Заплатите на депутатите скочиха с 561 лева

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
badboy95

Re: Заплатите на депутатите скочиха с 561 лева

Мнениеот badboy95 » 11 мар 2014 22:27

galin56 написа:
badboy95 написа:Гледам всички статисти тук, много ги умеете тези сравнения. :mrgreen: Хайде и аз ще пробвам - президентът на Уругвай дава 90% от заплатата си ($18 000) за благотворителности и малки предприятия. И човекът не кара С-класа, а 30 годишна кола, нито живее в палат, а в една малка къща. А, и да вметна, че Уругвай в момента е в подем икономически и тях никаква криза не ги мори от доста време. Ама друго си е да сравниш България с почти 70 милионна Франция. :lol:

Абе сигурно за това са в подем и ги не лови криза. Щото пича си дарява заплатата. :lol:

Пичага, от коментарите ти гледам, че си свестен, ама понякога пишеш абсолютни простотии - къде съм казал, че това е причината? :? :shock: Един полезен съвет - брой до 100 преди да се излагаш. ;)
CTAHKO написа:
badboy95 написа:Гледам всички статисти тук, много ги умеете тези сравнения. :mrgreen: Хайде и аз ще пробвам - президентът на Уругвай дава 90% от заплатата си ($18 000) за благотворителности и малки предприятия. И човекът не кара С-класа, а 30 годишна кола, нито живее в палат, а в една малка къща. А, и да вметна, че Уругвай в момента е в подем икономически и тях никаква криза не ги мори от доста време. Ама друго си е да сравниш България с почти 70 милионна Франция. :lol:

Мани, че това ми е любимата държава 8-) Решил съм, че ако емигрирам, ще е там 8-)

Преди няколко месеца се поинтересувах много сериозно за Уругвай, и бях много приятно изненадан от състоянието и развитието на държавата. Вижда се, че една малка страна може да бъде самостоятелна и да прогресира, без да е сателит на някоя от големите сили. Затова и хората там живеят много добре, щастливи са, а са 2-3 пъти по-малко като население от нас.
Съединението прави силата!

Офтопик:
Image

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 11 мар 2014 23:07

badboy95 написа:
galin56 написа:
badboy95 написа:Абе сигурно за това са в подем и ги не лови криза. Щото пича си дарява заплатата. :lol:

Пичага, от коментарите ти гледам, че си свестен, ама понякога пишеш абсолютни простотии - къде съм казал, че това е причината? :? :shock: Един полезен съвет - брой до 100 преди да се излагаш. ;)

То това естествено го написах на майтап, но и мнението за Уругвай беше "ни в клин ни в ръкав" в контекста на темата. Те и Люксембург са 15 пъти по-малко, а Монако 200 пъти по-малко на население, но си живеят по-добре и от Уругвай, което естествено също няма нищо общо с темата за заплатата на български депутат.

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 11 мар 2014 23:52

galin56 написа:
badboy95 написа:
galin56 написа:
badboy95 написа:Абе сигурно за това са в подем и ги не лови криза. Щото пича си дарява заплатата. :lol:

То това естествено го написах на майтап, но и мнението за Уругвай беше "ни в клин ни в ръкав" в контекста на темата. Те и Люксембург са 15 пъти по-малко, а Монако 200 пъти по-малко на население, но си живеят по-добре и от Уругвай, което естествено също няма нищо общо с темата за заплатата на български депутат.

Идеята на коментара ми беше, че един президент може да живее съвсем обикновен живот, но пак върши работата си отдадено и резултатите са налице. А при нас всички са бизнесмени, но само крадат, нищо не бачкат, увеличават си заплатите, назначават си охрани, служебни коли (ако може да са от най-новите, че иначе няма как да ходят на кафета дееба), и нищичко от себе си не са дали за страната. Само аз ли го намирам това за ненормално? :shock:

Офтопик:
Image

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 12 мар 2014 01:16

galin56 написа:
badboy95 написа:
galin56 написа:

Момчето май имаше друго предвид и затова даде за пример Уругвай и президента им 8-) Искаше да каже, че държава, която е от ранга на България( и като територия, и като население, и като структура на икономиката), може самостоятелно да се развива и да бъде сред топ държавите в света (място за живеене, ниско ниво на корупция, ниско ниво на престъпност, бизнес климат, образование, здравеопазване и т.н.) и то без да им стои някаква организация като ЕС зад гърба и да им налива пари с кофите, а нашите мухльовци в Народното събрание, освен да си правят далаверите, да си играят на политици и никаква друга не я вършат, са с големите претенции :evil: При президентска република, като Уругвай, кой от държавните служители ще има очи да иска и да се ползува с повече привилегии, след като държавният глава се е отказал от всякакви такива, дори и от охрана(охраняват го двама охранители) 8-)

П.П. 1) Уругвай е избрана за държава на 2013-та година.
П.П. 2) Колата на президента Мухика е Фолксваген (костенурка).
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 12 мар 2014 01:21

CTAHKO написа:Момчето май имаше друго предвид и затова даде за пример Уругвай и президента им 8-) Искаше да каже, че държава, която е от ранга на България( и като територия, и като население, и като структура на икономиката), може самостоятелно да се развива и да бъде сред топ държавите в света (място за живеене, ниско ниво на корупция, ниско ниво на престъпност, бизнес климат, образование, здравеопазване и т.н.) и то без да им стои някаква организация като ЕС зад гърба и да им налива пари с кофите, а нашите мухльовци в Народното събрание, освен да си правят далавери, никаква друга не я вършат и са с големите претенции :evil: При президентска република, като Уругвай, кой от държавните служители ще има очи да иска и да се ползува с повече привилегии, след като държавният глава се е отказал от всякакви такива, дори и от охрана(охраняват го двама охранители) 8-)

П.П. 1) Уругвай е избрана за държава на 2013-та година.
П.П. 2) Колата на президента Мухика е Фолксваген (костенурка).

Знаех си, че и с теб ще намеря обща тема, на която да сме съгласни. Пичага си, ама малко краен на моменти. :mrgreen:

Офтопик:
Image

Върни се в “Свободна зона”