Тема за работническата класа и отстояване на правата й

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: Тема за работническата класа и отстояване на правата й

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 13 авг 2014 14:23

Player написа:Целия живот е играя в която влизаме в най-различни роли. Автора на темата е в ролята на работник търсещ си добре платена работа, която не се води от много квалифицираните. Съгласен съм с общо взето с мнението му, но ако той беше в ролята на работодателя , колко щеше да плаща на работниците си за същата работа? Всички искат повече и повече пари за труда си. Едва ли някои ще откаже да му дават по-голяма сума, а той да си я намали, защото мисли че за този труд и дейност не заслужава чак толкова много. Човекът е алчно същество на което колкото повече му даваш, толкова повече иска. Примери с актьори, спортисти, певци и други такива има навсякъде. Дори и милиарди да взимат пак няма да се откажат от тях. Въпреки че в началото на кариерата си, едва ли са си и мечтали и за 2% от парите които имат. Алчни са както работниците така и работодателите. Всяка страна иска да даде по-малко и да вземе повече. Така че го разбирам автора, но такъв ни е манталитета на цивилизацията ни в момента. Имаме около 1% от населението на планетата което притежава над 90% от богатствата и. Трябва хората да се променят към по-добро и тогава може и да заживеем в по-справедлив свят.

Съгласен напълно, но това, което си написал в последното си изречение е само добро пожелание, което няма да си жив да видиш изпълнено. Човека като ВИД е такъв, какъвто го виждаш през цялата позната история на човечеството. Добрите и справедливи хора са отделни индивиди, които често се оказват жертва на това, че са различни. Изгледите това да се промени са нищожни, по-голяма е вероятността човека сам да се ликвидира по 1 или друг начин преди това. А и да е възможно... колко хилядолетия човека претендира за разум и не е мръднал грам? С оглед на това колко време ще му отнеме да направи нужната крачка? Еволюцията е дълъг процес. И не винаги е възможна в определена насока.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 13 авг 2014 15:08

Каква работническа класа :?: В този форум всички са милионери и бизнесмени и за това са десни, а останалите сме платени тролове и кутевисти :) Като нямаме синдикати вече 25 години, това ще е положението 8-)

П.П. Поздравления към автора за интересната тема 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 13 авг 2014 15:10

badboy95 написа:
South_Park написа:Браво , аз още 1 година да завърша ТУ и се махам с пълна газ от тимаджийската кочина 8-)

Добре ще направиш. Съгласен съм с теб за заплатите, но ти знаеш ли колко разходи имат компаниите в България? Държавата постоянно ги поставя под натиск, трябва да се плащат кредити с безумни лихви, отделно другите търговци не си плащат често за стоката, отделно служителите те молят за пари напред, отделно трябва да храниш поне още 5-10 човека в системата, ако искаш да оцелееш, иначе те спукват от проверки, взимат ти стоката и какво ли още не. Просто в България си е ****о майката и дори и да искаш да си добър работодател, много е трудно да го постигнеш.

Да не би да са по-големи от компаниите в Англия, Германия, Франция или която и друга европейска държава се сетиш ;) Разходите на БГ компаниите опират до там, шефа да си купи последният модел джип на гърба на работниците си ;)

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 13 авг 2014 15:12

Станко, ти на заплата ли си или на каквото ти оставят клиентите? 8-)
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 13 авг 2014 15:19

hajitsu написа:Станко, ти на заплата ли си или на каквото ти оставят клиентите? 8-)

Ако ще казваш нещо по темата, казвай. Ако не, пожелавам ти лек ден 8-)

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 13 авг 2014 15:20

CTAHKO написа:
hajitsu написа:Станко, ти на заплата ли си или на каквото ти оставят клиентите? 8-)

Ако ще казваш нещо по темата, казвай. Ако не, пожелавам ти лек ден 8-)

Попитах те нещо като човек, част от работническата класа. 8-)
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 13 авг 2014 16:51

Тъкмо се връщам от 1 интервю , бачкаш по12 часа , 6 дена седмично за около 1100 месечно.Ако до края на деня не излезе по-добра оферта , мисля да почвам там.
Много часове са , но поне ще спестявам като ям там по цял ден.
Също така има безплатно такси след работа.
Евентуален проблем може да се окажат лекциите ми ,които почват на 8-ми септ, но най-вероятно ще ходя за 2 часа и после пак на работа
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 13 авг 2014 17:33

South_Park написа:Тъкмо се връщам от 1 интервю , бачкаш по12 часа , 6 дена седмично за около 1100 месечно.Ако до края на деня не излезе по-добра оферта , мисля да почвам там.
Много часове са , но поне ще спестявам като ям там по цял ден.
Също така има безплатно такси след работа.
Евентуален проблем може да се окажат лекциите ми ,които почват на 8-ми септ, но най-вероятно ще ходя за 2 часа и после пак на работа

Баси, човек, какво е това работно време. :shock: :shock: Аз ще капна от умора още на 3-тата седмица.(е зависи какво точно ще правиш де) 6х12=72 часа работна седмица при нормална 40. Ти все едно работиш на 2 работи едновременно по 550лв заплата. Остава и осигуровки и данъци да не плащат и няма и телефона си даже да им оставя на тия. Ебаси експлоатацията.

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 13 авг 2014 17:37

Попринцип фирмата е точна и няма забавяне на заплатите, най-вероятно ще изкарам до края на септ, с цел спестяване.Тогава ще си позволя по-лека работа.
А и имаш безплатна храна , което ти е още.поне 150-200 месечно.
Също така работата е основно вечер , а до това време правиш заготовки и можеш да почиваш.и скатаеш.
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 13 авг 2014 19:18

CTAHKO написа:
badboy95 написа:
South_Park написа:Браво , аз още 1 година да завърша ТУ и се махам с пълна газ от тимаджийската кочина 8-)

Добре ще направиш. Съгласен съм с теб за заплатите, но ти знаеш ли колко разходи имат компаниите в България? Държавата постоянно ги поставя под натиск, трябва да се плащат кредити с безумни лихви, отделно другите търговци не си плащат често за стоката, отделно служителите те молят за пари напред, отделно трябва да храниш поне още 5-10 човека в системата, ако искаш да оцелееш, иначе те спукват от проверки, взимат ти стоката и какво ли още не. Просто в България си е ****о майката и дори и да искаш да си добър работодател, много е трудно да го постигнеш.

Да не би да са по-големи от компаниите в Англия, Германия, Франция или която и друга европейска държава се сетиш ;) Разходите на БГ компаниите опират до там, шефа да си купи последният модел джип на гърба на работниците си ;)

Моля ти се, бе, пич! Ти си мислиш, че всеки който има бизнес, кара най-новите джипове и лимузини, това са тия с големите бизнеси, които са около 5-10% от всички компании в България, не знам защо приказваш за всичко, като има неща, които явно не разбираш.
[center]Съединението прави силата![/center]

Офтопик:
Image

Върни се в “Свободна зона”