”