Да мразиш различния е по-лошо от зараза

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: Да мразиш различния е по-лошо от зараза

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 09 юни 2014 16:28

mertezaker написа:...Не сме ли на първо място хора? Ако 100 цигани са крадливи, но 101-ия е честен, работлив и в полза на обществото ( изключителна рядкост), ти как ще гледаш на него? И с вечния патриотизъм и национализъм, който е приоритет на неграмотните, безмозъчните и комплексираните персонажи в нашето общество? Никой нищо не задължава, но човешкото се губи в нас хората! И ако се беше Хасан, Осман, Халил, ескимос, индианец и т.н. така ли щеше да мислиш? Защото ти първо се раждаш човек...

+1 :) Съгласен. Съгласен съм и с мнението на doktora25 в началото на темата. Ето и два примера - неща които ми се случиха съвсем скоро:
Един ден в края на миналия месец. Качвам се в тролейбус № 5 (от новите) в посока към НДК. Тролейбусът е почти празен. Едно младо, яко момче, българче на около 20 години, добре облечено е седнало на седалката и е вдигнало краката си върху празната отсрещна седалка. Със слушалки е – явно слуша музика. Правя му учтива забележка да си свали краката. Без да ми отговори, момчето сочи с ръка назад. Повтарям забележката си. Момчето сваля слушалките от главата си:
- Ти к’ъв си бе, някакъв началник ли си? Айде по местата!...
Слага си отново слушалките, без да отмести обувките си от седалката срещу него. Наблизо има седнало само някакво момиче, което дори не ни обръща внимание. Мисля си, че преди 20-30 години, когато бях здрав и трениран мъж, бих счупил нахалника от бой и бих го изхвърлил от тролея. Сега съм принуден да прехапя устни и да си замълча, преглъщайки обидата.
Един ден в началото на този месец. Отново съм в тролейбус № 5 , пътувам в същата посока. Нося тежък багаж, а всички седящи места са заети. На седалката до мен седят две момчета – циганчета. Едното ме вижда, става и ми отстъпва мястото си:
- Седнете господине!...
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 09 юни 2014 16:31, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 09 юни 2014 16:30

„СТРАХЪТ е оръжие на Дявола, което човек сам е сътворил. Вярата, упована на увереността в самия себе си, е оръжието, което побеждава Дявола и води до живот, изпълнен с победа и триумф. Нещо повече: тя е връзка с неопровержимите сили на Вселената, подкрепящи човека, който вярва, че провалът и поражението са нищо друго, освен временни преживявания.”

Наполеон Хил

Страхът от непознатото води до омраза, страхът от изоставяне води до ревност, страхът от провал води до завист и т.н. и т.н. Страхът ви прави зависими и ви превръща в стадо. Опознайте себе си и страховете си, сложете ги под контрол и тогава наистина ще сте щастливи и свободни. 8-)

Баси философската тема дето се получи... :mrgreen:

http://www.scribd.com/doc/181792896/%D0 ... %D0%BB-pdf
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 09 юни 2014 16:55

ndrangheta написа:Вие живеете в заблудата, че като сте бели сте нещо повече от сирийците или иракчаните. Не сте.
Ние българите не сме по-зле от швейцарците и датчаните, но и не сме с нищо по-добри от сирийците и турците. Национализмът (схващането, че една нация превъзхожда друга нация) е наивна илюзия. На ниво индивиди са важните разлики.

P.S. Мразейки негрите се лишавате от музиката на Майлс Дейвис и Стиви Уондър.

Че има разлики между расите е доказано научно 8-) Хайде нЕма нужда да ни четете лекции как всички сме еднакви 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 09 юни 2014 16:56

mertezaker написа:
т миле гърбавия на 09 Юни 2014 12:43
Е,щом не мразиш различния значи го обичаш или си безразличен. Четрърти вариант няма! Задължен ли съм да обичам , негри ,цигани ,ескимоси, марсианци и т.н.? Питам автора на темата и отговор не искам!

Не сме ли на първо място хора? Ако 100 цигани са крадливи, но 101-ия е честен, работлив и в полза на обществото ( изключителна рядкост), ти как ще гледаш на него? И с вечния патриотизъм и национализъм, който е приоритет на неграмотните, безмозъчните и комплексираните персонажи в нашето общество? Никой нищо не задължава, но човешкото се губи в нас хората! И ако ти беше Хасан, Осман, Халил, ескимос, индианец и т.н. така ли щеше да мислиш? Защото ти първо се раждаш човек...

Освен да казваме, че циганите са пичове, а 8-)

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 09 юни 2014 17:10

CTAHKO написа:
ndrangheta написа:Вие живеете в заблудата, че като сте бели сте нещо повече от сирийците или иракчаните. Не сте.
Ние българите не сме по-зле от швейцарците и датчаните, но и не сме с нищо по-добри от сирийците и турците. Национализмът (схващането, че една нация превъзхожда друга нация) е наивна илюзия. На ниво индивиди са важните разлики.

Че има разлики между расите е доказано научно 8-) Хайде нЕма нужда да ни четете лекции как всички сме еднакви 8-)

Отделните индивиди не сме еднакви, това казвам.

Примерно ти си далеч по-интелигентен от циганина, който в момента рови в кофата долу пред блока ми.
Но в същото време си далеч по-прост от директора на болница "Св.Екатерина" проф.Александър Чирков (циганин от Лом).
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

Потребителски аватар
mertezaker
Контакти:

Мнениеот mertezaker » 09 юни 2014 17:12

Това ти обяснявам, че не всички са еднакви! Ама как да го обясня на Станко твърдоглавия?! Ти защо си мислиш, че си нещо повече от един негър, циганин, сириец, който е дал нещо на обществото (независимо какво)! А ти какво? Заяждаш се по цял ден във форума :lol: и за мен си безполезен, сега извинявай може и ти да вършиш нещо полезно ;), но това не зависи от това какъв си се родил, а как са те възпитали ;)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 09 юни 2014 17:20

ndrangheta написа:
CTAHKO написа:

Примерно ти си далеч по-интелигентен от циганина, който в момента рови в кофата долу пред блока ми.
Но в същото време си далеч по-прост от директора на болница "Св.Екатерина" проф.Александър Чирков (циганин от Лом).

Това го кажи на възрастните хора по селата, подложени на ежедневен цигански тормоз 8-) Той не е нищо повече от едно изключение от правилото 8-) Сигурно е черната овца в стадото (катуна) :) На тях генетично им е заложено нищо да не правят и само да крадат 8-) Такива хора, не могат да ми харесват, не могат да са ми безразлични и няма как да не ги мразя 8-) Нещо повече, трябва да знаят че са мразени и за какво са мразени. Трябва постоянно да им се натяква, а не както повечето в темата, едва ли не ще се разплачат заради крадливите мангали, мързеливите негри и подмолните евреи 8-)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 09 юни 2014 17:23

mertezaker написа:

Това ти обяснявам, че не всички са еднакви! Ама как да го обясня на Станко твърдоглавия?! Ти защо си мислиш, че си нещо повече от един негър, циганин, сириец, който е дал нещо на обществото (независимо какво)! А ти какво? Заяждаш се по цял ден във форума :lol: и за мен си безполезен, сега извинявай може и ти да вършиш нещо полезно ;), но това не зависи от това какъв си се родил, а как са те възпитали ;)

http://www.nauchensviat.eu/2012-03-17-1 ... 48-43.html

Може пък и работата ми да е свързана с компютър или интернет :roll: Знае ли човек :roll:

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 09 юни 2014 17:25

CTAHKO написа:
ndrangheta написа:
CTAHKO написа:

Това го кажи на възрастните хора по селата, подложени на ежедневен цигански тормоз 8-) Той не е нищо повече от едно изключение от правилото 8-) Сигурно е черната овца в стадото (катуна) :) На тях генетично им е заложено нищо да не правят и само да крадат 8-) Такива хора, не могат да ми харесват, не могат да са ми безразлични и няма как да не ги мразя 8-) Нещо повече, трябва да знаят че са мразени и за какво са мразени. Трябва постоянно да им се натяква, а не както повечето в темата, едва ли не ще се разплачат заради крадливите мангали, мързеливите негри и подмолните евреи 8-)

а крадливите българи?
а мързеливите българи?
а подмолните българи?

или те такива качества не притежават, понеже са българи?
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 09 юни 2014 17:28

Не познавам такива 8-)

Върни се в “Свободна зона”