Контрол на населението чрез Интернет

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Емигрант 45

Re: Контрол на населението чрез Интернет

Мнениеот Емигрант 45 » 08 юли 2014 01:18

wannabe написа:Станко, след като днес написа, че хората на протеста срещу руския външен министър били турциюдпс си пределно ясен.

Защо се занимавате със същества с промити мозъци.Те не са виновни,че природата ги е създала такива,а мишлетата се кефят,а :mrgreen:

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 08 юли 2014 01:23

То трябва да си някъв гении да се усетиш, че те следят в Интернет, освен това те не крият, че следят Фейсбук, нали в щатите престъпниците са идиоти и се тагват във фейсбука и ги намират така :mrgreen:
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 08 юли 2014 01:25

wannabe написа:Станко, след като днес написа, че хората на протеста срещу руския външен министър били турциюдпс си пределно ясен.

Тия като са толкова принципни, протестираха ли срещу американците ?

Потребителски аватар
костенурк
Контакти:

Мнениеот костенурк » 08 юли 2014 08:30

станко платения болшевишки трол пак се прави на разбирач :lol: станко,сега ни следят по интернет,а на времето тия на които си продал задника си не следяха а направо пращаха в Белене при прасетата........
Феновете на Локо (Пд) и кандидатът за собственик Левент Назифоглу тайно се срещнаха вчера сутринта в пловдивския хотел "Кендрос".От фенклуба заявиха, че е тяхна инициативата за визитата под тепетата на турския бизнесмен.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 08 юли 2014 09:03

dunavfc написа:СТАНКО, падаш си обаче по конспирациите ;) Сигурен съм, че в много от нещата, които публикуваш, има някаква истина, но все пак, не смятам, че е много рационално да се живее във вечни съмнения за всичко.

T.e. по-добре е да сме като надрусани хипита, които смятат,че живота е розов, докато ни смучат като комари ....

pomiqr163

Мнениеот pomiqr163 » 08 юли 2014 10:17

Много се дразня. Винаги ме пропускат в социалните експерименти и социологическите проучвания.

pomiqr163

Мнениеот pomiqr163 » 08 юли 2014 10:23

Soulen написа:То трябва да си някъв гении да се усетиш, че те следят в Интернет, освен това те не крият, че следят Фейсбук, нали в щатите престъпниците са идиоти и се тагват във фейсбука и ги намират така :mrgreen:

И не само. В България един беше избягал от затвора и си направи регистрация в сайт за запознанства, където един полицай го прихвана, представи се за жена, чукнаха си среща и му сложиха белезниците. Напълно сериозен съм. Следенето във фейсбук не става с регистрацията ти в него, а с игрите, които играеш и приложенията, които си качваш, които са снабдени с програми за подслушване и следене.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 08 юли 2014 10:30

Балкански Орел написа:Само като види човек всички коментари какви са злобни и безпочвени без грам аргумент и му става ясно, че статията е неудобна.Добре, че е бат Станко да пуска такива поучителни теми.И съм 100% сигурен, че 90% от коментиращите дори не са прочели статията.
Аз благодаря, но интернет за мен си е и свобода, ако знаеш как да го използваш.

+1 8-)

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 08 юли 2014 10:41

sin4ec написа:Станко, много се вживяваш. Всеки с поне капка мозък му е ясно това, което постваш, макар за харповете да съм на друго мнение. За нета си прав, аз винаги съм бил против него, но зарад работата и бизнеса съм длъжен да съм вътре, инак съм загинал. Което навежда на неприятни асоциации с Откровението, но да не задълбаваме...

Повечето също го използваме. В този ред на мисли, не мисля, че целта на темата е бойкотиране на интернет или нещо от този род... По-скоро става въпрос за опасностите, лъжите, манипулациите, които се крият в интернет и трябва ли да имаме едно наум, когато черпим някаква предоставена информация?
Лично на мен ми направи впечатление следното изречение:
Една от любимите му техники за генериране на съгласие била индиректната употреба на подкрепата от трета страна, която да защитава каузите на неговите клиенти, което днес се използва и във форумите, чат каналите, коментарите във Facebook и др.

Смятам, че повечето хора сме се сблъсквали с този метод за манипулация.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 08 юли 2014 10:58

Напълно нормално е Интернет да се използва като средство за манипулация. Нормално в смисъл, че преди са използвали за целта слуховете, вестниците, радиото, телевизията и публичната пропаганда на място. Логично при наличието на мрежа, която се използва от огромна част от хората за общуване, получаване на информация и т.н. тя да стане поредното поле, на което съответние хора да извършат манипулативна дейност.

Написаното важи за абсолютно всяка власт и държава малко или много. Защото всеки, който властва би желал хората да знаят каквото му е изгодно на него (дори то да е невярно), за да може на базата на това, което по негово желание знаят да си създадат приемливо за него мнение по съответния въпрос.
В този случай деленето на тия и ония е меко казано смешно.

В интерес на истината глобалната мрежа има един съществен минус за привържениците на манипулацията и/или цензурата: те не могат да премахнат абсолютно всичко, което не им изнася. Дори Китай, налагащ собствена цензура, блокиращ какви ли не сайтове има проблем с цензурата, тъй като това не спира местните постоянно да я нарушават (макар че китайците избягват да го споменават).
Именно нарушаването на тази цензура, колкото и слабо да е в някои държави пък поне частично успява да подложи крак на манипулацията, защото кара част от хората да се съмняват или дори да отричат масово натрапваните им данни.

Всичко това е най-общо казано но пък за сметка на това лесно за смилане.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Върни се в “Свободна зона”