Българският Великден в Македония през 1941 г.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Laetitia
Контакти:

Re: Българският Великден в Македония през 1941 г.

Мнениеот Laetitia » 21 апр 2014 01:45

Момчета, вярно е, че огъня до голяма степен си го носи човек по рождение, но и е много важно в какво семейство е отраснал, какви са приятелите и средата му.
Трудно (да не кажа невъзможно) родители, които си хвърлят боклука през балкона и дънят мазна чалга, докато се наливат с алкохол, ще възпитат в едно дете патриотизъм и нещо положително и градивно.

Данс, продължавай със снимките. :)

Ето и една от мен, доста изобличаваща бих казала...

[rimg]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/1661135_610211189073548_985306176056159090_n.jpg[/rimg]
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
Черният козел
Контакти:

Мнениеот Черният козел » 21 апр 2014 01:47

messi.fan написа:
Черният козел написа:
Laetitia написа:Шнур за руси, за американци, англичани, русофили, американофили и всякакви твари, работили срещу интересите на България!
Гнус ме е от всички, наслагали аватари със сърпове и чукове, знамена на Русия, Сталин и какво ли не.
България е над всичко и всички и всеки българин трябва да е горд от историята и предците си, а не чуждопоклонник и предател.

Браво момиче,кефиш ме !!! Дано успея да възпитам дъщерите си по-същият начин ! Голямо БРАВО !

То човек не се учи, а се ражда с него. Или го имаш, или не. За съжаление као гледам на последък, все по-мало го имат. :roll: :|

Аз знам какво ги учат !!! Учи се,учи се ! Малката ми дъщеря се прибира и ми вика:Тати,ама то е имало турско присъствие,а не турско робство ! Аз и предадох урока по-мой си начин и на другия ден донесе 6-тица,а съочениците са казали,че го няма в учебника ! Значи и учителите знаят,ама се дупят !
Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.

Потребителски аватар
DANS
Контакти:

Мнениеот DANS » 21 апр 2014 01:52

Порталът на българското военно летище в Скопие през Втората световна война.

Изображение

Скопие. Площадъ и ул. ''Цар Борисъ III.'' Изд. кн.
В. Пулковъ.
Изображение

Охридъ
Изображение

Куманово
Изображение

Н. В. Цар Борис III инспектира 14-ти пехотен Македонски полк преди влизането му в Струмица, април 1941г. Източник - ЦДА, ф. 3 к
Изображение

Полицейската стража (униформена и цивилна) с българско командване в село Матейче, Македония, 1943 г.
Изображение
Наско Сираков: "Ще бъде огромен успех за българския футбол ако ЦСКА вземе точка от Динамо!" ха ха ха :mrgreen:
Link: САМО ЗА ЛЕвСКАРИ!!!!!! ;-)

Потребителски аватар
DANS
Контакти:

Мнениеот DANS » 21 апр 2014 01:56

Laetitia написа:Момчета, вярно е, че огъня до голяма степен си го носи човек по рождение, но и е много важно в какво семейство е отраснал, какви са приятелите и средата му.
Трудно (да не кажа невъзможно) родители, които си хвърлят боклука през балкона и дънят мазна чалга, докато се наливат с алкохол, ще възпитат в едно дете патриотизъм и нещо положително и градивно.

Данс, продължавай със снимките. :)

Ето и една от мен, доста изобличаваща бих казала...

[rimg]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/1661135_610211189073548_985306176056159090_n.jpg[/rimg]

Изображение
Наско Сираков: "Ще бъде огромен успех за българския футбол ако ЦСКА вземе точка от Динамо!" ха ха ха :mrgreen:

Потребителски аватар
DANS
Контакти:

Мнениеот DANS » 21 апр 2014 02:01

И малко видео, тук ще видите какво казва Иван Михайлов за "македонската" нация, ще видите и един уникален документ, диплома на български и турски език! От нея се вижда, че по турско време българите в Македония са били много по свободни отколкото сега в "свободна" Македония.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=f_QSilMLvj0[/youtube]
Последна промяна от DANS на 21 апр 2014 02:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 21 апр 2014 02:05

Дядо ми е бил висш чиновник в Столична община и през ВСВ го пращат в Скопие да им оправя администрацията. Така че мога да кажа, че дядо ми е издал българските паспорти на македонците през войната. Има орден за храброст и златна писалка подарена му лично от Цар Борис тъй като лично му е подписал паспорта. След 9-ти септември се разболява от туберколоза и другарите не му позволяват да се лекува, защото е "враг на народа". Оставя вдовица и майка ми без баща на 8 годишна възраст. Е как да подкрепям другарите-комунисти ми кажете?
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

messi.fan

Мнениеот messi.fan » 21 апр 2014 02:05

Черният козел написа:Всичко е прах в очите на хората !!! Какви са САЩ за да се месят в съдбите на хората извън континента си ! А,пък за 1919г. няма какво да се говори.Сбирщайн !!! И за да не ме обявиш за путиновец,ще ти кажа ,че на крепостните аборигени сме им дали азбука да си комуникират !!!

В смисъл ? Как така прах в очите ? :roll: :|

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 21 апр 2014 02:08

Не искам да обсъждам темата за Македония, защото за мене, ако България беше обърнала очите си към Тракия, сега щяхме да сме на един час от Истамбул и на две морета с целите Родопи, а нямаше да леем сълзи по камънаците на Македония (изключвам Охрид, ама и той е напловина македонски).
Искам само да вметна към всички, които за нашите злини обвиняват само западните сили, че те са били и са срещу България най-вече заради присъствието на Русия в нея. Ако руснаците ни бяха оставили на мира, може би щяхме да сме друг хал. Между другото - американци и англичани ли след 44 година изтрепаха без съд и присъда тези, пред чиито снимки сега немеем.
Истината е една - в две световни войни сме били с Германия и сме загубили, като във Втората окупацията ни бе наречена освобождение. Защо тогава се чудите, че неграмотници измислиха турско присъствие, след като руската окупация бе наречена - и още се нарича, освобождение.
Казвам неграмотници, защото робството е метафора, наложена от Вазов, който е имал право на това, защото е писател. И ако терминологично не е робство, то си е петвековна окупация на държавата ни. Но все пак за пет века този окупатор не е успял да "спечели" обичта на част от населенито по нашите ширини така, както друг окупатор успя да го направи за малко по-малко от 50 години.
Затова България има нужда от българщина, е не от закачането за поредната каручка заради къшей хляб, похвърлен на управниците ни.
Последна промяна от Странджата на 21 апр 2014 02:13, променено общо 1 път.

messi.fan

Мнениеот messi.fan » 21 апр 2014 02:10

Жалко, че така наречените "велики сили" от запада сложиха прът в колелото на нашето възраждане и еманципация. :roll: :|

Потребителски аватар
DANS
Контакти:

Мнениеот DANS » 21 апр 2014 02:10

Red Warrior написа:Дядо ми е бил висш чиновник в Столична община и през ВСВ го пращат в Скопие да им оправя администрацията. Така че мога да кажа, че дядо ми е издал българските паспорти на македонците през войната. Има орден за храброст и златна писалка подарена му лично от Цар Борис тъй като лично му е подписал паспорта. След 9-ти септември се разболява от туберколоза и другарите не му позволяват да се лекува, защото е "враг на народа". Оставя вдовица и майка ми без баща на 8 годишна възраст. Е как да подкрепям другарите-комунисти ми кажете?

Чест и почитания за дядо ти! Ако имаш разни снимки и документи от този период, качвай ги в мрежата, всеки документ е ценен, защото "другарите" се опитват да ни подменят историята!

Върни се в “Свободна зона”