"Кореком"-Корекция на комунизма

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

messi.fan

Re: "Кореком"-Корекция на комунизма

Мнениеот messi.fan » 01 юни 2014 00:49

messi.fan написа:
Captain Stottlemeyer написа:Нещо да кажете за идеологическия баласт в образованието, другари и другарки. ;) Защо като образованието ни е било толкова добро, Илияне, винаги сме изоставали от НТ постижения на Запада? За привилегиите си мълчите гузно... :lol: Кога за първи път сте седнали зад компютър по-възрастните в този форум? Защо и преди, и сега децата на партийните велможи и олигарсите (включително руските, Йосиф Висарионович) се обучават на Запад!?
Защо преди години някои хора (главно привилегировани) трябваше да се лекуват на Запад, след като здравеопазването ни е било толкова добро? Защо баща ми трябваше да умре заради липса на лекарства (западни), когато можеше да си поживее още няколко години? Знаете ли, как изглеждат новите болници, оборудвани по западен образец - "Света Екатерина" и други, да не ги изброявам всичките, Галине?!... 8-)
И т.н. "комунизъм", и сегашната "демокрация" имат своите предимства и недостатъци. Тъпо е изцяло да се отрича единият "обществен строй" за сметка на другия... 8-) Лично за мен идеалният модел е скандинавският социализъм. :)
П.П. По темата: По времето на Тато за търговските улици в западните градове имаше една приказка - "Кореком до Кореком"!... :lol:
Иначе "Кореком" беше една машина за изсмукване на валута от българина. Руските Лади, закупени с преводни рубли, се продаваха на двойни цени в долари. Ако човек си купеше нещо по-голямо от "Кореком", не му връщаха валута, а бонове и шоколадчета... :lol:
И накрая: Извинявам се, че моите спомени, впечатления и изводи за времето на социализЪма не съвпадат с тези на някои другари от форума... :oops:

Въпроса, който е важен тук е "Защо Запада е взимал парите на "децата на партийните велможи и олигарсите"". Ето това е ключовият въпрос тук. Защо Запада им е взимал парите и ги е обучавал ? Значи от една страна ги заклеймява, но от друга страна няма нищо против да им взима парите и да живее благодарение на техните пари. Е как става този номер ? :roll:

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 01 юни 2014 09:47

Кореком беше създаден,за чужденците и българите работещи зад граница.В началото се пазаруваше само с валута,но после за българите стана с бонове.Подобни магазини имаше и в други социалистически страни.Официалният кърс на долара беше около 90 ст,но на черно вървеше за три лева.Пежо 404,Фиат 124 и Волво 144 бяха около 4000 долара.Между другото имаше и български стоки за износ предлагани във веригата.

Потребителски аватар
Blue1914
Контакти:

Мнениеот Blue1914 » 01 юни 2014 11:52

Не мога дори да си представя какво им е било на обикновените хора... :( 99% от стоките, които желаеш да се продават с валута, която не можеш да си набавиш. :shock: :shock:

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 01 юни 2014 13:58

galin56 написа:Корекома е сегашният Кауфланд. С тази разлика, че тогава печалбата от огромния оборот е влизала в хазната, а сега в джоба на - цитат от гугъл: "Дитер Шварц – собственик на популярните и у нас вериги Kaufland и Lidl." и подопечните му съдружници и подизпълнители немци. Честито.. :lol:

Купи си хубави дънки и джинси или хубаво уиски от Кауфланд на ония цени в Кореком ,пишете колкото да не заспите,нито сте живели тогава за да сравнявате.

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 01 юни 2014 14:03

grasiani написа:
galin56 написа:Корекома е сегашният Кауфланд. С тази разлика, че тогава печалбата от огромния оборот е влизала в хазната, а сега в джоба на - цитат от гугъл: "Дитер Шварц – собственик на популярните и у нас вериги Kaufland и Lidl." и подопечните му съдружници и подизпълнители немци. Честито.. :lol:

Купи си хубави дънки и джинси или хубаво уиски от Кауфланд на ония цени в Кореком ,пишете колкото да не заспите,нито сте живели тогава за да сравнявате.
.Иначе за печалбата си прав .

Потребителски аватар
El Commandante

Мнениеот El Commandante » 01 юни 2014 14:34

гражданин от село написа:Тези са търговска марка на Плесио,както НЕО на Техномаркет.Ясно е къде са произведени

Обърни се тогава към всяка друга фирма,асемблираща компютри и воала: ето ти български компютър...но не си купувй примерно Макбук-тея се правят в Китай....усещаш ли въобще кво ти намеквам?
Кашчей написа:А..И ми е интересно и любопитно как НАП (примерно) ще приеме факта, че "Ботев" Пд. има открити сметки за една и съща стопанска дейност в две различни банки?

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 01 юни 2014 15:21

Captain Stottlemeyer написа:Нещо да кажете за идеологическия баласт в образованието, другари и другарки. ;) Защо като образованието ни е било толкова добро, Илияне, винаги сме изоставали от НТ постижения на Запада? За привилегиите си мълчите гузно... :lol: Кога за първи път сте седнали зад компютър по-възрастните в този форум? Защо и преди, и сега децата на партийните велможи и олигарсите (включително руските, Йосиф Висарионович) се обучават на Запад!?
Защо преди години някои хора (главно привилегировани) трябваше да се лекуват на Запад, след като здравеопазването ни е било толкова добро? Защо баща ми трябваше да умре заради липса на лекарства (западни), когато можеше да си поживее още няколко години? Знаете ли, как изглеждат новите болници, оборудвани [b]по западен образец - "Света Екатерина" и други, да не ги изброявам всичките, Галине?![/b]... 8-)
И т.н. "комунизъм", и сегашната "демокрация" имат своите предимства и недостатъци. Тъпо е изцяло да се отрича единият "обществен строй" за сметка на другия... 8-) Лично за мен идеалният модел е скандинавският социализъм. :)
П.П. По темата: По времето на Тато за търговските улици в западните градове имаше една приказка - "Кореком до Кореком"!... :lol:
Иначе "Кореком" беше една машина за изсмукване на валута от българина. Руските Лади, закупени с преводни рубли, се продаваха на двойни цени в долари. Ако човек си купеше нещо по-голямо от "Кореком", не му връщаха валута, а бонове и шоколадчета... :lol:
И накрая: Извинявам се, че моите спомени, впечатления и изводи за времето на социализЪма не съвпадат с тези на някои другари от форума... :oops:

Честно казано незнам, и не ми пука Св. Екатерина как е оборудвана. Не искам да ходя до Св. Екатерина да видя добре оборудвана болница. Има си общинска болница, която е на 5 минути пеша от нас. Тя ме интересува повече, честно казано. А в нея е кочина, в буквалния смисъл. И какво и да ти се случи само вдигат рамене и те препращат за София. И наистина всичко ти е платено. Само не знам защо са здравните осигуровки. Този месец съм внесъл 170лв здравна осигуровка а още от вратата ми искат 3лв. такса. Предписва ми лекарство с рецепта и си го плащам като първия пич, прегледа(за който най-често трябва да отида до София) също си плащам допълнително. Личната ми лекарка ми заявява смело, че ако искам може да ми даде болничен за седмица срещу 30лв, в болницата докато чакам няма парно и тоалетна, пейките са от на баба ми времето - абе идилия. Болница, която обслужва 30-хилядна община. Страхотна здравна "система", няма що!
ПП: Тук не е важното кой на какво на държи, комунизъм, социализъм или капитализъм. Важното е, че болницата е под всякаква критика, а преди години беше в идеално състояние.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 01 юни 2014 19:13

El Commandante написа:но не си купувй примерно Макбук-тея се правят в Китай....усещаш ли въобще кво ти намеквам?

Със сигурност бих предпочел "оригинално" китайско менте на 5 пъти по-ниска цена и вършещо същата работа. :lol:

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 01 юни 2014 20:27

GOLEADOR написа:
Коба написа:Сега ми посочи една българска марка съвремени компютри.

Очаква се отново да правим Правец ,но с части от Китай.Тук само ще се сглобяват.

Изображение

Браво!И какво му е българското на този лаптоп??!Сигурно името! :shock: ;)
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

iliyan

Мнениеот iliyan » 02 юни 2014 09:26

CSKA 78 написа:
GOLEADOR написа:
Коба написа:Сега ми посочи една българска марка съвремени компютри.

Очаква се отново да правим Правец ,но с части от Китай.Тук само ще се сглобяват.

Изображение

Браво!И какво му е българското на този лаптоп??!Сигурно името! :shock: ;)

Колкото и американско има и в MacBook -а ;)
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Върни се в “Свободна зона”